miałam kiedys taką niebieską - ale była prawdziwą zołzą - nie lubiłyśmy się zbytnio

...ale podzielam zdanie Lajli [quote="lajla"]jak bym sobie kidys papuzke falista kupowala to napewno szukalam bym albinoski [/quote]

Moderator: Junior Moderator

:lol: sliczne sa obydwie - choc przyznam, ze albinoska berdziej chwycila mnie za serce... zawsze mialam slabosc do bialych zwierzat...
 :lol: sliczne sa obydwie - choc przyznam, ze albinoska berdziej chwycila mnie za serce... zawsze mialam slabosc do bialych zwierzat... 
 Dobry domek znalazłam... Podziwiam- przejechali całą Polskę po dwie papugi. Teraz dostaję zdjęcia "moich" nimfek na e-mail.
 Dobry domek znalazłam... Podziwiam- przejechali całą Polskę po dwie papugi. Teraz dostaję zdjęcia "moich" nimfek na e-mail. strasznie sie ciesze, ze na swiecie sa jeszcze tacy ludzie...
 strasznie sie ciesze, ze na swiecie sa jeszcze tacy ludzie...  dzieciaki wychowuja sie w domu, w ktorym zwierzaki kocha sie i szanuje i jest szansa, ze beda walczyc o dobro zwierzat w swoim doroslym zyciu...
 dzieciaki wychowuja sie w domu, w ktorym zwierzaki kocha sie i szanuje i jest szansa, ze beda walczyc o dobro zwierzat w swoim doroslym zyciu... Nowe zostały przygarnięte, zielony samczyk-Niuniek  i szara samiczka-Niunia. Niuniek trafił do mnie w fatalnym stanie, ale już jest ok
 Nowe zostały przygarnięte, zielony samczyk-Niuniek  i szara samiczka-Niunia. Niuniek trafił do mnie w fatalnym stanie, ale już jest ok  Bardzo dużo jada. Pozdrawiam
 Bardzo dużo jada. Pozdrawiam 

Zielono-żółtą (czyli naturalny kolor tych małych skrzeczydeł)  miałam jeszcze niebieską, ale moja mama dawała im kolbę i zapomniała zamknąć klatki a otworzyła okno... Julia wyleciała. A Romeo został mianowany Stefanem (bo sam Romeo to tak no wała nie pasuję nie?:P)No i mam Stefanka. Pzdr cya
 Zielono-żółtą (czyli naturalny kolor tych małych skrzeczydeł)  miałam jeszcze niebieską, ale moja mama dawała im kolbę i zapomniała zamknąć klatki a otworzyła okno... Julia wyleciała. A Romeo został mianowany Stefanem (bo sam Romeo to tak no wała nie pasuję nie?:P)No i mam Stefanka. Pzdr cya a chlopczyki niebiesdkie...Sama tez mialam ta przyjemnosc mialam parke papauzek falistych...Kuki byl bardzo podobny do Dina ale bardziej turkusowy i umial mowic!!!!byl bardzo zdolny!!strasznie go kochalam:*:*potrafil nasladowac odglosy wydawane przez swinke morska ,byl bardzo zafascynowany i odglosami jak i samym dlugowlosym druchem ktory sluzyl mu za rumaka(swietej pamieci Gogus)
 a chlopczyki niebiesdkie...Sama tez mialam ta przyjemnosc mialam parke papauzek falistych...Kuki byl bardzo podobny do Dina ale bardziej turkusowy i umial mowic!!!!byl bardzo zdolny!!strasznie go kochalam:*:*potrafil nasladowac odglosy wydawane przez swinke morska ,byl bardzo zafascynowany i odglosami jak i samym dlugowlosym druchem ktory sluzyl mu za rumaka(swietej pamieci Gogus)  mowil dziendobry,kasia,oczywiscie kuki kuki,dobranoc.Jego zoneczka byla przesliczna Wiki byla o umaszceniu bialo szafirowym ...bardzo sliczna ale nieokrzesana i nigdy nie udalo sie nam jej tak do konca oswoic.Dochowaly sie 4 pisklaczkow ale bylo 12 jajeczej + te co sie zbilly...gdy dorosly okazalo sie za sa 3 samczyki barwy jak kukiś i 1 samiczka prawie ze czarno biala bo maiala bruszek tak fioletowy i miala  sliczne nakrapiane czano-biale skrzydelka...ale niestety wyrosla na strasznie wredna papuzke,dalismy ja sasiadom z pientra  nizej ktora zadziobala na smierc samczyka przygarnietego ktory byl jakims zaguboionym uciekinierem
 mowil dziendobry,kasia,oczywiscie kuki kuki,dobranoc.Jego zoneczka byla przesliczna Wiki byla o umaszceniu bialo szafirowym ...bardzo sliczna ale nieokrzesana i nigdy nie udalo sie nam jej tak do konca oswoic.Dochowaly sie 4 pisklaczkow ale bylo 12 jajeczej + te co sie zbilly...gdy dorosly okazalo sie za sa 3 samczyki barwy jak kukiś i 1 samiczka prawie ze czarno biala bo maiala bruszek tak fioletowy i miala  sliczne nakrapiane czano-biale skrzydelka...ale niestety wyrosla na strasznie wredna papuzke,dalismy ja sasiadom z pientra  nizej ktora zadziobala na smierc samczyka przygarnietego ktory byl jakims zaguboionym uciekinierem  

A papuzki masz poprostu sliczneee!!!!!
 A papuzki masz poprostu sliczneee!!!!!