Siostra
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Siostra
NIE znalazłem takiego tematu a jak jest to przepraszam mam siostrę ma 14 lat ja 11(no niedługo w maju) rodzice uszczurowieni  ( dzięki Bogu w końcu  ) no ale siostra zaczęła się buntować ,,Ja nie chce szczura!!! Jak mu kupisz szczura to się wyprowadzę!Jak będę wstawać to go będę widzieć i będę miała popsuty humor!! "a wiec pomocy

Re: Siostra
fakt. powinny być dwa szczury. adoptowanekruk11 pisze:Jak mu kupisz szczura to się wyprowadzę!

spytaj ją, dokąd zamierza się wynieść i z czego żyć, i kto jej będzie prał, gotował itp, zaciekawiło mnie to.
ten się nie myli, kto nic nie robi

Może spróbuj się delikatnie i z wyczuciem dowiedzieć, o co siostrze tak naprawdę chodzi: czy się szczurów boi albo brzydzi, a może jest zazdrosna, że Ty będziesz miał zwierzątko, może się boi, że jej będzie niszczył ciuchy, itd. W zależności od tego, w czym tkwi problem, można będzie się próbować dogadać. Siostra też człowiek. 

starsza siostra to dla chłopaka zazwyczaj straszny dopust. mści się za poniszczone we wczesnym dzieciństwie zabawki :] i za detronizację - kiedyś królewna, teraz "sprzątnij wasz pokój".
gdyby bała się i brzydziła szczurów, to od początku robiłaby sceny. podejrzewam jakiś odwet.

gdyby bała się i brzydziła szczurów, to od początku robiłaby sceny. podejrzewam jakiś odwet.
ten się nie myli, kto nic nie robi

Ona poprostu nie chce szczura nie znam powodu namawia mnie do kupna jaszczurki ale ja hce szczurki

No to zapytaj o powód  .
.
W ogóle uświadom ją, że gady są strasznie trudne do utrzymania. Nie tylko drogie, ale trzeba się ZNAĆ - w terrarium muszą mieć odpowiednią wilgoć i temperaturę. Jak się taka jaszczurka rozchoruje, to znalezienie weta od egzotycznych zwierząt będzie trudne i baaaaardzo kosztowne. Więc jej powiedz, żeby się nie gasiła .
.

.
.W ogóle uświadom ją, że gady są strasznie trudne do utrzymania. Nie tylko drogie, ale trzeba się ZNAĆ - w terrarium muszą mieć odpowiednią wilgoć i temperaturę. Jak się taka jaszczurka rozchoruje, to znalezienie weta od egzotycznych zwierząt będzie trudne i baaaaardzo kosztowne. Więc jej powiedz, żeby się nie gasiła
 .
."Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś"
Antoine de Saint-Exupéry
Przyszła zaszczurzona
Za Tęczowym Mostem - Samanta [*] (14.01.05 - 04.07.07) na zawsze w moim sercu[/i][/size]

Antoine de Saint-Exupéry
Przyszła zaszczurzona
Za Tęczowym Mostem - Samanta [*] (14.01.05 - 04.07.07) na zawsze w moim sercu[/i][/size]
no to jak ona chce jaszczurkę to niech sobie kupi sama, a Ty zaadoptuj szczurki...co jej do tego jakie będziesz miał zwierzęta.

ze mną: leszek, kendrick 
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
,,alken pisze:no to jak ona chce jaszczurkę to niech sobie kupi sama, a Ty zaadoptuj szczurki...co jej do tego jakie będziesz miał zwierzęta.
Powiem tak ona nie chce ani jaszczurki ani szczura a powód jest taki ,,Szczury są obrzydliwe jak wczoraj czytałe co nieco o ogonkach to ona na to,,Ja nie moge na to patrzeć"
Pojdz na kopmpromis. ona dostanie jaszczurkę, ty szczury.
Jestem w wieku Twojej siostry, ale nigdy nie powiedziałam mojej siostrze "jak kupisz szczury, wyprowadzam się!", po prostu grzecznie poprosiłam zeby nie zblizala sie z nimi do mnie, bo moge sie wystraszyc i zrobic krzywde.
A teraz? zaszczurzona jestem, i to przez nią. Osiem szczurasów, a planuje nastepne dwa. )
)
To że jesteś młodszym bratem, nie oznacza że siostra może dyktowac warunki bo jest te 3 lata starsza. powiedz jej że masz takie same prawa. Ona kupi jaszczurkę- ty nie musisz na nią patrzeć . Ty zaadoptujesz szczurki -ona może na nie nie patrzeć. Jak przypuszczam, macie jeden pokój (znam to, i cieszę się że to już za mną. ) - powiedz jej że Jaszczrka bedzie na biurku, w akwarium, a obok niej klatka ze szczurem. Przecież nikt nie każe jej mu sprzątać, kamić go, i tak dalej.
 ) - powiedz jej że Jaszczrka bedzie na biurku, w akwarium, a obok niej klatka ze szczurem. Przecież nikt nie każe jej mu sprzątać, kamić go, i tak dalej.  

Jestem w wieku Twojej siostry, ale nigdy nie powiedziałam mojej siostrze "jak kupisz szczury, wyprowadzam się!", po prostu grzecznie poprosiłam zeby nie zblizala sie z nimi do mnie, bo moge sie wystraszyc i zrobic krzywde.
A teraz? zaszczurzona jestem, i to przez nią. Osiem szczurasów, a planuje nastepne dwa.
 )
)To że jesteś młodszym bratem, nie oznacza że siostra może dyktowac warunki bo jest te 3 lata starsza. powiedz jej że masz takie same prawa. Ona kupi jaszczurkę- ty nie musisz na nią patrzeć . Ty zaadoptujesz szczurki -ona może na nie nie patrzeć. Jak przypuszczam, macie jeden pokój (znam to, i cieszę się że to już za mną.
 ) - powiedz jej że Jaszczrka bedzie na biurku, w akwarium, a obok niej klatka ze szczurem. Przecież nikt nie każe jej mu sprzątać, kamić go, i tak dalej.
to niech nie patrzykruk11 pisze: ona na to,,Ja nie moge na to patrzeć"
 nie wiem czy ona faktycznie taka wrażliwa czy robi Ci na złość.
 nie wiem czy ona faktycznie taka wrażliwa czy robi Ci na złość.ze mną: leszek, kendrick 

Powiedz jej ze skoro jest taka wrazliwa to nie moze miec jaszczurki 

Dzięki siostra się zgodziłą tylko są warunki:
1.Szczur ma nie dotykać jej rzeczy
2.Ona nie będzie dotykac szczura
3.Nie moge go wypusczać z klatki kiedy ona jest w pokoju
Będzie trudno ale damy sobie rade

1.Szczur ma nie dotykać jej rzeczy
2.Ona nie będzie dotykac szczura
3.Nie moge go wypusczać z klatki kiedy ona jest w pokoju
Będzie trudno ale damy sobie rade
SzczurY
No to fajnie, nie ma to jak uległa siostra

No to fajnie, nie ma to jak uległa siostra

~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Szczurków musi być dwa Kruku. Szczur to zwierzę stadne. albo dwa samce, albo dwie samiczki, i ani jednego mniej. pokaż rodzicom forum, i niech poczytają o stadności szczurów. 
Kiedy szczurki się już u Ciebie zjawią, zagospodaruj im jakiś kącik w pokoju, tak byś mógł je wypuszczać.
jesli siostra ma 14 lat to i tak nie spędza dużo czasu w domu (wnioskuje po sobie. )wiec szczuraski będziesz mógł sobie trzymać poza klatką. Kiedy szczurki są małe są strasznie słodkie. a nuż siostra się przekona?
 )wiec szczuraski będziesz mógł sobie trzymać poza klatką. Kiedy szczurki są małe są strasznie słodkie. a nuż siostra się przekona?  tak było ze mną.
 tak było ze mną.
Ze spokojem, w koncu zainteresuje sie tym co ma nia mieszkać. może zaproponuj jej że imie dla jednego szczurka wymysli ona?

Kiedy szczurki się już u Ciebie zjawią, zagospodaruj im jakiś kącik w pokoju, tak byś mógł je wypuszczać.
jesli siostra ma 14 lat to i tak nie spędza dużo czasu w domu (wnioskuje po sobie.
 )wiec szczuraski będziesz mógł sobie trzymać poza klatką. Kiedy szczurki są małe są strasznie słodkie. a nuż siostra się przekona?
 )wiec szczuraski będziesz mógł sobie trzymać poza klatką. Kiedy szczurki są małe są strasznie słodkie. a nuż siostra się przekona?  tak było ze mną.
 tak było ze mną.Ze spokojem, w koncu zainteresuje sie tym co ma nia mieszkać. może zaproponuj jej że imie dla jednego szczurka wymysli ona?

Ona jeszcze nie wie że będą dwa hi hi hi