Jak oswoić szczurka z poidełkiem? Bo mój jak mu pokazuję poidełko, to się na nie wspina. Pije wyłącznie z miski, próbowałam
już z samym poidełkiem w klatce, ale to nie działa. Pomóżcie!
Szczurki są takie piękne jak w huraganie wiatr.
Jak wiosna w naturze, jak cały piękny świat.
Autorstwa mojej siostry
Ze mną: już żaden szczurek...
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
DGiS pisze:Jak oswoić szczurka z poidełkiem? Bo mój jak mu pokazuję poidełko, to się na nie wspina. Pije wyłącznie z miski, próbowałam
już z samym poidełkiem w klatce, ale to nie działa. Pomóżcie!
Nie wiem czy dobrze rozumuję , ale czy to poidełko jest w srodku klatki ? jesli tak , daj je na zewnątrz, tak żeby tylko rurka prowadziła do srodka. Szczury je zjedzą jak bedzie w srodku
I powinno byc pionowo, jak się będzie odchylać , to wtedy może z niego nie kapać.
Jak radzi Astry - sprawdz czy działa i sprawdzaj co jakiś czas (bo czasem sie zatykają).
Mozesz dotknąć palcem rurki i podetkać palec z kroplą wody pod nosek szczurka . I przybliżać w ten sposób szczurka ( ty palec blizej poidełka , szcurek tez ). Mozesz dodać troche wibowitu albo syropu rózanego do wody i wtedy spróbować podtykać palec z kropelką wody.
Na pewno przyzwyczai sie po kilku dniach. A do miseczki to wszystkie moje szczurki sikały zamiast pic :/
U mnie bylo tak, ze z miseczki przezucilam ich na poidelko i na poczatku szukali wody, ale ciekawosc wygrala i jak wyciagneli ryjki, zeby sparwdzic co to wisi i poczuli wode, bo zawsze mi jedna kropla "zwisa" z kulki to juz poszlo. Podawaj im narazie warzywa i owoce, ktore maja w sobie wode, a z czasem mysle szczurki same dojda gdzie ta woda jest
Ze mną: już żaden szczurek...
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]