Szczurobajki (mało)polskie
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Szczurobajki (mało)polskie..Aluzyjko
Trzymamy kciuki za Klee!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Jest okropna pogoda. Pada.. grad.. burza.. wiatr
. Dzisiaj Klee nie jedzie jednak do weta..
W stadku panuje spokój.. pomijając momenty w których Raveena bije się z Mlekiem..
Dziewczyny mają tak, że śpią sobie smacznie.. a jak jedna z nich się obudzi, to druga jest święcie oburzona i budzi resztę
. Zakładając, że Mleko tym razem zbudzi towarzystwo to można się spodziewać zaraz ataku Raveny
. Jedna okłada piąstkami przeciwniczkę, druga stopami jak kangur
Jednak samczyki nie zostają.. Szkoda mi narażać ich na narkozę i pozbawić klejnotów. A najlepiej jest mi z jednym stadem - bo wtedy wszystko jest mi łatwiej dostosować i poświęcam wszystkim w miarę równo czasu.. Głupia jestem okrutnie, że Alemce nie zostawiam żadnego dziecięcia.. Ale oswoi się ze mną jeszcze (wczoraj miałam ją na kolanach! oczywiście zaliczyłam ostrzegawcze dziaby, ale to nic) i dołączymy ją do stada. Jest duuuuża szansa, że Temorka przyjedzie ze mną 22
. Wtedy też jadą do Krakowa maleństwa Akki, Łencowej, Astharte, atarawy.
W ogóle to wczoraj Skinner spała na hamaczku trzymając się prętów stopkami.. Wyglądała przezabawnie
Trzeba pomyśleć nad ślubem.. datę ustalić czy coś.

W stadku panuje spokój.. pomijając momenty w których Raveena bije się z Mlekiem..

Jednak samczyki nie zostają.. Szkoda mi narażać ich na narkozę i pozbawić klejnotów. A najlepiej jest mi z jednym stadem - bo wtedy wszystko jest mi łatwiej dostosować i poświęcam wszystkim w miarę równo czasu.. Głupia jestem okrutnie, że Alemce nie zostawiam żadnego dziecięcia.. Ale oswoi się ze mną jeszcze (wczoraj miałam ją na kolanach! oczywiście zaliczyłam ostrzegawcze dziaby, ale to nic) i dołączymy ją do stada. Jest duuuuża szansa, że Temorka przyjedzie ze mną 22

W ogóle to wczoraj Skinner spała na hamaczku trzymając się prętów stopkami.. Wyglądała przezabawnie

[quote="Babli"] Jedna okłada piąstkami przeciwniczkę, druga stopami jak kangur
quote]
może by się udało filmik jakiś? albo chociaż fotki?
Wycałować ogonki prosimy , szczególnie ciepło Klee

Wycałować ogonki prosimy , szczególnie ciepło Klee

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
wlasnie, filmik, filmik
a ja juz od dluzszego czasu zastanawialam sie wlacznie z poprzednia wlascicielka Mleka, czemu ma taka pomaranczowa plame na grzbiecie:P nie przyszlo mi do glowy, ze ma siuskowy grzbiet:P
a Szczurzynki posiedza chyba u Ciebie jeszcze okolo 1,5 miesiaca, no chyba, ze ich nie oddasz:P planuje powrot do Polski na poczatku czerwca (biletu jeszcze nie mam) , z tym ze bede musiala jeszcze znalezc mieszkanie szczurkowe w Krakowie, co mam nadzieje nastapi do konca czerwca. w trakcie bede musiala jeszcze sie obronic na studiach, ale mysle ze jakos sie ze wszystkim wyrobie;)
miziaki dla wszystkich:) i sloneczka, chociaz w hiszpanii tez nie za fajnie...

a ja juz od dluzszego czasu zastanawialam sie wlacznie z poprzednia wlascicielka Mleka, czemu ma taka pomaranczowa plame na grzbiecie:P nie przyszlo mi do glowy, ze ma siuskowy grzbiet:P
a Szczurzynki posiedza chyba u Ciebie jeszcze okolo 1,5 miesiaca, no chyba, ze ich nie oddasz:P planuje powrot do Polski na poczatku czerwca (biletu jeszcze nie mam) , z tym ze bede musiala jeszcze znalezc mieszkanie szczurkowe w Krakowie, co mam nadzieje nastapi do konca czerwca. w trakcie bede musiala jeszcze sie obronic na studiach, ale mysle ze jakos sie ze wszystkim wyrobie;)
miziaki dla wszystkich:) i sloneczka, chociaz w hiszpanii tez nie za fajnie...
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
nauss, oddam, bo wiem, że kochasz.
Gdyby nie to.. to bym sobie zostawiła..
Jutro Kaśka z aparatem przybędzie, więc można się spodziewać w sobotę zdjęć

Jutro Kaśka z aparatem przybędzie, więc można się spodziewać w sobotę zdjęć

czekamy,czekamyBabli pisze:Jutro Kaśka z aparatem przybędzie, więc można się spodziewać w sobotę zdjęć

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Ahha. I jutro przybędzie do mnie na DT 'coś'..
W ślepo na jakiegoś szczurka się zgodziłam, bo 'mama każe się pozbyć'. Byłam u fotografa i wywołałam sobie zdjęcie Aluzyjska i jakiegoś tak kfiotka. I dziewczyna patrzy na mnie, po chwili pyta "Lubisz szczury?". Na co oczywiście otrzymała odpowiedź twierdzącą. Dopytała się mnie o parę rzeczy i znowu "A może chcesz jeszcze jednego? Bo mama nie pozwala mi zatrzymać. Kazała wypuścić.. Proszę..".
I jutro cosiek/cośka przybędą.

I jutro cosiek/cośka przybędą.

Babli = szczurza mamaBabli pisze:I jutro cosiek/cośka przybędą.

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
Przeznaczenie z Cośką 

Ale historia !
Szczęściarz ten Cosiek
Szczęściarz ten Cosiek

Cosik mi się widzi
że teraz będziesz mieć tyle ogonów co Klimejszyn (czy już może o jeden ogon więcej?) 
No to czekamy na foteczki z nowinkami

No to czekamy na foteczki z nowinkami

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Fajna historia!
Rzeczywiście Cosiek tudzież Cośka miała szczęście
Rzeczywiście Cosiek tudzież Cośka miała szczęście

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
To się nazywa być w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze.
Cosiek/ka ma wiele szczęścia!
...poza tym fajny pomysł na imię!

Cosiek/ka ma wiele szczęścia!

...poza tym fajny pomysł na imię!

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Ejże Pani !!!Alemce nie zostawiam żadnego dziecięcia.. Ale oswoi się ze mną jeszcze (wczoraj miałam ją na kolanach! oczywiście zaliczyłam ostrzegawcze dziaby, ale to nic)

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Deli, zanim się skapnęłam co robię każdy miał już domek.. A nie mogę po prostu teraz komuś odebrać maluszka, na którego czeka.. Po prostu nie mogę.. 
Cośka to mała albinoska!
Fotki wieczorem, lub jutro. Jest młodziutka, w wieku moich klusek pewnie.. starsza może o kilka dni. Pewnie poszukamy jej domku. Póki co postaram się ją podrzucić Almie. Siedzi już 3 godziny z maluchami i została oszczana, okupana i już pachnie jak reszta.. Teraz leży na mojej szyi i mlaska oczętami.. 

Cośka to mała albinoska!