Mój szczur jest w ciąży i jest już strasznie gruby( Wielkości kluski na parze XD)..Ale nie robi gniazda tzn zbiera trociny i chusteczki w 1 miejsce ale to chyba nie gniazdo...? A jeszcze 1 pytanie : ile dni przed porodem zacznie robić te gniazdo? Błagam o szybką odp...
Jak zbiera to dobrze, a jak inaczej ma wyglądać szczurze gniazdo? A jakiś domek ma?
I dlaczego jest w ciąży?
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
eee... szybka odp nic tu nie zmieni.. dlaczego jest w ciązy ?
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
wrzuć jej jakieś szmatki, najlepiej pocięte w paseczki, dużo papieru, to będzie miała na czym lezeć.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
No trzymam osobno bo nie chce ciąży...;/ Ale codziennie puszczam je razem (oczywiście pod moim czujnym okiem więc nigdy do niczego nie doszło ) i ogółem klatki mają blisko siebie ^^
Zamęczasz je tak tylko, bo co to za trzymanie dwóch szczurów skoro nie mogą spać w jednej klatce i się iskać i kłaść się spać razem? Podsycasz je tylko do ucieszki z klatki i bycia razem. Teraz skoro szczurka jest w ciąży, a raczej już urodziła zostaw sobie samiczkę, a samcowi znajdz nowy dom.
KawaiiGirl15 pisze:No trzymam osobno bo nie chce ciąży...;/ Ale codziennie puszczam je razem (oczywiście pod moim czujnym okiem więc nigdy do niczego nie doszło ) i ogółem klatki mają blisko siebie ^^
Twoje czujne oko nic nie da. Takie "pilnowanie" jest tak samo skuteczne jak "stosunek przerywany", czyli wogóle nieskuteczne.
Sporo szczurów potrafi sobie otworzyć nie tylko swoja klatkę, a także klatke kumpla albo samicy.
Popieram Matrix co do zostawienia sobie dziewczynki i oddania samca.
Co zamierzasz zrobić teraz z młodymi ?
Po pierwsze,nie trzyma się szczurów w pojedynkę.
Po drugie,trzymanie samca w jednej,a samicy w drugiej klatce,to katorga dla nich,bo ciągle czują swoje zapachy.Feromony silnie działają na płeć przeciwną.
Po trzecie,nie puszczaj NIGDY razem samca i samicy na wybieg,bo tylko podsycasz "chęci".
Po czwarte...Skoro już pojawiły się maluchy,załóż ogłoszenie adopcyjne TUTAJ,na tym forum.Też kiedyś byłam tu nowa,też miałam szczurzą wpadkę ciążową i też oddałam,byle tylko się pozbyć,bo nie miałam co z nimi zrobić...Teraz żałuję,że nie prześwietliłam przyszłych właścicieli...Nie ze wszystkimi wiem co się stało.Teraz żałuję...
Chyba,że Tobie jest wszystko jedno...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38