Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Re: Majaki Nocne

Post autor: *Delilah* »

Maleńka musi dać radę!
W końcu raz w zyciu się dostaje pierwsze imię :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
IHime

Post autor: IHime »

To chyba będzie jej trzecie imię, ale co tam... ;)
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

IHime pisze:To chyba będzie jej trzecie imię, ale co tam... ;)
Ważne, że ostatnie!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
IHime

manianera pisze:
IHime pisze:To chyba będzie jej trzecie imię, ale co tam... ;)
Ważne, że ostatnie!
Że ostatnie, to na pewno, ale chciałabym jeszcze, żeby nosiła je najdłużej z wszystkich.
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Malutka taka dzielna jest i Wy też :) Oby ten paskudny ropień się nigdy już nie odnowił! Niech się teraz wszystko jak najlepiej zagoi , odbuduje co trzeba , a szczureczka nabierze ciałka i więcej sił :) Okaże się wówczas z pewnością , że i taka wspaniała , dzielna z niej panienka , i na dodatek ładniutka :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

Nie jestem pewna, czy cały ropień już zszedł. Dzisiaj pysio wygląda znowu lepiej, bo zęby już nie wystają.
Upał nam nie sprzyja. Blondyśka dostaje przedburzowego PMS (tłucze wszystko co się rusza), a maleńka traci apetyt. Na szczęście wieczorem odrobiła za cały dzień.

Chyba rozpoczynamy casting na imię! Sobota tuż tuż, więc trzeba spełnić obietnicę!
Nie znamy pierwszego imienia małej. Iza, która opiekowała się nią przez ponad miesiąc, nazwała ją Xeną Wojowniczą Księżniczką. Mimo najszczerszej wdzięczności dla Izy, nie jesteśmy fanami Xeny. Fajnie, gdyby imię zachowało jednak coś związanego z pierwszą ratowniczką, a przy tym, żeby symbolizowało siłę małej. :) Poza tym, musi być imieniem szczurzym, czyli takim, które łatwo wykrzyczeć np. w zdaniu "Xyz, złaźztamtądnatychmiast!"
Jesteśmy otwarci na propozycje. :)
odmienna

Post autor: odmienna »

Ej noooo!

Bladym świtem pędzę do Tematu, boż to właśnie TEN świt, a tu dopiero castng na imię dzielnej, wychodzącej z mroku istotki.
Oczywiście nic mądrego mi do głowy nie przychodzi, prócz teozoficznej Prany – siła życiowa (polinezyjska- mana) ,ale prana, to może być i szmatka...
Zrobię sobie kawy i z zapartym tchem będę śledzić na Wasze pomysły, bo IMIĘ to niezwykle ważna sprawa :)
odmienna

Post autor: odmienna »

Pieroński brak edycji :-\

A może po prostu: Dzielna? Zawiera Izę i można skracać i przekręcać przez anagramowanie: dzina, lina, andzi(k)....
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Ach, mi też nic super do głowy nie przychodzi, poza tym jestem skażona na włosko i na filmowo, więc dwie propozycje:
Brava - po włosku odważna, śmiała, dobra (w czymś)
Mulan - ze względu na ciężkie walki i na to, że już raz była księżniczką, to teraz może nie wypada nic bardziej podrzędnego ;)
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Flaumel

Post autor: Flaumel »

i Mulan miała pilującego ją smoka i szczęście do wyłażenia z wszystkich tarapatów, więc moim zdaniem jak najbardziej pasuje.
Ciesze się że maleństwo je i ma się lepiej, trzymam kciuki, żeby tak dalej!
Obrazek
IHime

Dzisiaj maleńka waży dokładnie 228 gramów.
Propozycji na imię przybywa, kilka nam się podoba, sami też mamy parę pomysłów, ale na razie nie zapeszam. Podobają mi się wasze!
Na zachętę, maleńka odpoczywa po zastrzyku i szamanku:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Kochana dziewczynka ! :-* Powodzenia jej życzymy ! Musi się udać ! Czy antybiogram coś wykazał ( zrobili?)
Propozycje imion fajne , mnie nic na razie nie przychodzi do głowy więc pozostaje mi śledzić ranking :)
Ucałuj malutką od nas :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

malutkie i przybierające to też moje marzenie w statnich dniach, więc tak fajnie mi tu do Was zaglądać :)

wielkiej rzeczy dokonaliście razem, i tyleż co na imię dziś, będę wypatrywać zbliżającego się wielkimi krokami "złaźztamtądnatychmiast" ;)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

wtrącam od siebie do castingu imię które bardzo mi się podoba i pewnie wykorzystam kiedyś ;)
Zoe, Zoja — imię żeńskie pochodzenia greckiego, oznaczające "życie" (z gr. Ζωη [zóé]).
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

:D
może Achaja - no tak mi się skojarzyło odksiążkowo :)
albo Chi - jako energia życiowa ?
Wprawdzie z Izą nie wiele ma to wspolnego, ale z niepokonanym charakterkiem małej, i owszem
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”