kwarki- szczury niebieskookie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nietoperrr...
Kontakt:

Re: kwarki- szczury niebieskookie

Post autor: Nietoperrr... »

odmienna pisze: Bo na pieszczoty ewidentnie ochoty nie ma- ma coś ważniejszego na łaciatej głowie
No jak to,nie wiesz??On obmyśla tajny plan,jak tu zostać prezydentem w klatce,będąc najmniejszym...I pewnie sms-y sobie w nocy przesyłają z moim Otisiem z poradami,bo oni z tego samego "zakapturzonego gangu łaciatków" ;D Niedługo przejmą władzę nad światem!!! >:D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

unipaks pisze: Buziaki w tę łepetynkę i mizianko dla wszystkich :-*
odmienna pisze:Przed chwilą chcąc wykonać zlecenie unipaks, złapałam toto- zaskrzeczał, wierzgnął kilka razy i...zawisł w rękach bezwładnie- wycmokałam łeb, puściłam; poszedł zadowolony.
Złapałam zdziwiona drugi raz- to samo.
Zaraza: wyczuł, że jak zrobię swoje, prędzej go puszczę?? Bo na pieszczoty ewidentnie ochoty nie ma- ma coś ważniejszego na łaciatej głowie
:D :D
Bo jak unipaks zleca buziaki , to nie ma to tamto i zlecone cmoktanie wykonane być musi ! ;D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

Post autor: odmienna »

unipaks pisze:Bo jak unipaks zleca buziaki , to nie ma to tamto i zlecone cmoktanie wykonane być musi ! ;D

jakże by? ;)w końcu poważni ludzie jesteśmy ;D

Sytuacja jest taka (Anka mnie sprowokowała :P ):
Bless- 26 miesięcy- 748g - 25 cm ogona ( tyle też miał w wieku 5 miesięcy)
Dolar-25 miechów- 826g - 25 cm ogona ( od piątego miesiąca życia, ogonek urósł o 3 cm)
Ariel- 5(?) miechów- 452g - 22 cm ogona (tu ciekawostka: rośnie- ale nie przybiera na wadze)
Aggeusz- 4 miechy – 418g - 21 cm ogona
Booz - 4 miechy – 383g - 21 cm ogona

czyli 2827g szczurzyny.
Statystyczny kwark waży 565g ,ma nieco mniej niż 12,8 miesiąca i ogon długości 228mm....
(co do długości ogona- z powodu wiercenia- tolerancja jest ok. 10mm)
Niestety jak to w życiu: statystyczny kwark nie istnieje. (chyba, że jest gdzieś szczur o takich parametrach- to proszę dajcie znać! bo nic, tylko to zabłąkany gdzieś mój Skarb i koniecznie muszę go odzyskać O0 )
merch

Post autor: merch »

Tadzio spelnialby te kryteria , na dodaek jestem sklonna go oddac , bo ni udalo mi si go polaczyc ze stadem - za pozno po niego pojchalam :( i rezyduje sam , a ty masz talent do trzymania razem a jednak osobno czy na odwrot :P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
odmienna

:D A wiesz Ty merch; że ja właśnie po raz pierwszy, przy niewielkich staraniach, chyba mogłabym mieć JEDNĄ klatkę? Ariel co prawda tłucze się z AB, ale tylko w klatkach, lub przez kratki (upapał Bobu paluszka :-\ ).
Nie forsuję jednak pomysłu wprowadzenia Aggusia i Boo do dużej klatki, bo obawiam się, że trójka małolatów byłaby zbyt uciążliwa dla Blessa i Dolarka a to ich wygoda jest teraz dla mnie priorytetem. Z drugiej strony, sam Ariel wpływa na nich świetnie, więc szkoda mi go od nich oddzielać. Nie wchodzi też w grę przenoszenie starszych panów do jakiegoś innego lokum, bo są mocno rozpanoszeni; obaj to przysięgli gniazdownicy i świat poza klatką może nie istnieć- więc niech ten świat, który dla nich istnieje- będzie jaknajwiększy.

Moja młodzież jest teraz już w wieku „trudnym” i trochę się boję rozwoju wypadków- ale tak łatwo jak teraz jeszcze nie miałam :P . Słowo daję, jest prawie jak u normalnych posiadaczy szczurów (czt.: posiadanych przez szczury) ;D
ol.

Post autor: ol. »

ach, a ja, tak jak konieczność kontroli masy mam na względzie i dopełniam, tak nad tym drugim esencjonalnym parametrem szczurzej urody i dobrobytu, nigdy dotąd się należycie nie pochyliłam, ach ja nieopaczna :-[
drżyjcie szczupacze ogony, jutro chwila prawdy :P

Statystyczny Kwark to nie bagatela, jak jeszcze pomyśleć, że przecież młodzież nad statystyką intensywnie pracuje, to za miesiąc, za dwa - ho ho !

Tej harmonii, która teraz jest w Kwarkowie, życzę Wam na zawsze :)
(z lekką modyfikacją: harmonii z dala od czyichkolwiek paluszków ::) )
odmienna

Nietoperrr... pisze: No jak to,nie wiesz??On obmyśla tajny plan,jak tu zostać prezydentem w klatce,będąc najmniejszym...I pewnie sms-y sobie w nocy przesyłają z moim Otisiem z poradami,bo oni z tego samego "zakapturzonego gangu łaciatków" ;D Niedługo przejmą władzę nad światem!!! >:D
Bożesztymój! Nietoperruuuuuu...! Zabierz temu Otiśkowi komórkę! odetnij dostęp do netu! to chyba czas wielki! Bo to zagrożenie objęcia władzy nad światem, robi się coraz realniejsze! :o
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

odmienna pisze:Bo to zagrożenie objęcia władzy nad światem, robi się coraz realniejsze!
uuuuu widzę,że robi się gorąco :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

O bogowie, kolejna mnie załamuje, szczerze zazdroszcze takich misiaków, i że nawet ogony Ci się chciało mierzyć :P
Mizianki dla chłopaków:)
ObrazekObrazek
IHime

Post autor: IHime »

Anka. pisze:O bogowie, kolejna mnie załamuje, szczerze zazdroszcze takich misiaków, i że nawet ogony Ci się chciało mierzyć :P
Mizianki dla chłopaków:)
U samczyków to się jeszcze jakoś da zmierzyć te ogony. Próbowałam z moimi babami, ale wyszło, że mają po dwa ogony co najmniej i napęd nadświetlny. ;)
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

IHime pisze: U samczyków to się jeszcze jakoś da zmierzyć te ogony. Próbowałam z moimi babami, ale wyszło, że mają po dwa ogony co najmniej i napęd nadświetlny. ;)
;D Najwyraźniej moje panny są z tej samej serii!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Ja sie boje mierzyc nasze panny z czystego tchorzostwa , ze wzgledu na Fini :P ::) I lekam sie , ze w najblizszej przyszlosci bedzie jej do wazenia nieco wiecej...
A co do ogonow , to nie wiem , ale wydaje mi sie , ze maja je baaardzo dlugie :P :D
Buziaczki dla gniazdownikow i dla slodkiej dzieciarni! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

No właśnie,przegapiłam istotę tematu...Toż to mało kto wpada na pomysł...mierzenia ogonów!!! ;D Gratulacje za nieszablonowy tok myślenia! 8)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Statystyczny kwark powalil mnie na kolana! :) Nie wstanę... Nie wstanę do nie wiem kiedy... ;D
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

A czemu nie zważyłaś KOTA :D ????
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”