Sołzowy szubrawiec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: wolna szczurza szuflandia
Słodkości <3
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
-
- Kontakt:
uwielbiam Mu.. 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
widok Mu mnie rozczula

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Minki przejętej Enigmy i opis do nich
Uwielbiam łapki zwinięte w piąstki albo próbujące chwycić się powietrza u stójkujących szczurzastych.
A tu http://img685.imageshack.us/i/dscf2229.jpg/ naprawdę pięknie wyszła.
Ilekroć oglądam u Was zdjęcia z tym neseserem (?) wyobrażam sobie eleganckie szczurze damy w podróży.
Mu jest rozczulająca zawsze i wszędzie. Kiedy w takiej jasności smacznie i spokojnie śpi to po prostu się czuje jaki to ludzki szczur
.

Uwielbiam łapki zwinięte w piąstki albo próbujące chwycić się powietrza u stójkujących szczurzastych.
A tu http://img685.imageshack.us/i/dscf2229.jpg/ naprawdę pięknie wyszła.
Ilekroć oglądam u Was zdjęcia z tym neseserem (?) wyobrażam sobie eleganckie szczurze damy w podróży.
Mu jest rozczulająca zawsze i wszędzie. Kiedy w takiej jasności smacznie i spokojnie śpi to po prostu się czuje jaki to ludzki szczur

A ja się wpisuje z zachwytem nad panienkami. Enigma okazała się równie wspaniałą modelką, co i Mu 

-
- Kontakt:
Oj babo,ja wiem,że to nie Mu na ramieniu!Dwie moje zołzy to wiadomo,że Ty i ta Mućka ogoniasta!Chodziło mi jedynie o Twoje WYTŁUSZCZONE pogrubieniem podziękowania za kciuki w jej sprawie...Parę osób tylko się załapało,a tu całe forum aż palce bolą od zaciskania tych grubych kciuków!sssouzie pisze:mam wrażenie Iwonko, że myślisz, że na ramieniu to Mu...to nie Mu..iwonakoziarska pisze:Dwie moje "zołzy" kochane,no przecież Nietoper też trzymał kciuki!!!No i trzyma do tej pory!Za Was wszystkie baby jedne!!!

Bo o to chodziło,co byście se nie myślały,że my nie!No!No bo my przez cały czas!No!!!Jak szczur w potrzebie"modlitewnej",to wszystkie kciuki,nawet te nożne zaciśnięte z całej siły,aż do odrętwienia!!!
Sołza i jej "serce w szufladzie",dwie moje paskudy...
No i mizianko dla reszty z "suzolowej szuflandii",co by się damy pokrzywdzone nie czuły...

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
tak...Mu jest rozczulająca
elegancki neseser okazuje się być...a może nie będę zdradzać?
jest to tekturowa szufladka kupiona niegdyś w Lidlu, a przechowuję tam niezbędnik szczurzej mamy czyli..igły i nici
wybaczcie- wobec tego łopierdla dziękuje wam wszystkim za kciuki- każde- ręczne, nożne, ogoniaste
nadal są mocno mocno potrzebne. niestety do weterynarza wybiorę się dopiero we wtorek.
zobaczymy co nam powie. Mu jak dotychczas wypoczywa w sanatoryjnej pościeli sołzowej. podkarmiam ja wszelkimi miękkimi kąskami bo nie daje rady ugryźć nic twardszego- co sama zauważa z pewnym zdziwieniem
zdjęć na razie nie ma, ale ale..kupiłam akumulatory
mam nadzieję, że te 5 diszek mi się zwróci w ładności zdjęć

heh...wlasnie Enigma jest prowadzącą w odgrywaniu "minek" i jest zawsze niesamowicie przejęta tym co się dzieje w około- podczas gdy Mu "już to wszystko zna" a Kamizelka poznać nie raczy tylko jednym ślizgiem ląduje za bezpiecznym koszem wiklinowym- czyli bazą wypadowąol. pisze:Minki przejętej Enigmy i opis do nich

Moje eleganckie damyol. pisze:Ilekroć oglądam u Was zdjęcia z tym neseserem (?) wyobrażam sobie eleganckie szczurze damy w podróży.

elegancki neseser okazuje się być...a może nie będę zdradzać?

jest to tekturowa szufladka kupiona niegdyś w Lidlu, a przechowuję tam niezbędnik szczurzej mamy czyli..igły i nici

tak, Enigma niesamowicie dużo przejmuje od Mu. widzi dziewuszka, że wartoSysa pisze:A ja się wpisuje z zachwytem nad panienkami. Enigma okazała się równie wspaniałą modelką, co i Mu

iwonakoziarska pisze:Parę osób tylko się załapało,a tu całe forum aż palce bolą od zaciskania tych grubych kciuków!No i Nietoper też w tej zgrai!!!

wybaczcie- wobec tego łopierdla dziękuje wam wszystkim za kciuki- każde- ręczne, nożne, ogoniaste

nadal są mocno mocno potrzebne. niestety do weterynarza wybiorę się dopiero we wtorek.
zobaczymy co nam powie. Mu jak dotychczas wypoczywa w sanatoryjnej pościeli sołzowej. podkarmiam ja wszelkimi miękkimi kąskami bo nie daje rady ugryźć nic twardszego- co sama zauważa z pewnym zdziwieniem

wymiziane wszystkie już. co prawda mizianie Kamizeli skończyło się na miźnięciu opuszkiem palca (którego i tak ryzykowałam!) ale już chociaż na to pozwalaiwonakoziarska pisze: No i mizianko dla reszty z "suzolowej szuflandii",co by się damy pokrzywdzone nie czuły...

zdjęć na razie nie ma, ale ale..kupiłam akumulatory

mam nadzieję, że te 5 diszek mi się zwróci w ładności zdjęć

...czyż nie dobija się koni...?
matka polka karmicielka
Mu ma się...eh i jak to określić? czeka, po prostu czeka do jutra, kiedy jedziemy do weta.
nie je twardego, więc podkarmiałam ją biszkoptem maczanym w mleku. aż tak kiepsko chyba z nią nie jest, poza niesprawnością ruchową drzemie w niej zawadiaka, po skończonym posiłku starała mi się wyrwać smakowitą chusteczkę

wybaczcie łzy w moich oczach, nie wytrzymałam
Mu ma się...eh i jak to określić? czeka, po prostu czeka do jutra, kiedy jedziemy do weta.
nie je twardego, więc podkarmiałam ją biszkoptem maczanym w mleku. aż tak kiepsko chyba z nią nie jest, poza niesprawnością ruchową drzemie w niej zawadiaka, po skończonym posiłku starała mi się wyrwać smakowitą chusteczkę

wybaczcie łzy w moich oczach, nie wytrzymałam

-
- Kontakt:
http://img15.imageshack.us/i/dscf2288g.jpg/
http://img41.imageshack.us/i/dscf2256g.jpg/ jaki grymas na pysiu
Mu, trzymaj się ślicznotko. trzymamy tu kciuki mocno, mocno, żebyś nabrała sił

http://img41.imageshack.us/i/dscf2256g.jpg/ jaki grymas na pysiu

Mu, trzymaj się ślicznotko. trzymamy tu kciuki mocno, mocno, żebyś nabrała sił

bez szczurków...
zapomniałam dodać. ale może i dobrze, że w nowym poście.
a więc dziś postaram się popolować z aparatem na Kamizelkę,
żeby nikt mnie tu o machlojki nie podejrzewał:
"mówi o Kamizelce a ją pewnie oddała komuś"
Kamizelka ma się dobrze, wręcz rewelacyjnie- wtedy, gdy może pozostać niezauważona za wiklinowym koszem
ale bardzo mi się podoba, kiedy budzi mnie w nocy tupot ośmiu stópek koło głowy i widzę w ciemności,
że to Enigma wyciągnęła Kamizelkę zza kosza na brykaństwo.
tak! Kamizelka wreszcie się zachowuje jak przystoi młodemu szczurkowi i bryka nieśmiało za Enigmą.
Enigmy brykania z kolei nie można nazwać nieśmiałym

a więc dziś postaram się popolować z aparatem na Kamizelkę,
żeby nikt mnie tu o machlojki nie podejrzewał:
"mówi o Kamizelce a ją pewnie oddała komuś"

Kamizelka ma się dobrze, wręcz rewelacyjnie- wtedy, gdy może pozostać niezauważona za wiklinowym koszem

ale bardzo mi się podoba, kiedy budzi mnie w nocy tupot ośmiu stópek koło głowy i widzę w ciemności,
że to Enigma wyciągnęła Kamizelkę zza kosza na brykaństwo.
tak! Kamizelka wreszcie się zachowuje jak przystoi młodemu szczurkowi i bryka nieśmiało za Enigmą.
Enigmy brykania z kolei nie można nazwać nieśmiałym

http://img215.imageshack.us/i/dscf2285.jpg/ - nożyny drogie
http://img15.imageshack.us/i/dscf2288g.jpg/ - syty bobas na piersi
Cieszę się, że napisałaś też o chusteczce, to o czymś świadczy. Mu chce brać udział i wyrażać swoją wolę, chce pozostać obecna, a Ty bardzo w tym pomagasz. No, niechże już będzie dobrze !
Kciukam za apetyt i powrót do sił Mu.
I czekamy na brykającą Kamizelkę

http://img15.imageshack.us/i/dscf2288g.jpg/ - syty bobas na piersi

Cieszę się, że napisałaś też o chusteczce, to o czymś świadczy. Mu chce brać udział i wyrażać swoją wolę, chce pozostać obecna, a Ty bardzo w tym pomagasz. No, niechże już będzie dobrze !
Kciukam za apetyt i powrót do sił Mu.
I czekamy na brykającą Kamizelkę

- StasiMalgosia
trzymamy kciuki za mu jeśli potrzebujesz mamy Enroxil i Bactril i możemy się podzielić
acha może kup jej neutro drink czekoladowy w aptece płyne słodkie napoje łatwej się je
acha może kup jej neutro drink czekoladowy w aptece płyne słodkie napoje łatwej się je

dolaczam kciuki mam nadzieje, ze wyjdziecie na prostą
to był odpoczynek w trakcie jedzenia "kobito droga, daj odsapnąć nie pchaj wszystkiego na raz do dzioba"klimejszyn pisze:http://img41.imageshack.us/i/dscf2256g.jpg/ jaki grymas na pysiu![]()

tego zdjęcia akurat dawać nie chciałam, bo na nim kiepsko tak bez sił wygląda. wcześniej szarpnęła deczko mocniejol. pisze:Cieszę się, że napisałaś też o chusteczce, to o czymś świadczy. Mu chce brać udział i wyrażać swoją wolę, chce pozostać obecna,

staram się oj tak...nie mogę patrzeć na te małe niezdarne ciałko, biorę ją na ręce, żeby popatrzyła znów sobie na wszystko z uniesioną główką. sadzam ją na jej ulubionym niegdys miejscu w mojej szafie, asekuruję ją siedzącą na moim ramieniu, pomagam w myciu brzuszka, bo sobie nie bardzo radzi (przewraca się). czyścioszek mój maleńki, nie zauważylam jeszcze ani razu braku toalety po załatwieniu się. ZAWSZE jest czysta. w tym jej pomagać nie muszęol. pisze:a Ty bardzo w tym pomagasz.

moja malutka zagląda czasem tez za kosz, żeby sprawdzić co u smarkaterii się dzieje, a smarkateria o dziwo coraz częściej rezygnuje z szuflad po to by być niedaleko nas. bo Mu śpi wciąż u mnie, Kamizelka pilnuje kosza, a Enigma co i raz robi wypady do mnie pod kołdrę

ja wiem, że wszyscy znamy niechęć szczurów do naszych stóp. ale zastanawiam się o co im chodzi??

baytrill doustny mam również.dziękujęStasiMalgosia pisze:jeśli potrzebujesz mamy Enroxil i Bactril i możemy się podzielić

na razie nie podaję jej nic- od 2 dni. skończył się czas zalecany podawania tabletek Unidox Solutab, doxycycylium, i szczerze mówiąc nie wiem czy jej coś na międzyczas dawać? czy podać jej jeszcze tą tabletkę? (trochę zostało jeszcze na 4 podania)
nie wiem czy podawać BAytrill z powrotem? bo tak naprawdę może utrzymywały Mu w jakimś stanie, ale ja za bardzo tego nie widziałam. jutro chcę się wybrać do wawy, jeszcze muszę się dowiedzieć, kto przyjmuje w Hematowecie. a jeśli znów dr. Papis?
nie wiem czy w tym momencie czekać na dr. Soszyńską czy wybrać się gdzieś indziej?
do ogonka nie mam zaufania jakoś... a innych lecznic nie znam...
nutridrinka podajemy. podajemy również paćki owocowe dla małych dzieci(gerberki) i od czasu do czasu mleczko cieple z cukre, żeby się wzmocniła.
mam nadzieję, że jutro ciepło będzie, wolę Mu wieźć pod bluzą u mnie niż wkładać do jakiegokolwiek transportera. nigdy jej tak nie woziłam (no może 2 razy) i nie lubię tego stylu wobec niej, wiem, że ona się najlepiej czuje przy mojej szyfi gdzie przesypia zawsze prawie całą drogę ( 1,5 h).
ależ się rozpisałam. te moje rozetki musiały znaleźć ujście

dziękujemy za myśli i kciuki. tradycyjnie

Mozesz probowac tez do animy zajrzec, albo do elwetu . o elwcie sa rozne opinie