Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Kluchy rosną. Widać że mam na pewno 2 kapturki i chyba co najmniej jednego husky, ale dokładnie nie wiem, bo gniazdo ma już co najmniej 3 pokoje, kuchnie i strych i nie bardzo jest jak się przyjrzeć.
Skusiła się na wyjście ...
Fotki zrobiłam, ale maluszków nie rozkładałam do pozowania ze względu na to że Różyczka jeszcze nie jest oswojona. Wolę ich nie dotykać ;] odsunęłam tylko troszkę sianka by było ich widać.
Może teraz jak ma maluchy, to nauczy się wychodzić i wracać do klatki ... Przed porodem wypuściłam ją raz i skończyło się na godzinnym zwabianiu z powrotem ;]... Adaś za to grzecznie wraca . Chociaż najchętniej to by się cały dzień przewalał ze mną w pościeli (jak to często robimy przed moją pracą ;P).
Ja bym jej raczej nie zmuszała do wychodzenia! Jak nie chce to nie, ja też bym była lekko wnerwiona (ażeby to lekko) jakby ktoś mnie z domu chciał wywalić gdy mam malutkie dzieci żeby mi jakiś olbrzym je oglądał :/
Oby maluszki były zdrowe, szkoda, że będą krótko żyły (90% szans) bo szczurki nie z hodowli...
Ale i tak 3mam kciuki za młodziutką mamusię i jej szóstkę
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
szczurzyce powinno sie zachecac zeby od czasu do czasu wyszla i odetchnela od maluchow powinna miec codzienne wybiegi. potem bedzie robic to chetniej jak juz sie owlosia i zaczna jej dokuczac
Mal pisze:
offtopic: wyznacznikiem życia szczura jest jego pochodzenie z hodowli?
to chyba taka luzna interpretacja informacji zdobytych na forum
otoz nalezaloby uswiadomic kolezanke szczuruleczke ze nie ma zadnej gwarancji ze szczur z wpadki bedzie zyl krocej lub dluzej niz z hodowli. ale popieramy hodowcow ktorzy rozmnazaja swiadomie, ze znajomoscia genetyki, bo unikaja dzieki temu choc czesciowo chorob genetycznych i innych slabosci i poprawiaja tym samym genetyke gatunku. genetyka szczurow nie przedstawia sie najlepiej i jeszcze lata pracy zanim bedzie mozna powiedziec ze szczury z hodowli sa zdrowe. ale fakt, ze szczur nie ma znanych przodkow nie swiadczy zaraz o wielkim prawdopodobienstwie chorob.
Chciałabym tylko zaznaczyć, że nikt Różyczki z domu nie wywala... bo gdybym chciała ją zmusić do wyjścia to bym zmusiła a nie marudziła tutaj że fotek chyba nie będzie . Po prostu dziewczyna jest bardzo nerwowa i nie chciała wyjść mimo otwartej klatki... ale jak widać skusiła się i poszła poszukać szmatek itp ;]... połaziła ponad godzinę i wróciła...
Niestety oswajanie jej odstawiam teraz na dalszy plan, ponieważ zrobiło się to dość bolesne ... :/
Zdziwiło mnie to że jak już wyszła, zdjęłam górną cześć klatki z kuwety do zrobienia fotek, odgarnęłam gniazdo a ona przyszła i nie panikowała że coś robię z jej dziećmi