Sysiątka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Re: Sysiątka

Post autor: Nietoperrr... »

Stópkiiiii...Fetyszystka stópkowych szczurzych cudowności melduje się w obliczu tych zdjęć... ;D
W ogóle szczurze baby są ... takie inne od moich kilogramowych leniwców,którym już nawet nie chce się kicać,tylko zsuwają się po półeczkach i drabinkach żeby zjeść... :-\
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

denewa pisze:O mój boziu... ona tak usnęła? :D Słodkości... ::)
http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... ie1579.jpg

Zdecydowanie Twoje spostrzeżenia po powiększeniu stadka przypominają mi moje odkrycia ;) Starsze szczurki są odważniejsze i ciągnie do człowieka, ale przede wszystkim duże stadko pozwala lepiej poznać charakter i preferencje danego szczurka. Inna sytuacja: podchodzę do klatki przetrzeć półeczki... co najmniej 3 szczurki właśnie w tym czasie mają ochotę sobie po mnie pochodzić, obwąchać i obsikać... jeden śpi snem kamiennym a dwa kolejne już są na dole i wychodzą z klatki ;D
Dokładnie tak! tylko, ze nie umiem tego tak ładnie opisać, bo z zachwytu mam mętlik w głowie ;D
I tak, ona tak usnęła snem kamiennym! ;D
Jessica pisze:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wzywajcie straż!!!!!!!!!!!! płonę!!!! stópeczki ::) ::) mmmmmm
AiB pisze:Strażaczka się melduje:)
Mogę Cię ugasić w razie konieczności
Wszyscy są na forum bezpieczni teraz ;D A i stópek pod dostatkiem w te gorące dni ;)
Nietoperrr... pisze:Stópkiiiii...Fetyszystka stópkowych szczurzych cudowności melduje się w obliczu tych zdjęć... ;D
W ogóle szczurze baby są ... takie inne od moich kilogramowych leniwców,którym już nawet nie chce się kicać,tylko zsuwają się po półeczkach i drabinkach żeby zjeść... :-\
Bardzo nam miło, ze zajrzałaś do naszych... stópek :D Taki był plan! 8) Twoje chłopaki po prostu wiedzą, co w życiu dobre, a baby to nie wiedzą, czego chcą i ciągle latają za nienazwanymi marzeniami ;)

Poza tym to znowu się doszczurzam ::) Trafi do nas w jakimś stopniu siostra Essie, Fibi SunRat's, która będąc russian blue spelnia moje kolejne marzenie szczurze, ale stety niestety na pewno nie ostatnie.. ach, te wielkie klatki... ::)
Awatar użytkownika
Sysa

Odpoczywam po porannym egzaminie, pozgrywałam zdjęcia z przedwczoraj, zdjęcia upałowe...

Bąbel i Laura, dwa największe w stadzie kłębuszki:
Obrazek Obrazek
Bąbel, Laura i Idzia wraz z mymi skarpetami w tle ;D :
Obrazek Obrazek
Idzia i Bąbel, czyli tak blisko, a tak daleko:
Obrazek Obrazek
Bąbel zwinięty, Bąbel malutki:
Obrazek Obrazek
Bąbel wyciągnięty, Bąbel dużutki:
Obrazek
Moja starutka młodziutka panienka Idzia. Na tym zdjęciu widać nawet czarny paluszek u prawej tylnej łapki, to co zawsze pozwalało mi rozróżnić ją i Laurę:
Obrazek
I wreszcie dwa największe dzieciate kumple, największy i najmniejszy szczur w stadzie, a więc Bąbel i Essie:
ObrazekEssie skrada się do Bąbla...
ObrazekObrazek... Żeby sie do niego bezczelnie przytulić...
Obrazek Obrazek ..W rezultacie zostaje bąblową poduszką...
Obrazek..Co jednak nie trwa długo... Zamiana ról następuje po 5 minutach..
Obrazek..Po licznych obkrętach, wykrętach i przekrętach, młodzież zasypia po prostu grzecznie obok siebie 8)
Babli

Post autor: Babli »

Sysa, mam pytanko :D A te tarasy są specjalnie tak zawieszone? Bo ja mam w drugą stronę w sumie, i zastanawia mnie to ::)

Świetny proces skradania się do Bąbla przez Essie! Słodko! :-*
Awatar użytkownika
Sysa

Babli pisze:Sysa, mam pytanko :D A te tarasy są specjalnie tak zawieszone? Bo ja mam w drugą stronę w sumie, i zastanawia mnie to ::)
Świetny proces skradania się do Bąbla przez Essie! Słodko! :-*
Specjalnie, żeby można tam było żwirek wrzucać ;) Bo tak to szczurasy śpią w zasikanym żwirku, a wcześniej po prostu w sikach się kładły łobuzy ::) No i szczurzy zapach ulatniał się najbardziej z półek toaletowych i takie odwrócenie ze żwirkiem okazało się lekarstwem na to ;D Co do wygody to szczurasom to chyba nie przeszkadza, Bąbel woli taką półkę z masażem od miękkiego sianka ;D
Babli

Post autor: Babli »

Oo! Dobry pomysł! Nie pomyślałabym. :)
odmienna

Post autor: odmienna »

Bąbel woli taką półkę z masażem od miękkiego sianka ;D
- jak Bąbel woli, znaczy- pomysł znakomity :P
Nietoperrr...
Kontakt:

No kurcze,rewelacyjny pomysł z tym żwirkiem na półkach!!! ;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
Sysa

No i mi się chłopak roznarcyził, bo to był jego pomysł ::) ;D
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Sysa pisze:No i mi się chłopak roznarcyził, bo to był jego pomysł ::) ;D
Hahahahaha to powiem Ci, że to tak szybko nie przejdzie, znam z autopsji ;D

Aaaaa co za nózie... :-*
http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... ie1623.jpg

Cudna parka:
http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... ie1625.jpg

A właśnie miałam się spytać jak rozróżniasz Laurę i Idzię :D
I widzę, że ściągnęłam odpowiedź myślami ;) ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... ie1612.jpg AiB JESTEŚ W POBLIŻU? ZNOWU TO SAMO 8) cudeńko!!!!
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ol.

Post autor: ol. »

Syso, co Ty czynisz !
Chociaż kraty w oknach masz ? Gerdę w drzwiach, a cerbera pod nimi ?
Takiego śpiącego królestwa trzeba strzec jak źrenicy w oku !

Co za lolitka jedna, kusicielka mała Obrazek - cuda, cuda :-* i Bąblowe, i Idziowe i Laurowe :-* - cudeńka !
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

podpisuję się - przecudni są i przesłodcy , oboje! :-* :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

Sysa pisze:
sssouzie pisze:http://s997.photobucket.com/albums/af96 ... ie1571.jpg
::) aaaah wiszoszczur ;D i kawałek Sysy :D
ah ja miło mieć takiego małego przytulaka nie?
ja również powinnam się uczyć...i oglądam zdjęcia Sysy 8)
Hahaha, miałam też zdjęcia z całym sysem, ale se myślę, że czym zasłużyliście na takie widoki :P
Cudownie mieć takiego malucha, to prawda. Choć Essie już powoli wyrasta z tego wieku i zaczyna sie jej etap "podepczę szczury, pobiegam, pojem, pobiegam, pobiegam i pokicam dla odmiany".
Choć jak czytałam o Szczałecce to i ona w transporterku złapała tę fazę magiczną kicownika, bo tak jak Ty oglądasz moje zdjęcia, tak ja czekam na nowe u Ciebie i czytam z zapałem opisy, bo mało kto pisze tak jak Ty 8)

ooo :o

odpisałam całkiem długim postem na ów post. wysłałam nawet. i go ni ma :o
nie wiem, coś mi chyba ostatnio szwankuje. nie pamiętam co pisałam...ale chyba o tym, że blondynki zawsze wychodzą świetnie na zdjęciach ;D i o tym, ze moje pisanie wcale takie fajne nie jest, bo nieskładne i niegramatyczne ;) i neologizmowo :P

no ale nie będę roztrząsać tego czego w końcu nie było.
mogę za to powiedzieć, że to
Obrazek
powaliło mnie na kolana, i wcale wstać nie zamierzam ::) ;D

całusy dla Sysiątek :-*
...czyż nie dobija się koni...?
Nietoperrr...
Kontakt:

Sysa,w ogóle podkradłam Twój pomysł ze żwirkiem na półeczkach w klatce sr-oli i jej tymczasowiczek u mnie,bo tam takie same półeczki i normalnie pokłony biję za pomysłowość,bo nie śmierdzi i nie muszę dwa razy dziennie ze ścierką latać!!! ;D Jeszcze muszę coś u swoich chłopów wymyślić na ich płaskie półki... ::)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”