Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Duecik z Grodu Kraka - Wąsaty kwartet-Ulga
Pomysły Nietoperrrka i odmiennej boskie!
Mimo wszystko jednak sądzę, że to mebel - z nowej szczególnie funkcjonalnej linii o wysmakowanym wykończeniu artystycznym. Poza idealną symetrią dekoracji oferuje on szczególną funkcję użytkową - wyłapywanie okruszków.
Uwaga! Ze względu na to, że jest to unikatowy pierwowzór może on ujawniać delikatne defekty takie jak samoistne przemieszczanie się dekoracji i sprzątanie większych okruchów zwanych posiłkiem właściciela.
Mimo wszystko jednak sądzę, że to mebel - z nowej szczególnie funkcjonalnej linii o wysmakowanym wykończeniu artystycznym. Poza idealną symetrią dekoracji oferuje on szczególną funkcję użytkową - wyłapywanie okruszków.
Uwaga! Ze względu na to, że jest to unikatowy pierwowzór może on ujawniać delikatne defekty takie jak samoistne przemieszczanie się dekoracji i sprzątanie większych okruchów zwanych posiłkiem właściciela.
Śliczności i te Twoje piękne zdjęcia...
http://img836.imageshack.us/img836/1971/img5778y.jpg
Daj po buziaku ode mnie swoim pięknym panienkom, cudne są

http://img836.imageshack.us/img836/1971/img5778y.jpg

Daj po buziaku ode mnie swoim pięknym panienkom, cudne są

chwile, jak ta niedawna z Dżumą
wrócę też jeszcze do damy w obłokach jej niebieskości, subtelnie podpartej na łokciu i której trzy wypielęgnowane pazurki wzbudzają nie mniej emocji niż widok czubka pantofelka markizy do Pompadour

- ktoś tu Finlanfię cyrkowych sztuczek uczy
stójki na rurze i jakie zgrabne
a Czarnulka już przygotowuje się do obracania rurą - trzeba koleżance podwyższać stopień trudności niech się wprawia

wrócę też jeszcze do damy w obłokach jej niebieskości, subtelnie podpartej na łokciu i której trzy wypielęgnowane pazurki wzbudzają nie mniej emocji niż widok czubka pantofelka markizy do Pompadour

a Czarnulka już przygotowuje się do obracania rurą - trzeba koleżance podwyższać stopień trudności niech się wprawia

Biedna nasza Martini!..
Podczas hasania po łóżku i po fotelu chyba zahaczyła gdzieś pazurkiem ; było sporo krwi , panika , płacz małej kiedy staraliśmy się powstrzymać to krwawienie , wreszcie udało nam się założyć opatrunek , gdy niebieściaczek zajął się przez chwilę podanym dropsikiem i listkiem bazylii...Minęło trochę czasu i krew już nie leci , mała poruszała się normalnie , nie widać jednak , co konkretnie się stało i nie wiem , czy nie powinna zostać jutro obejrzana przez lekarza...
Finlandia ogromnie się zdenerwowała podczas zabiegów przy koleżance , teraz leżą obie na pufie i obie mają noski w porfirynce
Bardzo prosimy o kciuki za pazurka , żeby się zagoiło , cokolwiek się stało...
Moje biedactwo...

Podczas hasania po łóżku i po fotelu chyba zahaczyła gdzieś pazurkiem ; było sporo krwi , panika , płacz małej kiedy staraliśmy się powstrzymać to krwawienie , wreszcie udało nam się założyć opatrunek , gdy niebieściaczek zajął się przez chwilę podanym dropsikiem i listkiem bazylii...Minęło trochę czasu i krew już nie leci , mała poruszała się normalnie , nie widać jednak , co konkretnie się stało i nie wiem , czy nie powinna zostać jutro obejrzana przez lekarza...

Finlandia ogromnie się zdenerwowała podczas zabiegów przy koleżance , teraz leżą obie na pufie i obie mają noski w porfirynce

Bardzo prosimy o kciuki za pazurka , żeby się zagoiło , cokolwiek się stało...
Moje biedactwo...

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Ojoj, kciukam mocno za szybkie gojenie! Czemu te maludy zawsze o coś zahaczą, zawsze wpakują ciekawski nosek czy wszędobylską łapkę gdzie nie trzeba...
Padłamol. pisze:wrócę też jeszcze do damy w obłokach jej niebieskości, subtelnie podpartej na łokciu i której trzy wypielęgnowane pazurki wzbudzają nie mniej emocji niż widok czubka pantofelka markizy do Pompadour

Coś w tym jest...

Uni mieliśmy podobny przypadek z łapką Febry. Zatamowaliśmy krew ale znów zaczęła krwawić i to wtedy na alarmie jechałam z nią z pracy do weta. Myślę, że masz rację - warto się skonsultować z lekarzem.
Niebieściak nawet jak chory to śliczny

Trzymamy kciuki za łapeczkę!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
pazurek jest na miejscu czy wyhaczony ?
Herman też miał dawno temu wypadek tego typu, wszystko się zagoiło, ale pazur odrasta zdeformowany;
mam nadzieję, że u Martini nic takiego się nie stanie i oczywiście trzymam kciuki za szybkie zagojenie
(kropelka witaminy K mogłaby może pomóc ?)
głaski dla obu wystraszonych dziewczynek, cudne są w tych półcieniach
Herman też miał dawno temu wypadek tego typu, wszystko się zagoiło, ale pazur odrasta zdeformowany;
mam nadzieję, że u Martini nic takiego się nie stanie i oczywiście trzymam kciuki za szybkie zagojenie
(kropelka witaminy K mogłaby może pomóc ?)
głaski dla obu wystraszonych dziewczynek, cudne są w tych półcieniach

oj bidulinka z tym pazurkiem... wydaje mi się jednak, że prędziutko sie zagoi, bez stresów u lekarza:) krew nie leci, ciura się szybko wyliże i łapka będzie jak nowa:) pozdrawiamy
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Ponownie mieliśmy akcję z pazurkiem ...
Martinkę naszło na taplanie się w wodzie , weszła do płaskiego półmiska nóżkami ( że też nie zabrałam !
) i widocznie pod wpływem wilgoci - a może zahaczyła o brzeg? - zaczęło znowu krwawić. Tym razem mieliśmy więcej kłopotów z opatrzeniem nóżki , niebieściaczek piszczał żałośnie podczas wysiłków zatamowania krwawienia , aż przybiegły siostrzyczki i niemalże powchodziły nam na plecy.
Po wszystkim położyłam biedulkę na pufę , obłożyłam okruszkami suchego razowca , natką i koperkiem , dałam na palcu serka i zostawiłam w spokoju . Wprawdzie później opatrunek został unicestwiony ostrymi ząbkami , ale krwawienie ustało.
Dzwoniłam oczywiście do weta , dostała kropeleczkę VitaK dla niemowląt , wizyta nie jest na razie konieczna ; pazurek wygląda normalnie , trzyma się pod zwykłym kątem , stan paluszka nie odbiega na razie od normy i oby tak zostało. Pytałam o ewentualne przemywanie , ale ponoć na razie lepsze nawet jest szczurkowe wylizywanie
; mam obserwować wygląd palca i samopoczucie szczurki.
Mała już nawet pogodna , wcinała na kolację cukinię duszoną i z apetytem wciągnęła bób, więc dam nam obu wytchnienie na noc i pójdziemy spać.
Rano oczywiście popędzę sprawdzić , czy wszystko w porządku. Dzięki za kciuki i na wszelki wypadek nadal polecam nieszczęsny paluszek Waszej pamięci i dobrym myślom

Martinkę naszło na taplanie się w wodzie , weszła do płaskiego półmiska nóżkami ( że też nie zabrałam !

Po wszystkim położyłam biedulkę na pufę , obłożyłam okruszkami suchego razowca , natką i koperkiem , dałam na palcu serka i zostawiłam w spokoju . Wprawdzie później opatrunek został unicestwiony ostrymi ząbkami , ale krwawienie ustało.
Dzwoniłam oczywiście do weta , dostała kropeleczkę VitaK dla niemowląt , wizyta nie jest na razie konieczna ; pazurek wygląda normalnie , trzyma się pod zwykłym kątem , stan paluszka nie odbiega na razie od normy i oby tak zostało. Pytałam o ewentualne przemywanie , ale ponoć na razie lepsze nawet jest szczurkowe wylizywanie

Mała już nawet pogodna , wcinała na kolację cukinię duszoną i z apetytem wciągnęła bób, więc dam nam obu wytchnienie na noc i pójdziemy spać.

Rano oczywiście popędzę sprawdzić , czy wszystko w porządku. Dzięki za kciuki i na wszelki wypadek nadal polecam nieszczęsny paluszek Waszej pamięci i dobrym myślom

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
http://img836.imageshack.us/img836/1971/img5778y.jpg - jakie cudo!
I ten kolorek, po prostu czekolada, z dodatkiem mleka na spodzie..
Kciukam mocno za paluszek, żeby się ładnie wygoił i nie było juz problemów..

Kciukam mocno za paluszek, żeby się ładnie wygoił i nie było juz problemów..

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
- tahtimittari
- Kontakt:
Eh, to mała ofiara losu.. ; ) Te nasze szczury to wiecznie musi coś niedobrego spotkać.
w łapkę, niech się goi szybko.

niech sie szybciutko goi 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Niestety póżno w nocy problem znowu wrócił , kiedy Martini przeskoczyła z pufa na krzesło , a potem z niego na podłogę
; ponownie opatrzyłam łapkę , ale tym razem włożyłam biedactwo do chorobówki wyścielonej podkładami . Chciałam mieć pewność , że nie będzie skakać po pokoju i narażać paluszka na odnowienie kontuzji . Rozważam tez wybrać się jednak do lecznicy , bo teraz pazurek wydaje mi się sterczeć nieco w górę i coś jakby malutka opuchlizna daje się zauważyć tuż przy nim...
Na dodatek w chwili zeskakiwania ze zdjętym z góry transporterkiem gibnęła się moja podpora , a ja huknęłam się ręką z tym boxem w oko ; teraz boli , łzawi i jest całe przekrwione...
W ciągu najdalej godziny , jeśli trzeba , będę jużmogła wybrać się do weta.
Tak więc dalej prosimy o kciukanie za paluszek

Na dodatek w chwili zeskakiwania ze zdjętym z góry transporterkiem gibnęła się moja podpora , a ja huknęłam się ręką z tym boxem w oko ; teraz boli , łzawi i jest całe przekrwione...

W ciągu najdalej godziny , jeśli trzeba , będę jużmogła wybrać się do weta.
Tak więc dalej prosimy o kciukanie za paluszek

Kciukam!
Coś Was pech prześladuje, ale mam nadzieję, że to tylko taki mały, niegroźny peszek, który zniknie w oka mgnieniu.
Coś Was pech prześladuje, ale mam nadzieję, że to tylko taki mały, niegroźny peszek, który zniknie w oka mgnieniu.
- tahtimittari
- Kontakt:
i co tam wet orzekł?