Ogonka 7 m-cy + Ogonek 5 miesięcy - łączenie
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Ogonka 7 m-cy + Ogonek 5 miesięcy - łączenie
Piękna Samotna 7 mc-cy w olbrzymim akwarium (200 litrów) tęskni za towarzystwem. Towarzystwo (Piękny Samotny 5 m-cy minus jego klejnoty) czeka w drugim pokoju w osobnej klatce. Strasznie się denerwuję przed ich połączeniem. Nigdy nie łączyłam samiczki z kastratem. Podajcie wszystkie rady, jakie Wam przyjdą do głowy, a które mogłyby mi pomóc w połączeniu moich ukochanych i choć trochę mnie odstresowały. Pan nie jest już płodny, choć testosteron jeszcze pracuje. Ciut zalękniony, dopiero zaczyna polizywać mnie po ręku. Pani jest samiczką alfa, rozwydrzoną słodką hrabiną, która domowników uważa za swoje stado. Oboje, Pan i Pani, wiedzą, że są niedaleko. Porozumiały się na falach, których ja nie odbieram. Pan jest zainteresowany, Pani oszalała i usiłuje przepiłować kratkę zabezpieczającą. Umieram ze strachu, co będzie. Zamartwiam się po kobiecemu, do żywego. Rzućcie dobre słowo, proszę...
Re: Ogonka 7 m-cy + Ogonek 5 miesięcy - łączenie
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=10242
nie trzymamy sczurów a w akwa, ponieważ wentylacja jest kiepska a szczurkom mogą poważnie szkodzić opary własnych sików.
nie trzymamy sczurów a w akwa, ponieważ wentylacja jest kiepska a szczurkom mogą poważnie szkodzić opary własnych sików.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Ale to akwarium ma 200 litrów, góra zakryta metalowym przewiewnym rusztowaniem, a ściółka jest zmieniana co 4 dni. Liczne drabinki i poziomy, tez przewiewne. Słowem: superkomfortKameliowa pisze:http://www.szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=10242

raczej nie.gwimal pisze: Słowem: superkomfort
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
gwimal, zasady są mniej więcej takie, jak zawsze - łączenie na neutralnym gruncie, jeśli się dogadują to lądują razem w wyczyszczonej klatce. Jeśli nie, to dalej zapoznajesz je na neutralnym gruncie (np. wanna, stół w innym pokoju itp.)
Wstaw zdjęcie tego wielkiego i superkomfortowego akwarium i podaj wymiary to się przekonamy czy naprawdę jest takie idealne dla szczurów
Wstaw zdjęcie tego wielkiego i superkomfortowego akwarium i podaj wymiary to się przekonamy czy naprawdę jest takie idealne dla szczurów

Fantazyjne HAMACZKI
zapraszam!

raczej zdjęcia nic nie dadzą, żeby się przekonać. cztery szklane ściany i jedyna wentylacja przez siatkę od góry, to żadna wentylacja. w klatce jest wentylacja z pięciu stron. co z tego że sprzątane co 4 dni. mocz rozkłada się w ciągu paru godzin jak nie krócej. dodać do tego trociny z drzew iglastych to mordercza mieszanka. drewniana ściółka typu pinio mniej, ale dalej pozostaje problem moczu. no i gorąca. w takie upały jak teraz to nawet w samym mieszaniu nie jest za fajnie, a co dopiero w szkle, które się nagrzewa i oddaje ciepło do wewnątrz.
raczej zdjęcia nic nie dadzą, żeby się przekonać. cztery szklane ściany i jedyna wentylacja przez siatkę od góry, to żadna wentylacja. w klatce jest wentylacja z pięciu stron. co z tego że sprzątane co 4 dni. mocz rozkłada się w ciągu paru godzin jak nie krócej. dodać do tego trociny z drzew iglastych to mordercza mieszanka. drewniana ściółka typu pinio mniej, ale dalej pozostaje problem moczu. no i gorąca. w takie upały jak teraz to nawet w samym mieszaniu nie jest za fajnie, a co dopiero w szkle, które się nagrzewa i oddaje ciepło do wewnątrz.
No i przekonaliście mnie co do akwarium. Gdy tylko coś zaoszczędzę, sprawię szczurzyni wielką klatkę.
Poszperałam po szczurostronach i widziałam zdjęcia klatek. Wszystkie wydawały mi się małe. Więc byłam dumna z przestrzeni, którą ma moja włochata. Na dodatek nie jest więziona. Potem naczytałam się Waszych odpowiedzi i po pierwszym buncie, gdy już ostygłam, przyznaję, nie jest źle, ale dobrze też nie jest. Nie jest mi miło i cierpi moja miłość własna, ale cóż, macie rację. Sprawię klatkę.
W akwarium mieszka hrabina. Hrabia na razie w klatce, w drugim pokoju. Łączenie zaczynam za parę dni. Trzymajcie za mnie.
P.S. Ludzie niechętnie przyjmują nagany. Z im większą sympatią są udzielane, tym lepiej skutkują. Trochę tego mi zabrakło, ale rację macie, trzeba przyznać.
Zdjęcia nie umiem zmniejszyć, aby je wgrać. Próbowałam, nie wyszło. Niech będzie, że nie udowodniłam. To już nieważne.Tak czy siak, dziękuję
Poszperałam po szczurostronach i widziałam zdjęcia klatek. Wszystkie wydawały mi się małe. Więc byłam dumna z przestrzeni, którą ma moja włochata. Na dodatek nie jest więziona. Potem naczytałam się Waszych odpowiedzi i po pierwszym buncie, gdy już ostygłam, przyznaję, nie jest źle, ale dobrze też nie jest. Nie jest mi miło i cierpi moja miłość własna, ale cóż, macie rację. Sprawię klatkę.
W akwarium mieszka hrabina. Hrabia na razie w klatce, w drugim pokoju. Łączenie zaczynam za parę dni. Trzymajcie za mnie.
P.S. Ludzie niechętnie przyjmują nagany. Z im większą sympatią są udzielane, tym lepiej skutkują. Trochę tego mi zabrakło, ale rację macie, trzeba przyznać.
Zdjęcia nie umiem zmniejszyć, aby je wgrać. Próbowałam, nie wyszło. Niech będzie, że nie udowodniłam. To już nieważne.Tak czy siak, dziękuję

Hrabina i hrabia? Mam nadzieję, że nie chcesz trzymać parki?
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Kameliowa, czytaj ze zrozumieniem. Napisane było, że Hrabia jest wykastrowany 
Cytując: "owarzystwo (Piękny Samotny 5 m-cy minus jego klejnoty) "

Cytując: "owarzystwo (Piękny Samotny 5 m-cy minus jego klejnoty) "
klatki (odpowiedniej wielkości) można znaleźć na przykład na allegro (najtaniej). na forum czasem też zdarza się okazja.
polecam tematy w dziale "ściólka, klatka i akcesoria" o wyborze klatki, zdjęcia klatek (forumowiczów) i dostępnych w handlu klatek oraz kalkulator wielkości (tematy przyklejone u góry strony)
polecam tematy w dziale "ściólka, klatka i akcesoria" o wyborze klatki, zdjęcia klatek (forumowiczów) i dostępnych w handlu klatek oraz kalkulator wielkości (tematy przyklejone u góry strony)