Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Klimatyczna Szajka
Niesamowite! Cudności! 

-
- Kontakt:
te upały nas męczą okropnie..
ogony mi naleśniczą na półkach, w koszyczkach, z hamaków zwisają głowy, z norek wystawione nochale.
na ochłodę dzisiaj chłodny jogurt truskawkowy i zmrożony sok pożeczkowy potraktowany blenderem z dodatkiem jogurtu naturalnego.
co jakiś czas otwieram na chwilę drzwi do pokoju żeby był lekki przeciąg, ale też nie chcę z tym przesadzić.
no i musze przyznać, że odkąd tak ciepło w pokoju, czuć szczury coraz bardziej.. teraz to chyba trzeba by wymieniać ściółkę co 2 dni, a tak zbankrutujemy.
kisimy się więc w smrodku, parę dni i się przyzwyczaję.
ehh.. deszczu..
ogony mi naleśniczą na półkach, w koszyczkach, z hamaków zwisają głowy, z norek wystawione nochale.
na ochłodę dzisiaj chłodny jogurt truskawkowy i zmrożony sok pożeczkowy potraktowany blenderem z dodatkiem jogurtu naturalnego.
co jakiś czas otwieram na chwilę drzwi do pokoju żeby był lekki przeciąg, ale też nie chcę z tym przesadzić.
no i musze przyznać, że odkąd tak ciepło w pokoju, czuć szczury coraz bardziej.. teraz to chyba trzeba by wymieniać ściółkę co 2 dni, a tak zbankrutujemy.
kisimy się więc w smrodku, parę dni i się przyzwyczaję.
ehh.. deszczu..
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Oj nie tylko was męczą
U mnie szczury rozwalają się na półkach i leżą tak cały dzień. Entuzjazm jest tylko wtedy kiedy przyniosę coś dobrego do jedzenia i coś zimnego, albo jak przyniosę "basenik". Wtedy to już w ogóle fuuuura i szczęście. Ale wychodzić z klatki im się nawet nie chce. Zresztą nie dziwię im się, ja też większość czasu w domu siedzę 

Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
-
- Kontakt:
właśnie moje ogony też nie chcą nawet z klatek wyjść
chłodzimy się jak możemy - teraz chrupią schłodzone ogórki, a ja już wrzuciłam do zamrażarki 8 butelek z wodą.
przyniosłam w piwnicy różne kuwetki z innych klatek, więc będziemy robić baseniki.
a tata przywiózł od babci wieeelkii wór orzechów włoskich, więc mamy zapas na rok

chłodzimy się jak możemy - teraz chrupią schłodzone ogórki, a ja już wrzuciłam do zamrażarki 8 butelek z wodą.
przyniosłam w piwnicy różne kuwetki z innych klatek, więc będziemy robić baseniki.
a tata przywiózł od babci wieeelkii wór orzechów włoskich, więc mamy zapas na rok

bez szczurków...
A ja mam tak pełną zamrażarkę dzięki sąsiadom, że już się tam nic nie wciśnie.
Ale chłopaki jeszcze sobie jakoś radzą, ze mną dzisiaj było gorzej - oni nie muszą wychodzić nigdzie!
Ale chłopaki jeszcze sobie jakoś radzą, ze mną dzisiaj było gorzej - oni nie muszą wychodzić nigdzie!

-
- Kontakt:
ja na szczęście już mam wakacje, do szkoły idę jeszcze tylko w poniedziałek żeby zdac technologię, więc też nie wychodzę, a mimo to się kiszę
my na szczęście mamy zamrażarkę w kotłowni starą, którą dzisiaj włączyłam specjalnie na mrożenie butelek
wiatrak rozłożyłam, wieje na obie klatki i na mnie, widać, żw ogonom jest troszkę lepiej. wiatrak jest obrotowy i kiedy powietrze chłodne leci na klatkę chłopców, Amon, wylegujący się na półce, pulsuje oczętami
jutro sprzątanie klatek, bo śmierdzi okropnie przez ten upał, a wiatrak dodatkowo ten zapach roznosi. aaaaaa, nie wytrzymam tego lata..
tata się ze mnie śmieje, że bardziej boję się o szczury niż o siebie, bo cały czas im daję jakieś schłodzone warzywka, owoce, mrożone soczki, jogurty, wiatrak przyniosłam specjalnie dla nich, mrożę butelki z wodą żeby im wrzucić do klatki...
no, ale chyba by mnie sumienie zeżarło, gdybym im w żaden sposób nie pomogła w taki upał a sama bym się chłodziła.

my na szczęście mamy zamrażarkę w kotłowni starą, którą dzisiaj włączyłam specjalnie na mrożenie butelek

wiatrak rozłożyłam, wieje na obie klatki i na mnie, widać, żw ogonom jest troszkę lepiej. wiatrak jest obrotowy i kiedy powietrze chłodne leci na klatkę chłopców, Amon, wylegujący się na półce, pulsuje oczętami

jutro sprzątanie klatek, bo śmierdzi okropnie przez ten upał, a wiatrak dodatkowo ten zapach roznosi. aaaaaa, nie wytrzymam tego lata..
tata się ze mnie śmieje, że bardziej boję się o szczury niż o siebie, bo cały czas im daję jakieś schłodzone warzywka, owoce, mrożone soczki, jogurty, wiatrak przyniosłam specjalnie dla nich, mrożę butelki z wodą żeby im wrzucić do klatki...

no, ale chyba by mnie sumienie zeżarło, gdybym im w żaden sposób nie pomogła w taki upał a sama bym się chłodziła.
bez szczurków...
-
- Kontakt:
klatki ogarnięte, ogony się rozwalają na półkach.
ale kurczę, dalej nie chcą mi wyłazić z klatek
ja je wywabiam, wyciagam na siłę to odrazu wracają. z baseniku więc nici, chyba, że końcu wylezą.
tak więc dzisiaj dostaną zmrożone truskawki z jogurtem naturalnym.
dziewczyny sobie zrobiły dodatkowe przejście z górnej klatki do dolnej
dziura w kuwecie w rogu taka, że spokojnie wyłażą. mam nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy gryźc dolną kuwetę, bo będzie masakra. tą dziurę w górnej zakrywa jeszcze stelaż dolnej klatki, więc nie przeszkadza zbytnio. no, a w dolnej takiego zabezpieczenia już nie ma..
ale kurczę, dalej nie chcą mi wyłazić z klatek

ja je wywabiam, wyciagam na siłę to odrazu wracają. z baseniku więc nici, chyba, że końcu wylezą.
tak więc dzisiaj dostaną zmrożone truskawki z jogurtem naturalnym.
dziewczyny sobie zrobiły dodatkowe przejście z górnej klatki do dolnej

dziura w kuwecie w rogu taka, że spokojnie wyłażą. mam nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy gryźc dolną kuwetę, bo będzie masakra. tą dziurę w górnej zakrywa jeszcze stelaż dolnej klatki, więc nie przeszkadza zbytnio. no, a w dolnej takiego zabezpieczenia już nie ma..

bez szczurków...
-
- Kontakt:
a tu chłopcy :

z lewej napewno Ares, a dalej nie wiem
naszych 3 braci Amona, Anubisa i Kamela rozrózniam po tym, że:
a) Amon ma najmniej szarego na boczku, wzorek tworzy taką falę, nie schodzi na łapki
b) Anubis ma z lewej strony szare futerko zachodzące na łapki
c) Kamel ma również z lewej strony szare futerko zachodzące na łapki, ale bardziej pionowo, w prostej linii, dodatkowo ledwo widoczną plamkę na pysiu z prawej strony
no, a Anubis się wyróżnia znaczeniem na pysiu i wąsami
Jazz jest największym huskulcem, no a Blues jak to Blues - niebieściak, wyróżniający się
ale czekamy na Fluffyego, to będzie odmiana w męskim stadzie
albinoskowe panny rozróżniam po tym, że "
a) Fetka ma wycięte futerko na dupsku i jest brudna
b) Fobia jest brudna
c) Roti jest trochę większa i czysta

z lewej napewno Ares, a dalej nie wiem

a) Amon ma najmniej szarego na boczku, wzorek tworzy taką falę, nie schodzi na łapki
b) Anubis ma z lewej strony szare futerko zachodzące na łapki
c) Kamel ma również z lewej strony szare futerko zachodzące na łapki, ale bardziej pionowo, w prostej linii, dodatkowo ledwo widoczną plamkę na pysiu z prawej strony

no, a Anubis się wyróżnia znaczeniem na pysiu i wąsami

Jazz jest największym huskulcem, no a Blues jak to Blues - niebieściak, wyróżniający się

ale czekamy na Fluffyego, to będzie odmiana w męskim stadzie

albinoskowe panny rozróżniam po tym, że "
b) Fobia jest brudna

bez szczurków...
O rany, jak Ares shaszczał! Normalnie nie do poznania. Ale krzywy pasek na pysiu pozostał, szczęśliwam
I chyba się odrexił, dobrze widzę?
Wymiziaj go babci. Tęskno mi za tymi puchatymi szkarabami

Wymiziaj go babci. Tęskno mi za tymi puchatymi szkarabami

-
- Kontakt:
hm, jak się w niego wpatrzy to widac lekko falowane futerko, i jest troszkę dłuższe i bardziej puchate niż u standardówRaila pisze:O rany, jak Ares shaszczał! Normalnie nie do poznania. Ale krzywy pasek na pysiu pozostał, szczęśliwamI chyba się odrexił, dobrze widzę?

Atirka też jest bardziej puchata

wymiziam, wymiziamRaila pisze: Wymiziaj go babci. Tęskno mi za tymi puchatymi szkarabami

bez szczurków...
Klimku a nie macie jakiegoś wentylatorka, coby trochę w pokoju powiać?
gdzieś była taka rada, że można na najniższych obrotach w drugim końcu pokoju postawić.
u nas na szczęście szuflady są "nie-tak-przewiewalne" jak klatka.
więc wiatrak w ruch i się owiewamy
o ile dziewczyny we wszystkich odcieniach masz to chłopaki same szaraki. z lasu ich wzięłaś? za uchi?
gdzieś była taka rada, że można na najniższych obrotach w drugim końcu pokoju postawić.
u nas na szczęście szuflady są "nie-tak-przewiewalne" jak klatka.
więc wiatrak w ruch i się owiewamy

o ile dziewczyny we wszystkich odcieniach masz to chłopaki same szaraki. z lasu ich wzięłaś? za uchi?

...czyż nie dobija się koni...?
-
- Kontakt:
ale wiatrak mamy, pracuje nawet na najwyższych obrotach, bo ledwo co do klatki delikatny podmuch dochodzi. ale na noc niestety musze wyłączyć, bo nie jest zbyt cichy.sssouzie pisze:Klimku a nie macie jakiegoś wentylatorka, coby trochę w pokoju powiać?
wrzuciłam im do klatek zamrożone butelki wsadzone w skarpetki, ale odrazu zaczęły to gryźć, więc wyjęłam, żeby się nie porozlewało w klatkach

dziadek czasem z działki przynosisssouzie pisze: o ile dziewczyny we wszystkich odcieniach masz to chłopaki same szaraki. z lasu ich wzięłaś? za uchi?

bez szczurków...
- Mucha321
- Kontakt:
Ja mieszkam na poddaszu. <Bęc
Jakbym nie miała wentylatora, to.. ekhm.. wiesz. Omlety ze szczurów.
Jakbym nie miała wentylatora, to.. ekhm.. wiesz. Omlety ze szczurów.

' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

-
- Kontakt:
omlet ze szczura... brzmi dość apetycznie 

bez szczurków...
klimejszyn pisze: albinoskowe panny rozróżniam po tym, że "
b) Fobia jest brudna

ale jak już wylezą w końcu i zakosztują rozkoszy kąpieli w tych basenikach , to możesz się zdziwić...!

Klatki masz świetne!
Może się narażę , ale ... wyczochraj po kolei wszystkie ogony proszę

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889