[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [klatka] wybór klatki
Nie nie,Lesio ma trochę ciałka;) a nowego kolegę trzeba będzie odkarmić troszkę;)
za TM: Zbigniew, Tifo.....
:*
ze mną: Leszek:*

ale nie przekarmiaj go tylko ze względu na klatkę xd wiem, że samce są spore, ale nie wszystkie, zdarzają się również mniejsze, dlatego proponuję osiatkować...
"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."

Dziękuje wam pięknie za wszystkie cenne uwagi!
Teraz już wiem wszystko i tylko trochę kasy zdobyć muszę 

Będę odkarmiać bo będzie mniejszy niz Lesio;) ale nie przeciśnie się, robiłam test u koleżanki;);) dzięki za pomoc!
za TM: Zbigniew, Tifo.....
:*

- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
Pytanie techniczne
zbieram sie na kupno klatki i zastanawiam sie jakiej,
bylabym wdzieczna jak mi ktos doradz...
waham sie miedzy tymi dwoma:
1 http://allegro.pl/item1089947511_klatka ... _7_mm.html
2
przy czym ta 2 bardziej do mnie przemawia i mam takie pytanie jaki uklad klatki bylby lepszy dla szczurow, pionowy czy poziomy?
no i ile panienek mi sie zmiesci, bo mam 2 ale chcialabym przygarnac jeszcze przynajmniej jedna
dołączone do właściwego wątku. yss mod
bylabym wdzieczna jak mi ktos doradz...
waham sie miedzy tymi dwoma:
1 http://allegro.pl/item1089947511_klatka ... _7_mm.html
2
przy czym ta 2 bardziej do mnie przemawia i mam takie pytanie jaki uklad klatki bylby lepszy dla szczurow, pionowy czy poziomy?
no i ile panienek mi sie zmiesci, bo mam 2 ale chcialabym przygarnac jeszcze przynajmniej jedna

dołączone do właściwego wątku. yss mod
- WildHeart
- Kontakt:
Re: Pytanie techniczne
2 http://allegro.pl/item1089950986_super_ ... 40_cm.html
to 2, sory ze post pod postem ale nie widze opcji edit nigdzie :C
to 2, sory ze post pod postem ale nie widze opcji edit nigdzie :C
w obu klatkach zamieszkają wygodnie 3 szczurki.
pierwsza ma większą kuwetę, co pozwala szczurom na wygodne bieganie i ganianie się
a mały rozstaw prętów nie pozwala szczurom ich gryźć. ma dużą klapę u góry - wygodne montowanie wyposażenia, wyjmowanie zwierząt itp. wyższa kuweta to mniej rozsypanej ściółki.
druga ma więcej opcji montowania półek, hamaczków, norek i zabawek, dla młodych samiczek chyba lepsza, bo więcej się można powspinać. za to drzwiczki ma malutkie i może to wkurzać przy wkładaniu czegokolwiek [od szczura po miskę z karmą]. i zajmuje mniej miejsca w pokoju
mycie obu jest ok. mieszczą się do wanny i pod prysznic.
pierwsza ma większą kuwetę, co pozwala szczurom na wygodne bieganie i ganianie się

druga ma więcej opcji montowania półek, hamaczków, norek i zabawek, dla młodych samiczek chyba lepsza, bo więcej się można powspinać. za to drzwiczki ma malutkie i może to wkurzać przy wkładaniu czegokolwiek [od szczura po miskę z karmą]. i zajmuje mniej miejsca w pokoju

mycie obu jest ok. mieszczą się do wanny i pod prysznic.

ten się nie myli, kto nic nie robi
- WildHeart
- Kontakt:
jakby sie nie zmiescily zawsze jest waz w ogrodzie xD
chyba wybiore ta druga bo laski same z klatki wychodza, a jak sie upre to mi narzeczony drzwiczki powiekszy
chyba wybiore ta druga bo laski same z klatki wychodza, a jak sie upre to mi narzeczony drzwiczki powiekszy

Teraz jestgietkafredka pisze:jakby sie nie zmiescily zawsze jest waz w ogrodzie xD

Trafna uwaga. 
A ja mam pytanie, co do siatek ocynkowanych.
Mam przerwy między prętami w klatce 1,8 cm - 2,3 cm i chciałabym przed przygarnięciem nowego szczurka, pokryć klatkę siatką ocynkowaną. Na allegro znalazłam taką: http://allegro.pl/item1100680157_siatka ... x25mb.html Ma wymiary oczka 15,6 x 15,6mm. Czy będzie dobra?
Drugie pytanie typowego laika: Co to znaczy mb? Czy to metr bieżący? Jeśli np. kupię 3 mb tej siatki, to dostanę kawałek o wielkości 1m x 3m i zapłacę 26,70 zł (plus przesyłka)?

A ja mam pytanie, co do siatek ocynkowanych.
Mam przerwy między prętami w klatce 1,8 cm - 2,3 cm i chciałabym przed przygarnięciem nowego szczurka, pokryć klatkę siatką ocynkowaną. Na allegro znalazłam taką: http://allegro.pl/item1100680157_siatka ... x25mb.html Ma wymiary oczka 15,6 x 15,6mm. Czy będzie dobra?
Drugie pytanie typowego laika: Co to znaczy mb? Czy to metr bieżący? Jeśli np. kupię 3 mb tej siatki, to dostanę kawałek o wielkości 1m x 3m i zapłacę 26,70 zł (plus przesyłka)?
Zgadza się. To jest metr bieżący. Cała rolka ma 25m, a jej szerokość to 1m. Czyli twoje wyliczenia są poprawneBlanny pisze:Drugie pytanie typowego laika: Co to znaczy mb? Czy to metr bieżący? Jeśli np. kupię 3 mb tej siatki, to dostanę kawałek o wielkości 1m x 3m i zapłacę 26,70 zł (plus przesyłka)?

Ja natomiast dostałem dziś odp. ze sklepu zoologicznego http://www.keko.pl odnośnie klatki o której myślałem i pisałem w tym wątku, czyli Inter-Zoo Chinchila 70 i posiada ona drzwi na górze, oraz w jednej ze ścianek bocznych. Wymiary drzwiczek to 19 x 14 cm. Jestem więc już pewien, że ją kupię

-

co powiecie o tej klatce?
jej wymiary: 122X63X91(ze stojakiem, bez niego-65cm)
niby dla królika, ale w zdjęciach klientów były właśnie szczury, więc rozstaw prętów chyba odpowiedni. ile szurów można w niej trzymać? i czy plastik im nie zaszkodzi?
to są zdjęcia, o których wspomniałam wyżej:

kto wie co to jest "ja"?
Ile taka klatka kosztuje? 
Jak dla mnie klatka full wypas, a w szczeólności wysuwana DUŻA! kuweta mi się strasznie podoba.. ja bym wzięłą
Klaciocha dla 6.. Ładnie, ładnie..

Jak dla mnie klatka full wypas, a w szczeólności wysuwana DUŻA! kuweta mi się strasznie podoba.. ja bym wzięłą

Klaciocha dla 6.. Ładnie, ładnie..
-
no to bardzo się cieszę
klatka kosztuje 315zł, ale przy dzielnym odkładaniu kieszonkowego i pomaganiu w gospodzie rodziców spodziewam się ją kupić pod koniec wakacji

klatka kosztuje 315zł, ale przy dzielnym odkładaniu kieszonkowego i pomaganiu w gospodzie rodziców spodziewam się ją kupić pod koniec wakacji

kto wie co to jest "ja"?
wszystko fajnie ale jak patrzę na te pręty to mam wrażenie że maluchy się przecisną...
no i te 3 stówy to na promocji a nie wiadomo ile potrwa promocja
no i te 3 stówy to na promocji a nie wiadomo ile potrwa promocja

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?