Szczury Ludzi Lodu ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Domcia2605

Szczury Ludzi Lodu ;)

Post autor: Domcia2605 »

No to chyba pora na przedstawienie moich potworków . ;)

Jakiś rok temu trafiłam przypadkowo na jakąś wzmiankę o szczurkach, po przeczytaniu paru stron internetowych zakochałam się w tych potworkach i zapragnęłam przygarnąć jednego[!]. Za każdym razem gdy przechodziłam obok zoologa na chwile wchodziłam popatrzeć na te zwierzątka. I w końcu 13 stycznia 2010 zakupiłam biało-czarnego chłopczyka. Miał się nazywać Stefan, jednak gdy jego jajka się nadal nie pokazywały okazało się, że to nie Stefan tylko Stefa. ;)

Stefa Jest ze mną 7 miesięcy.
Bo kupieniu Stefy, była ona bardzo strachliwa, dawała się brać na ręce nie gryzła, ale na każdy głośniejszy dziwek, czy nagły ruch uciekała jak najdalej. Nadal jej to zostało, ale już nie tak bardzo. Jej ulubionym zajęciem jest... spanie. ;) Na wybiegu pobiega chwilkę i idzie za moje łózko spać. ;) Jest bardzo inteligentna i poważna. Nie w głowie jej głupoty;) Umiłowała sobie obgryzanie mi tapety w pokoju, przez co w większości miejsc przy podłodze jej po prostu.. nie ma już. ^^

Obrazek
Parę dni po przybyciu do mnie.
Obrazek
Obrazek
Już troszkę wieksza. ;)
Obrazek
Ulubione zajęcie- spanie. Najlepiej w taki sposób, żeby pani myślała, że ciurowi coś się stało. ;[
Obrazek
Aktualnie ;) Biała, gruba krówka się z niej zrobiła.

Liv urodziła się 25 maja 2010 w Poznaniu. ;)
Gdy zobaczyłam że moja Stefa cały dzień leży w hamaku ze zwieszoną głową, a na wybiegu jest smętna postanowiłam znaleźć jej towarzyszkę. Już byłam do edukowana, że szczury muszą być dwa. Długo szukałam kastrata, bo mama postawiła taki warunek. Jednak po nieudanych poszukiwaniach, mama uległa. Wtedy trafiłam na ogłoszenie Szaffki. I postanowiłam przygarnąć panienkę.
Gdy do mnie przyjechała pierwsze co to polizała moją ręke. ;) Polubiłyśmy się od razu. Łaczenia praktycznie nie było, bo od razu było spanie razem w hamaku. ;)
Liv jest baaaaaardzo żywiołowa, w dzień prawie nie śpi tylko lata ciągle;) Wszędzie jej pełno, bardzo towarzyska, nowe poznane osoby liże od razu. ;) Lubi znienacka podbiec, pogryźć trochę uszy, polizać powieki, ugryźć w nos i usta! ;) Początkowo naśladowała Stefe we wszystkim co ta robiła, a teraz bije się z nią o każdy kęs i zaczyna dominować ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szczury Ludzi Lodu
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I. ;)
Awatar użytkownika
Domcia2605

Re: Szczury Ludzi Lodu ;)

Chyba się zdjęcia nie wyświetlają. ;[
Wiec jeszcze raz:

Liv
http://img820.imageshack.us/gal.php?g=dsc01024a.jpg

Stefa
http://img412.imageshack.us/gal.php?g=dsc00790oj.jpg

O Edycjo!
Szczury Ludzi Lodu
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Cudne szczurzyczki. :)
Liv jest przepiekna!! :-*

Czy tytuł tematu i imię Liv są inspiracją od "Sagi o Ludziach Lodu" M.Sandemo?? ;D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

urocze :) :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

istotnie śliczne ogonki! :)
a to zdjęcie mnie urzekło : słodki bezbronny ciurasek! :-*
http://yfrog.com/mtdsc01054zj
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Miałam kiedyś Stefę która miała być Stefanem i nawet była identycznym haszczakiem :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Domcia2605

Może to było jej poprzednie wcielenie? ;D
Szczury Ludzi Lodu
Awatar użytkownika
Domcia2605

niczego nie świadoma zostawiłam torebkę otwarta w pokoju i na chwile wyszłam. W tym czasie szczury sobie biegały po pokoju. kiedy wróciłam obie buszowały w torbie, a zauważając mnie uciekły sie schowac za lozko. Z tym ze obie mialy w pyszczku po tamponie. Widok uciekajacego szczura w popłochu z tamponem w pyszczku - bezcenne./ ;D
Szczury Ludzi Lodu
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

heheheh :)
Zresztą... swój do swego ciągnie... bo szczury też są na swój sposób podobne do tamponów ;)
(też chłoną..jedzenie);)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

I też mają ogonki :D
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

No to wyobraź sobie mojego Adaśka, który w popłochu, szybko jak da radę wspina się po klatce z większą od niego kolbą kukurydzy ... po czym biega po pokoju i szuka miejsca, gdzie nie znajdzie jej jego koleżanka ;) ... Różyczka kiedy puszczam ją z klatki z młodymi - pierwsze co, idzie do Adasia się nażreć :D

(Przyczaiłam się wtedy żeby zobaczyć gdzie ją zawlecze i udało mi się dzięki temu znaleźć też wielki kawał arbuza, którego szukałam od pół godziny :D)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Domcia2605

Dokładnie! Szczury i ich pazerność:D
Jak daje szczurom jakiś smakołyk to zawsze obu, żeby nikogo nie faworyzować. Kiedy np. Liv dostanie pierwsza i już wołam stefe żeby dać i jej to nic nie szkodzi. Ona i tak pobiegnie za Liv zeby zabrać jej dropsa. Bo jak to, Liv dostała a ona nie?;D
Szczury Ludzi Lodu
piggletka

Post autor: piggletka »

siemka,
powiem szczerze, mam ten sam problem...:(
Albert nie ma problemu, poczeka
Borys podleci zabierze, albo pogryzie;]
Jest strasznie pazerny!!
Jak dobrze, że tylko w dwójkę są--> borę kawałek ser <wiem szkodliwe, raz na jakiś czas...>, salami <tak samo jak ser>, lub dropsa
i jednocześnie daje 2 kawałki:D
wtedy nie ma problemu:)
Awatar użytkownika
Domcia2605

Babole dochodzą do siebie po dwu tygodniowej obecnośc, w naszym domku, cioci z psem.;)
Początkowo nie ruchomiały na sam zapach, a później podchodziły do krat i niuchały się w 3 ;)
Szczury Ludzi Lodu
Awatar użytkownika
Domcia2605

Dawaj dropsa!
Obrazek

Mmm, ale masz smaczne palce. ;)
Obrazek

Stefa, jak widać trochę popiła. ;D
Obrazek
Szczury Ludzi Lodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”