http://img28.imageshack.us/img28/9631/819r.jpg
Mam nadzieję, że napiszesz swoją opinię na temat szczuraska!

Moderator: Junior Moderator
Bo na samym początku nie wiedziałam, że szczury to zwierzęta stadne! Byłam młoda i głupiutkaOgoniasta pisze:Śliczne kapturzątko.
Dlaczego tak długo Tequila musi czekać na koleżankę??Smutno jej samej...
Skąd będzie druga szczurcia?
tzn? z jakiejś hodowli zrzeszonej/ lub merchowej??Wensha pisze: Drugą szczurcię biorę od babki, która ma młode, bo na forum nic mnie nie zainteresowało.
W takim wypadku szczura powinnaś dostać za darmo/adoptować! Nie kupujemy szczurów od pseudohodowców i w sklepach zoologicznych.Wensha pisze:Ja po prostu dałam ogłoszenie, że pod koniec początkiem sierpnia, przygarnę młodą szczurcię. Odezwała się do mnie babka której 2 tygodnie urodziły się małe. Mama to standard-cały jak mojej Tequili głowa a matka Cynamon dumbo. 16 ma mi wysłać fotki a wtedy ja zarezerwuje jedną samiczkę bo Ona 23 ma do oddania już a ja jadę na wieś od 17 do 1 sierpnia. Więc, Ona tydzień wcześniej już będzie sprzedawała małe.
Kupując szczura z pseudohodowli/sklepu zoologicznego często dostajesz chore i wystraszone zwierze. Szczury są tam rozmnażane bezmyślnie, bez znajomości przodków poszczególnych osobników, chowy wsobne, bez pojęcia o genetyce itp.Wensha pisze:A dlaczego nie kupujemy? Dziewczyna miałaby oddawać za darmo? Przecież utrzymanie takiej gromadki też wydatek.