Brygada Er - Er - To już koniec brygady
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Adaś i Różyczka ;)
Mąż dziś puścił szczurasy pod moją nieobecność ;]... ten to zawsze coś narobi ;p .. Po jakimś czasie spacerów, wszystkie 6 maluchów znalazł w łóżku ;P

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Ocho ;p. Niech się nie przyzwyczajają ;p. A pokaż te słodziaki z oczkami
.

- szczuruleczka
No właśnie, lepiej pwoiedz mężusiowi żeby je upilnował
A raczej Różyczkę 
No to czekamy na fotki ślicznych, czarnych oczek <3

No to czekamy na fotki ślicznych, czarnych oczek <3
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Dziś złapałam maluchy na obżeraniu się w najlepsze kolbą !!
... Wydaje mi się że mama im to trochę ułatwiła, bo kawałek kolby leżał na ziemi ułamany (sam nie odpadł). Jeden z maluszków dorwał się też przy mnie do jogurtu ... tak więc niedługo maluszki będą samodzielne 
Chłopczyk nr 1 jeszcze nie otworzył oczek, ale pozostałe, mniej lub bardziej (całkiem) oczy otworzyły
. Maluchy już biegają i się bawią...

Chłopczyk nr 1 jeszcze nie otworzył oczek, ale pozostałe, mniej lub bardziej (całkiem) oczy otworzyły

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Zrobiłam fotkę jak wcinają kukurydze ... ale baterie padły i nie zrzucę 

Dobra, już naładowałaś
:D

Od wczoraj maluchy z mamą zamieszkały w dużej klatce z tatusiem.. Tatuś poza obwąchaniem, nie zwraca na nie w ogóle uwagi... rano był trochę przygnębiony bo już pierwszej nocy nowi lokatorzy zepsuli mu hamaczek i nie miał gdzie spać
... Nowy hamak dostał z samego rana i jak wychodziłam to spał w nim szczęśliwy
..
Maluchy z mamą zajęły domek mieszczący się na dnie klatki... dostały tam sianka, szmatkę i chusteczkę...
Przez pierwsze 20 minut mama nie wiedziała co zrobić i wynosiła małe na najwyższą półkę w poszukiwaniu wyjścia, ale potem uwiła ładne gniazdko i teraz młode jeśli są na górze to z własnej inicjatywy

Maluchy z mamą zajęły domek mieszczący się na dnie klatki... dostały tam sianka, szmatkę i chusteczkę...
Przez pierwsze 20 minut mama nie wiedziała co zrobić i wynosiła małe na najwyższą półkę w poszukiwaniu wyjścia, ale potem uwiła ładne gniazdko i teraz młode jeśli są na górze to z własnej inicjatywy

no, matkożtymoja; jaką ogromną przyjemność sprawia mi zaglądanie do tego tematu
I nie wiem co fajniejsze: słodkie Pączuszki Różyczki, czy wyczyny ich tatusia
Biedulek; niedobre bachory zepsuły mu hamaczek...ale, niech wie, że ojcostwo, to nie w kij dmuchał....
Naprawdę, można Ci pozazdrościć radości obserwowania rozwoju tych kluś, zwłaszcza, że możesz spokojnie myśleć o ich przyszłości

I nie wiem co fajniejsze: słodkie Pączuszki Różyczki, czy wyczyny ich tatusia

Naprawdę, można Ci pozazdrościć radości obserwowania rozwoju tych kluś, zwłaszcza, że możesz spokojnie myśleć o ich przyszłości

Maluszek nr 1 jest chory (ci co przeglądają posty na bieżąco wiedzą). Ma zapalenie oczu i możliwe że po wyleczeniu już ich nie otworzy, ponieważ jego powieki są za małe... Zobaczymy. Tak czy inaczej, rozcinanie byłoby zbyt ryzykowne, a szczurek troszkę widzi na pewno i sobie świetnie radzi... Więc jeśli sam nie otworzy, to zostanie tak jak jest. Zapalenie leczymy, a Annallie zapewniła mnie, że nawet "wybrakowanego" przygarnie i będzie kochać jak własne 
Więc się już tak nie martwię.

jejku! to stanowczo zbyt malutkie, żeby "złożyć zlecenie" na wycałowanie chorych ślepek.noovaa pisze:... troszkę widzi na pewno i sobie świetnie radzi... Więc jeśli sam nie otworzy, to zostanie tak jak jest. Zapalenie leczymy, a Annallie zapewniła mnie, że nawet "wybrakowanego" przygarnie i będzie kochać jak własne
Ale, byle zapalenie ustąpiło! Wzrok szczurakom jest potrzebny średnio, więc skoro chłopaczek ma miejsce w sercu Opiekunki zapewnione- stratny za bardzo nie będzie (a może nawet więcej czułości z tytułu tego defektu go w życiu spotka

Chciałabym tylko zauważyć że jako jedyny szczurek potrafi już ugryźć tak mocno że muszę zabrać rękę i jest jedynym chłopcem, któremu wyłażą już jajka ... więc mimo że ma problem z oczkami, dorasta najszybciej..

Co za gryzoń xd. Cieszę się, że nie martwisz się tak o niego
. Rodzice nie są zbyt zachwyceni , że chcę takiego szczurka, ale to nie oni będą się nim opiekować tylko ja, więc nie mają nic do gadania 

On radzi sobie świetnie ... Widziałam jak schodzi (nie spada) z najwyższej półki w klatce... może troszkę niezdarnie, ale zszedł i nie rozbił sobie nosa
... Ostatnio też widziałam jak zdominował podczas przepychanki rówieśnika, więc po za tym że oczka wyglądać mogą inaczej (maleńkie) to myślę że nie będziesz miała problemów z nim... Jeszcze jak będę na kontrolnej wizycie to się zapytam, czy te oczy nie są jakoś bardziej narażone na zapalenia ...

No zuch chłopak
.