Pan Tadeusz i Denis Rozrabiaka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Pan Tadeusz
nic tak nie łączy jak wspolna niedola.
spróbuj wpuścić np do wanny. żaden nie będzie czuł się pewnie bo nie będzie "na swoim"

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Parę zdjęć z dzisiejszego szaleństwa

Złapany na gorącym uczynku przy otwieraniu szafy ze smakołykami;)

Z ulubionymi misiami:

Jaki by tu długopis ukraść tym razem...?

Złapany na gorącym uczynku przy otwieraniu szafy ze smakołykami;)

Z ulubionymi misiami:

Jaki by tu długopis ukraść tym razem...?

Z nami Czaruś i Aruś - http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36300
Za TM - Tadzio i Denis <3
Na neutralu - u siostry w pokoju, gdzie zwykle Tadeusz nie ma wstępu.klimejszyn pisze:łączyłaś na neutralu, czy odrazu razem na wybieg puszczałaś ?Shigella pisze: na sam widok Tadeusza na wybiegu uciekał pod szafę tam gdzie mój grubasek się nie zmieści![]()
-
- Kontakt:
najlepiej, tak jak pisała Jessica, łączyć w wannie. u mnie zawsze to skutkuje. nie ma żadnych kryjówek, ogony są na siebie skazane w dość ciasnym miejscu, nie da się uciec. są przestraszone i nie skupiają się na walce, tylko kombinują jak się wydostać. a zwykle z drugim ogonem łatwiej podejmować decyzje
godzinka, czasem dłużej, w wannie i później u mnie lądują w dokładnie wyszorowanej klatce.

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
możesz spróbować jeszcze raz albo kastrować. tylko szkoda tego "drugiego" który musi przez to przechodzić żeby ostatecznie wylądować u kogoś innego... jeśli kastracja nie pomoże na samców to może zaakceptuje samiczkę.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Eh no właśnie wiem, mi też szkoda tych drugich - mają dodatkowy niepotrzebny stres przez niego. Co gorsze - podejrzewam, że dla Tadeuszka to też jest duży stres - dlatego tak reaguje.
Następnym razem chyba spróbujemy tej wanny bo już nic innego do głowy mi nie przychodzi - a jak to nie podziała to zostaje kastracja. Kurcze nie chcę chłopaka na samotność skazywać - każde zwierzątko lepiej się czuje z kimś ze swojej rasy. Psiaki też mamy trzy, kanarki dwa, chomiki dwa(u siostry drugi) - i ten jeden uparty samotnik
Teraz jeszcze zostaje mi walka z siostrą, która widząc wcześniejsze próby jest stanowczo przeciw nowym zwierzakom w domu. Ale myślę, że uda się ją przekonać jakoś - na pewno łatwiej z nią pójdzie niż z Tadeuszem;)
Następnym razem chyba spróbujemy tej wanny bo już nic innego do głowy mi nie przychodzi - a jak to nie podziała to zostaje kastracja. Kurcze nie chcę chłopaka na samotność skazywać - każde zwierzątko lepiej się czuje z kimś ze swojej rasy. Psiaki też mamy trzy, kanarki dwa, chomiki dwa(u siostry drugi) - i ten jeden uparty samotnik

Teraz jeszcze zostaje mi walka z siostrą, która widząc wcześniejsze próby jest stanowczo przeciw nowym zwierzakom w domu. Ale myślę, że uda się ją przekonać jakoś - na pewno łatwiej z nią pójdzie niż z Tadeuszem;)
a próbowałaś kąpać łączone szczury albo nacierać olejkiem zapachowym (waniliowym, takim do ciasta)?
ze mną: leszek, kendrick
Dziś mnie mały diabełek o zawał serca prawie przyprowadził!!
Nauczyła się bestia
skakać wysoko i moje zabezpieczenia przed wchodzeniem w pewne nie bardzo bezpieczne miejsca przestały być skuteczne. Oto gdzie go znalazłam na chwilę tylko spuszczając z niego wzrok:

Co było potem chyba nie muszę wspominać - obrazek - bum, Tadzio w locie złapany, przestraszony - ale nie na tyle, żeby za 5 min tam wrócić i sprawdzić czy coś jeszcze da się zrzucić - i tak przez godzinę średnio co 7 minut - on hop na półeczkę(o ile to póleczką nazwać można) - ja serce w gardle i ściągam go na dół, on mi buzi żebym się nie denerwowała, kilka chwil i....hop na półeczkę. Teraz siedzi nadąsany w klatce a ja kombinuję jakby tu zabezpieczyć to po raz kolejny...

Nauczyła się bestia

Co było potem chyba nie muszę wspominać - obrazek - bum, Tadzio w locie złapany, przestraszony - ale nie na tyle, żeby za 5 min tam wrócić i sprawdzić czy coś jeszcze da się zrzucić - i tak przez godzinę średnio co 7 minut - on hop na półeczkę(o ile to póleczką nazwać można) - ja serce w gardle i ściągam go na dół, on mi buzi żebym się nie denerwowała, kilka chwil i....hop na półeczkę. Teraz siedzi nadąsany w klatce a ja kombinuję jakby tu zabezpieczyć to po raz kolejny...
Z nowych wiadomości:
Rodzinka nam się powiększy:) W przyszłym tygodniu dołączy do nas najprawdopodobniej 4tygodniowa kruszynka:) Właśnie czekam na zdjęcia. Trzymajcie kciuki, żeby tym razem się udało!
(hmm i żeby siostra z domu mnie nie wyrzuciła za kolejnego szczurka)
Rodzinka nam się powiększy:) W przyszłym tygodniu dołączy do nas najprawdopodobniej 4tygodniowa kruszynka:) Właśnie czekam na zdjęcia. Trzymajcie kciuki, żeby tym razem się udało!
(hmm i żeby siostra z domu mnie nie wyrzuciła za kolejnego szczurka)
-
- Kontakt:
4tygodniowa ? wg mnie jeszcze z tydzień powinien być z matką.
bez szczurków...
Skąd bierzesz taką kruszynkę? Też mi się wydaje że jeszce z tydzień-dwa powinna być u mamy.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Zostawiłam ogłoszenie na wrocławskim gumtree. Odpisała mi dziewczyna, że ma trzech panów 3tygodniowych i za tydzień będzie ich oddawać...
-
- Kontakt:
za szybko odłączone od matki. niech poczeka do 5tego tygodnia życia.
bez szczurków...
Największy białasek dołączy do nas może Tadeuszek swojego prawie klona polubi...

Napisałam jej w mailu, że tak ze dwa tygodnie trzeba jeszcze z nimi poczekać. Zobaczymy co odpisze. To by się nawet dobrze składało bo jestem, w trakcie organizowania dużej klatki.

Napisałam jej w mailu, że tak ze dwa tygodnie trzeba jeszcze z nimi poczekać. Zobaczymy co odpisze. To by się nawet dobrze składało bo jestem, w trakcie organizowania dużej klatki.
Dostałam taką odpowiedź:
"Samce można rozdzielić od Matki jak mają 30 dni, jeśli już zeszły im jądra. Samiczki trzyma się troszkę dłużej.
Także bez obawy od tygodnia jedzą już same i są tylko dokarmiane przez mamę
."
"Samce można rozdzielić od Matki jak mają 30 dni, jeśli już zeszły im jądra. Samiczki trzyma się troszkę dłużej.
Także bez obawy od tygodnia jedzą już same i są tylko dokarmiane przez mamę