Sołzowy szubrawiec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: wolna szczurza szuflandia
Ja mam w tabletkach, rozkruszam 1/6, bo to dla jujka, ale gdzieś pisało, że 1/4 dla normalnego szczura.
Sołza ja to się spodziewałam, że Ty w takiej sytuacji będziesz walczyć o swoje do upadłegool. pisze:geniusz szczura - chwytaj wszystko jak leci, na odrzut zawsze będzie czassssouzie pisze:Enigma jeszcze nie wiedziała co w miseczce, a już mi ją wyrwała z rąk.a ja głupia dałam się zaskoczyć![]()

Hehehehe ja sobie to niepotrzebnie wyobraziłamsssouzie pisze:a w ogóle wala się ten ryż naokoło mnie i czuję się jakby ktoś w moim towarzystwie oskrobał styropian

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Cicho tu, cicho.... Gdzie są zdjęcia?? 

O właśnieSysa pisze:Cicho tu, cicho.... Gdzie są zdjęcia??

-
- Kontakt:
Teksty niektórych z was utrwalają mi zmarszczki mimiczne od ciągłego śmiechu...denewa pisze:Sołza ja to się spodziewałam, że Ty w takiej sytuacji będziesz walczyć o swoje do upadłego![]()
a nie rozkładasz ręce: było i nie ma... nie ma... o tutaj było...
![]()

Sołza,dawaj foty!!!Kup se jednorazowe baterie w kiosku i dawaj,choć parę!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
sza cicho sza, czas na ciszę.. taka piosenka była
ostatnio strach zajmował mi najwięcej czasu, nie miałam na nic innego mi czasu nie stało
umówiłam się na sobotę do dra Puławskiego, poznałam go właśnie w sobotę, i naprawdę, przemiły człowiek!
wcześniej pisałam z dr. Mileną Wojtyś, a ona kazała mi zrobić RTG, bo po opisaniu przeze mnie sytuacji powiedziała, że może to być serce lub nawet guz przysadki mózgowej.
Dr. Puławski zaaplikował zastrzyk i dostałam lekarstwa (tabletki Unidox Solutab, doxycycylium), zawiozłam Mu do "lokum" i pojechałam na spotkanie Warszawskie.
ah i zdjęcie będzie jedno

ja takich rzeczy czytac nie umim, ale mówił, że zaciemnione jest jedno płucko, które należy szybko leczyć, bo jest kiepsko.
stwierdził też, że pierwszy raz widzi na szyi takie dziwne wypustki, że to może być problem...Merch po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że to nie może być nic innego jak ...łapka Mu
i tak, chyba tak. dopiero teraz jak oglądam zeskanowane zdjęcie to widzę łapkę.tylko gdzie się podziały paluszki drugiej łapki?
za to moje paluchi są również na zdjęciu
spotkanie było....ah, co ja będę pisać, przeczytajcie
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 75#p678134
i przez nich nie kupiłam akumulatorków do aparatu. jeśli mi się uda kupić jeszcze dziś, to będę szczęśliwa
wróciłam a Mu bryka. wciąż jest osłabiona, i nie chce jeść twardych rzeczy, ale nareszcie ruszyła ogórka i pije pije pije.
no. to już widzę wreszcie, że to moja Mu. a nie jakaś podmieniona bida

ostatnio strach zajmował mi najwięcej czasu, nie miałam na nic innego mi czasu nie stało

umówiłam się na sobotę do dra Puławskiego, poznałam go właśnie w sobotę, i naprawdę, przemiły człowiek!
wcześniej pisałam z dr. Mileną Wojtyś, a ona kazała mi zrobić RTG, bo po opisaniu przeze mnie sytuacji powiedziała, że może to być serce lub nawet guz przysadki mózgowej.
Dr. Puławski zaaplikował zastrzyk i dostałam lekarstwa (tabletki Unidox Solutab, doxycycylium), zawiozłam Mu do "lokum" i pojechałam na spotkanie Warszawskie.
ah i zdjęcie będzie jedno

ja takich rzeczy czytac nie umim, ale mówił, że zaciemnione jest jedno płucko, które należy szybko leczyć, bo jest kiepsko.
stwierdził też, że pierwszy raz widzi na szyi takie dziwne wypustki, że to może być problem...Merch po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że to nie może być nic innego jak ...łapka Mu

i tak, chyba tak. dopiero teraz jak oglądam zeskanowane zdjęcie to widzę łapkę.tylko gdzie się podziały paluszki drugiej łapki?
za to moje paluchi są również na zdjęciu

spotkanie było....ah, co ja będę pisać, przeczytajcie

http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 75#p678134
i przez nich nie kupiłam akumulatorków do aparatu. jeśli mi się uda kupić jeszcze dziś, to będę szczęśliwa

wróciłam a Mu bryka. wciąż jest osłabiona, i nie chce jeść twardych rzeczy, ale nareszcie ruszyła ogórka i pije pije pije.
no. to już widzę wreszcie, że to moja Mu. a nie jakaś podmieniona bida

...czyż nie dobija się koni...?
ależ...sołza to przecież kwintesencja powagi, czyż nie?iwonakoziarska pisze: Teksty niektórych z was utrwalają mi zmarszczki mimiczne od ciągłego śmiechu...A to już nie przelewki,trzydziecha stuknęła...
Więc bardzo proszę o tylko poważne tematy i spostrzeżenia na forum i powściągliwość w powodowaniu konwulsyjnego śmiechu u czytających!Ewentualnie proszę o zrzutkę na porządny krem przeciwzmarszczkowy...
![]()

Spotaknie bylo bardzo fajne, a mi doszedl tmat do sledzenia, a mialam zamiar ograniczac moja bytnosc na forrum 
Tez sie dopomne o fotki.

Tez sie dopomne o fotki.
Chce ci przypomnieć merch że my też sie dopominamy o fotki od ciebie ^^
- Paul_Julian
- Kontakt:
Drugie paluszki widac pod Twoim kciukiem. Tylko srodka łaki nie widać. Faktycznie jest zaciemnione miejsce, lewa strona zdjęcia na dole płucka. Ale jaki brzusio bębęnek !sssouzie pisze: ja takich rzeczy czytac nie umim, ale mówił, że zaciemnione jest jedno płucko, które należy szybko leczyć, bo jest kiepsko.
stwierdził też, że pierwszy raz widzi na szyi takie dziwne wypustki, że to może być problem...Merch po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że to nie może być nic innego jak ...łapka Mu![]()
![]()
![]()
za to moje paluchi są również na zdjęciu![]()
Zdrówka życzymy kochanej Mu, nooo!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Merch..witaj w moich skromnych progach..próżkachmerch pisze:Spotaknie bylo bardzo fajne, a mi doszedl tmat do sledzenia, a mialam zamiar ograniczac moja bytnosc na forrum![]()

zaszczyt więc do mnie przyszedł

Paul_Julian pisze:Ale jaki brzusio bębęnek !

ale wiesz...szczerze powiem, że z bębenka dumna jestem. bo musiałam go podratowywać, gdy w chorobie Muszaste boczki silnie opadły.. ale to nie jest tłusty szczur- dziewczęta moje pomimo dużych ilości wszamanych warzywek i kasz dużo podróżują pieszo,
waga ich (której nie znam

miły powrót w domowe progi. Enigma od razu przyleciała popatrzeć kto tam przyszedł, Kamizelka nieśmiało wyściubiła nochalka zza kosza wiklinowego. za chwilę też obie musiały sprawdzić metodą "co-masz-pod-ogonem" czy to aby na pewno Mu ze mną wróciła.
zaaplikowałam Mu druga turę lekarstwa, i prychająca pannę odstawiłam "na piętro" w jej ulubione miejsce ( teraz już się nie wspinała, ale nadal ją winduję na górę, gdy wiem, że pragnie chwilki spokoju. gdy chce zejść czeka na mnie na skraju półki)
czyli moje ubrania, gdzie dostawiłam ślicznie wycięty kartonik dla Mu.
po jakimś czasie wracam, a tam cała trójeczka grzecznie leży obok siebie rządkiem. przyszła smarkateria do Mu w odwiedziny

bardzo to miły widok był, zwłaszcza, że wiem, że Enigma bez pozostałej dwójki zmarniałaby. tak samo Kamizelka. Mu z kolei jest tak związana ze mną, że dwa dni rozstania nie zrobiły na niej dużego wrażenia. dobrze nam było we dwie

czyli jednak pomimo tego, że każda z nich samotnicą jest, potrzebują siebie nawzajem i zauważają brak cząsteczek z całości

cieszę się z tego lekarstwa. naprawdę wreszcie działa. Mu robi znów prześliczne stójki ( trochę zachwiane, ale widać, że jest z nich dumna!) znów pilnuje ceremoniału buziaczków ( w czasie choroby zupełnie przestała) i znów...jest sobą. wrócił jej ten lekko zadumany, deczko zawadiacki i bardziej wrażliwy wyraz dziobka. witamy Mu z powrotem.

zdjęć niestety na razie nie zaprezentuję. już jutro obiecuję jednak zakupić najzwyklejsze baterie. i pobawię się aparatem.
a w ogóle tak nie na temat...zgubiłam w tej podróży telefon kom

nie wiem jak to się stało. być może wypadł z kieszeni? jestem jednak święcie przekonana, że wkładałam tel. do torby.
nie rozumiem

o rany, szkieleton
biedna Mu, obnażona do reszty.
ale czytać z czegoś takiego to jak wróżyć z fusów, żadnej logiki tam nie ma

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
-
- Kontakt:
Witamy Mu z powrotem!Miło czyta się dobre wieści!(Nie wiedzieć czemu,ja ją zawsze nazywam Mu(ćka)...
)

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
jakie wiesci az sie usmiecham sama do siebie! Mu to dzielna i silna dziewuszka!
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
możliwe..najważniejsze, żeby podany lek zadziałał. nawet jeśli podany na chybił trafiłalken pisze:o rany, szkieletonbiedna Mu, obnażona do reszty.

moja starsza siostra nazywa ją Mukaiwonakoziarska pisze:(Nie wiedzieć czemu,ja ją zawsze nazywam Mu(ćka)...)

nie wiecie? prawdziwe imię jest Mała Mu. w obliczu jednak Enigmy Mała traci swoje znaczenie w imieniu Mu

ooo Jessica u nas zawitała

wiecie..może ja zbyt szybko piszę o poprawie... zastrzyki zawsze dają solidnego kopa, a potem przestają działać..
nie wiem...Mu chwiejnym krokiem chodzi...i taka dziś napuszona była. może po prostu nie powinnam stwierdzać polepszenia lub pogorszenia po 2 dniu podawania lekarstwa? może to tak wygląda? ehh
kilka zdjęć

Enigma

jedzeniowe

kokosanka też zaszczyciła nas obecnością

chore krowiątko już tak nie leje się porfirynka, ale dziewczynka nadal osłabiona jest

igły i nici czyli Mu i Enigma

a oto czym się ostatnio zajmujemy:żadna nawet tknąć nie chciała