Opioidowe nałogi

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Effie

Re: Opioidowe nałogi

Post autor: Effie »

No niestety... tego jest coraz więcej...
Obrazek
florida_blue

Post autor: florida_blue »

przepraszam, że tak wskoczyłam z OT, ale pilnie szukam domeczku dobrego dla nich - i nie mam zbyt wiele pomysłów co zrobić.
Awatar użytkownika
Effie

Poza założeniem wątku na forum tym i innych szczurkowych chyba niewiele pozostaje... Trzymam za szybki i dobry domek.
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Postaram się pomóc.. - pisałam do kogo się da.
Ewentualnie mogę na dt zabrać,ale po 4.09 będę wyjeżdżać, no i transport. :-\
florida_blue

Post autor: florida_blue »

no własnie, transport >:D
Poza tym taki kilkudniowy DT nas nie urządza, taki do czasu adopcji.... One mają po 18 miesięcy , czarna jest wysterylizowana.

Tahti , a mi serducho rośnie jak oglądam zdjecia i wicze co wypisujesz o moim malenstwie :)
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Hm, no ja myślałam, że Ven tylko dla mnie taki kochany, ufny.. A tu nie!
Wczoraj, czy przedwczoraj robiłam jakąś kawę/ żarcie, włażę do pokoju (a szczury z sąsiadem zostawiłam - Ven go pierwszy raz widział na oczy), ten go trzyma brzuchem do góry i mizia, Ven rozluźniony trzyma w łapkach dropsa i pożera w najlepsze.
Czegoś takiego to się nie spodziewałam :D

A dzisiaj znalazłam skutki działania Ketonala. Nadżarł kawałek przedłużacza za szafą (myślałam, że jest u góry całkiem,a on się nieco zsunął no i masz - Ketonal sięgnął..). Wywlekłam, zaizolowałam. Włożyłam do kontaktu i nastąpił wybuch.
Już się bałam, że popaliło mi znów kable w ścianie,ale na szczęście nie ;) dać tahti prąd i kabelki.. ::)
Awatar użytkownika
Effie

Ty mi mów... ja tu teraz marznę nieziemsko, bo mi dziewczyny wsunęły kabel od farelki... a tak byśmy sobie w pokoju dogrzały w ten szary, chłodny, deszczowy dzień... :( Ech półmózgi jedne, nie pomyślały, że zima tuż tuż...
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Oż, to ja swoją ukryję. Jak mi zeżrą to ja tu zamarznę w zimę. Wybitnie mam niedogrzane mieszkanie.
Wczoraj tak mi się przypomniało.. Wróciłam do siebie tak mniej-więcej o godzinie jaka panuje teraz czyli +/- 3 nad ranem, otwieram drzwi, przyświecam komórką - a tu na wysokości może biustu mojego oczy. Czerwone, zawieszone w przestrzeni. I się gapią na mnie nieruchomo. Mało zawału nie dostałam, tudzież nie zwiałam do sąsiada z powrotem, ale zaświeciłam światło, patrzę.. Fenek na dużej klace stoi i się wyciąga do przedpokoju. Otworzył sobie skubaniec i wylazł.
Ciekawe czy pomyślał o tym, kto by go karmił, jakbym umarła ze strachu. :-X
Awatar użytkownika
Effie

Hehehe, to mi przypomina jak moje pierwowzięte były jeszcze naprawdę malutkie- sprawiłam im klatkę z odstępem 1,7cm. W środku nocy idę sprawdzić co tam u nich, zapalam światełko, a tam na środku klatki taki maluńki, zaspany juniorek oczka przeciera, a Szarusi brak.
Na wybiegu moje panny od razu przeprowadzają się pod kanapę a później odmawiają dobrowolnego wyjścia, ale wykazują się przynajmniej na tyle sprytem, że najpierw tam sobie zaszywają zapasy ;)
Ze swojej strony mogę doradzić takie zapięcia, jakie są wszywane do smyczy i breloków. U mnie to świetnie zdaje egzamin :P
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Jak się powtórzy problem i otworzy to spróbuję takiego rozwiązania. Myślę, że my to po prostu źle zamknęliśmy wyłażąc z domu mojego. Jeszcze co do drzwiczek, to muszę te górne od dużej klatki ładnie zadrutować, bo póki co nie działają :P Jakoś nie mam mocy z tym tam walczyć. 4.09 mam egz, to po tym się zajmę jakąś wielką modernizacją. I pojadę do Castoramy i kupię rurę. (nie żebym z 3 dni temu przełaziła koło Castorami i znów - kurde, co ja stamtąd chciałam.. ??? ). I mieszkanie pomaluję. W końcu.. może nic nie popsuję, jak z prądem :P
Awatar użytkownika
Effie

Kurczę,też muszę mieszkanie pomalować... Wybrałam sobie tak okropny kolor na ściany w dużym pokoju, że dłużej nie mogę na niego patrzeć ::) I zbieram się do tego malowania od wiosny, ale najpierw trzeba było laskom oczywiście nowe mieszkanie urządzić... Zresztą trochę mnie to przeraża, muszę przyznać. Ten bajzel, który się zrobi będę sprzątać do przyszłego roku ^-^ A poza tym przy moich zdolnościach i słomianym zapale to raczej wolałabym być mózgiem tej operacji, niż siłą wykonawczą ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

tahtimittari pisze:( ..) a tu na wysokości może biustu mojego oczy. Czerwone, zawieszone w przestrzeni. I się gapią na mnie nieruchomo. Mało zawału nie dostałam (...)
Ciekawe czy pomyślał o tym, kto by go karmił, jakbym umarła ze strachu. :-X
nooo...dobrze , że z sercem jednak u Ciebie w porządku , bo scena jak z horroru... ::)
Trzymaj się ciepło i pielęgnuj nałogi! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Oj, serducho miało wrażeń pod dostatkiem :D

Ruszam do boju z klatką. dokończę przykręcać druty, przemebluję, ahh ::) Najpierw szczurków domek, potem niedługo cały mój, to się szykują zmiany w zakwaterowaniu :D

A co do samych opioidów.. Wczoraj, jako, że się gdzieś przeziębiłam i mnie zaczęło rozkładać zrobiłam sobie z sąsiadem po herbatce z prądem. Vendal jak to wyczuł to myślałam, że dostanie zawału, byleby wyssać kroplę takowej mikstury. Pijak jeden.
Awatar użytkownika
Effie

Hehehe, czemu "pijak" od razu?! Może też jest niewyraźny i uznał, że ową miksturę również powinien dostać... tak zapobiegawczo... ;) No to najpierw czekam na foto klatki a potem pomalowanego mieszkania ^-^
Obrazek
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Taa, dzisiaj jak zobaczy grzańca to chyba umrze :D

klatka póki co wygląda tak:
Obrazek
jakość marna, bo strzeliłam kamerką z laptopa.
Jeszcze 2 hamaki będą, w najbliższym czasie zrobię, dzisiaj już nie mam siły, bo od drutów sobie bardzo łapy obdarłam.
Chłopy ładnie razem siedzą, Ven nieco piska jak widzi Fenka i głównie w koszyczku siedzi, coś się obawia wyjść (dziwne to, na wersalce, na której łażą prawie cały czas luzem nie ma żadnych problemów, a w klatce on z lekka głupieje). Z czasem się pewnie ośmieli ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”