szczur będąc w klatce gryzie
Moderator: Junior Moderator
-
szczur będąc w klatce gryzie
Nie rozumiem mojego szczurka,jak ją biorę do ręki to się do mnie przytula,śpi,a nawet do mnie wraca bo chce się tulić,a jak jest w klatce to tylko poczuje,rękę i rzuca się do ataku i gryzie do krwi.Czym to jest spowodowane??,bo ja nie wiem.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Re: szczur będąc w klatce gryzie
Może myśli że wkładasz jej żarcie do klatki ?

-
No właśnie nie jestem przekonana,raczej chce mnie ugryźć,bo myśli że chce jej zrobić krzywdę.
Tylko jak ją przekonać,że nie chce jej zrobić krzywdy?
Tylko jak ją przekonać,że nie chce jej zrobić krzywdy?
Może daje ci ostrzeżenie typu "to mój teren, wypad z tymi łapskami"
Możesz spróbować dać jej jedzenie do miseczki albo jakieś smakołyki z ręki gdy będzie w klatce, zobaczy że chcesz dobrze.

-
No nie wiem,boje się,że mnie ugryzie,a wiem jak się goją rany jak szczur ugryzie.
Jeszcze inne masz propozycje?:)
Jeszcze inne masz propozycje?:)
Znowu ten sam temat o gryzieniu tego samego szczura założony przez tą samą osobę. Dorosłego szczura już tak szybko nie oswoisz, zwłaszcza że masz go już rok i dalej to samo. Trochę za późno się za to wzięłaś.motylekann23 pisze:Kupiłam ją na giełdzie warszawskiej rok temu,była już spora
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Hmm, no nie wiem, długo go masz ? Może to być też przez brak szczurzego towarzystwa, myślisz o towarzystwie ?

-
Nieprawda,bo ona jest oswojona,ale w klatce zachowuje się tylko inaczej-o to mi chodzi.
-
Rok,to jest samiczka,ona naprawdę mnie kocha,tak samo jak ja ją,ale w klatce jest problem bo boi się i dlatego się rzuca na mnie z zębami.
-
Myślę,choć nie jestem pewna,czy to rozwiąże ten problem,boje się,że mogłaby gryźć innego szczurka.
Może pop prostu nei lubi jak się jej wkłada ręce do latki bo tam się czuje bezpiecznie.
Poza tym wczesniej pisałaś co innego:
Poza tym wczesniej pisałaś co innego:
Wiec w końcu jest oswojona i Cie kocha, czy gryzie jak próbujesz głaskać?motylekann23 pisze:Jakiś czas temu kupiłam szczurka rasy dumbo,dokładnie samiczkę,kupiłam jej 2 poziomową klatkę,jak próbuje ją pogłaskać to mnie gryzie,czy to normalne zachowanie?
Już dwa razy mnie ugryzła,jak ją oswoić??
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
-
Źle się sprecyzowałam jak napisałam poprzedni post,po prostu jak jest u mnie na rękach to się przytula nawet na kolanach mi zasypia,ale w klatce jest zupełnie inna,tak jakby pilnowała swojego terenu przed obcymi.
Bo w klatce jest na swoim. Widocznie ma silny instynkt terytorialny.
Musisz brać pod uwagę, że to zwierze i to głównie instynkt kieruje jej zachowaniem ; )
Swoją drogą z moich obserwacji wynika, że szczurek może "nie lubić" dłoni, pomimo iż do brzucha czy innej części ciała opiekuna się przytula... W końcu to dłonie odkładają ją do klatki ; )
Musisz brać pod uwagę, że to zwierze i to głównie instynkt kieruje jej zachowaniem ; )
Swoją drogą z moich obserwacji wynika, że szczurek może "nie lubić" dłoni, pomimo iż do brzucha czy innej części ciała opiekuna się przytula... W końcu to dłonie odkładają ją do klatki ; )
bless ya.
A z moich obserwacji wynika, że im więcej szczurów tym szczur mniej gryzie, po prostu "normalnieje". Więc doadoptuj jej koleżankę 

Ze mną: już żaden szczurek... 
Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko
Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]

Oraz piesek Czika, tymczas Antoś, tymczas kotek Oczko

Za TM [*]: Schizia, Tequila, Ciapek, Nina, Sepsa, Kokaina, Heroina, Emi, Sonic, Juna, Filiżanka, Jacky
I dwa skoki Kleopatra i Nefretete [*]
- Paul_Julian
- Kontakt:
Czytaj forum , to unikniesz takich sytuacji.motylekann23 pisze:Myślę,choć nie jestem pewna,czy to rozwiąże ten problem,boje się,że mogłaby gryźć innego szczurka.
Tematy :
Agresywny, gryzie własciciela
Dział:
Łączenie
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha