[Sciółka] żwirek higieniczny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[Sciolka] zwirek higieniczny.
Mi w zoologicznym powiedziano, że powinno się sypać żwirek w tym miejscu, gdzie szczurki się załatwiają(mój miał jeden kącik w którym się załatwiał) a na resztę nasypać trochę trocin i trochę siana, można dorzucić chosteczki i szmatki, to wtedy szczurasek będzie brdzo dobrze się bawił. Ja nie potwierdzam, bo nie próbowałam za długo, a jak żwirek używałam to ten Benek Compact(drobny żwirek zbrylający-jest mniejszy od standardowych, ale większy niż piasek)w opakowaniu 5l. cena ok. 15-20 zł w Oławie.
Na zawsze w moim sercu:
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
-
- Kontakt:
Mnie sie wydaje,ze zwirki dla kotow wlasnie takie typu "benek" za bardzo pyla,jak moj kot sie w tym zalatwial,to zawsze robila sie wieeelka chmura pylu ze zwirku...
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Pmarańczowy - pylenie żwirku nie jest szkodliwe o ile sam żwirtek nie pochodzi z drzew iglastych. Benek jest całkiem bezpieczny w swpom pyleniu (chociaż ja go używam od pół roku i nie zauważyłam jakiegokolwiek pylenia).
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
-
- Kontakt:
Chyba,ze chodzi nam o dwa rozne zwirki,bo dla kotow sa te takie walcowate cosie,co sie dodaje do zwyklego piasku i te takie zwirkowe cosie,co wlasnie pylily,fakt,ze kto dosc ENERGICZNIE kopal w tym zwirku 
Szczerze,to wszyscy w domu sie dusilismy po takiej chmurze pylu (a nie mialo to nic wspolnego z alergia) ,wiec raczej troszke szkodzi...
Szczerze,to wszyscy w domu sie dusilismy po takiej chmurze pylu (a nie mialo to nic wspolnego z alergia) ,wiec raczej troszke szkodzi...
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Cat's Dream dużo osób mówi ze jest bardzo dobry a jest z drewna sosnowego i świerkowego. To który jest najbardziej zdrowy dla ogonków i na ile starcza?
Moje małe słoneczka (szczuraski)
Viki - 04.09.04r
Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
Mój klopsik (piesio):
Ariel (Basset hund)

Mój klopsik (piesio):

- AngelsDream
- Kontakt:
Ale w przeciwieństwie do trocin to tylko przetworzone mikrowłókna... które nie wydają się szczurkom szkodzić... Ja mam CatsDream i sianko plus bawelniane szmatki^^[zamiast chusteczek].
Wyjątki i dwa psy.
aha. A na ile mniej wiecej starcza tzn co ile tzreba wymieniać żwirek i na ile wymian starcza?
Viki - 04.09.04r
Mój klopsik (piesio):
Ariel (Basset hund)

Mój klopsik (piesio):

- AngelsDream
- Kontakt:
to zależy czy bedzie w calej klatce, ile masz szczurkowi czy klatka jest duza... Ja juz uzywam ponad miesiąc, a jeszcze mam sporo...
Wyjątki i dwa psy.
to nawet na długo
ja mam 1 szczuraska a klatke dośc duża 2 pietrową a wymiary... o tyrzeba by zmierzyć 

Viki - 04.09.04r
Mój klopsik (piesio):
Ariel (Basset hund)

Mój klopsik (piesio):

- AngelsDream
- Kontakt:
Ja mam dwa samce, więc siłą rzeczy szybciej się zuzywa, a juz szczegolnie jak ktos maluchy przekarmi [zla na wlasna matkę]...
Wyjątki i dwa psy.
Moje szczuraski mają w klatce trociny, na nich sianko, a w rogu stoi kuwetka z kocim żwirem. Dzięki temu nie muszę wymieniać całej ściółki co dwa dni, dwa razy dziennie wymieniam część żwirku :-D no i ręcznik papierowy, który jest w domku.

[quote="ursiulka"]aha. A na ile mniej wiecej starcza tzn co ile tzreba wymieniać żwirek i na ile wymian starcza?[/quote]
Ja wymieniam żwirek (ten drewniany) co 2 a nawet co 3 tygodnie.W klatce mam 3 szczury.Torba żwirku starcza mi na ok 4-5 zmian.
Potwierdzam,że nie uczula (moja Pestka niemiłosiernie sie drapie przy trocinach i sianie) i nie śmierdzi (inaczej nie zmieniałabym go tak rzadko)
Ja wymieniam żwirek (ten drewniany) co 2 a nawet co 3 tygodnie.W klatce mam 3 szczury.Torba żwirku starcza mi na ok 4-5 zmian.
Potwierdzam,że nie uczula (moja Pestka niemiłosiernie sie drapie przy trocinach i sianie) i nie śmierdzi (inaczej nie zmieniałabym go tak rzadko)
Figa i Julka u mnie
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Popieram!
Też zmieniam tak rzadko -Czasem tylko wybieram kupki, a stary żwirek zostaje.
Też zmieniam tak rzadko -Czasem tylko wybieram kupki, a stary żwirek zostaje.
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
(P.Coelho)
hmm Spróbuje. Napiszcie jeszcze raz dokłąda nazwe, i cene ok ilu.
Viki - 04.09.04r
Mój klopsik (piesio):
Ariel (Basset hund)

Mój klopsik (piesio):

Cats Dream, 7 litrów (?), ok 12zł
"Wierząc we własną drogę wcale nie musisz udowadniać, że droga innego człowieka jest zła"
(P.Coelho)
(P.Coelho)