KASTRACJA SZCZURKA

Wszystko o zachowaniu i nawykach naszych milusińskich - obserwacje i porady.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: AngelsDream »

Czasem samiec jest samotny, a mimo to agresywny wobec innych samcow... Ja osobiscie rowniez jestem przeciwna kastracji na zasadzie - chce miec samczyka i samiczkę, ale mlodych juz nie. ale az taka demonizacja jest niepotrzebna.
Wyjątki i dwa psy.
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Manda20 »

wiem ze moze za bardzo ujelam wszysto ale utaj ludzie nierozumieja pewnych rzecz kochaja szczury a mimo to chca je kastrowac!glupota ludzka nie zna granic!
6 miesieczny maluch =]==== Snoffy :*
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: krwiopij »

coz, moim skromnym zdaniem kastracja nie jest wielkim cierpieniem dla zwierzecia... prawde mowiac - nie jest zadnym cierpieniem... jedyne, co moze byc dla zwierzaka przykroscia, to ranka po operacji... malutke i zazwyczaj nie spawiajaca zadnego problemu... dowodem na to jest fakt, ze malo ktory samiec interesuje sie szwami po zabiegu...
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Nie sądze, że jest to az takie cierpienie... Inaczej cierpialyby wszystkie kastrowane samce, bez wzgledu na rozmiar i dlugosc zycia.
Wyjątki i dwa psy.
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

a ludzie bardzo cierpia po operacjach plastycznych innych popytajcie sie ludzi sa obolali i maja bole nie do zniesienia!pomyslcie sobie jak was zab boli albo zlamiecie reke to sie da wytrzymac bo to czesc naszego zyia no porostu zycie !a zwierzaki kto powiedzoial ze je sie kastruje weterynarze wymyslili taka mozliwosc dla ludzi(dla wybrednych ludui)!po co miec kota samca ktorego sie potem wykastruje bo smierdzi kocha sie to co ma a nie to co mozna miec!

ps- i tak apropo cierpia wszystkie kastrowane samce ciekawe ktory chlopak dalby sie wykastrowac????cwaniaki!wy baby myslicie ze to takie normalne!wykastruje sobie i koniec tak latwo wam to powiedziec a jak sie nie obudz ze spiaczki albo lekaz cos zle zrobi to bedziecie obwiniac lekaza a nie siebie!a jak umrze to bedzie ryk!! :shock: !niech wasz chlopak da sie wykastrowac to zobaczymy jak bedzie cierpial i psychicznie i fiycznie
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
Alispo

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Alispo »

to nie jest zaden okrutny zabieg!przeciez wszystko jest w znieczuleniu ogolnym,podawane sa leki itd.porownujesz do czlowieka-jak ktos ma robiona operacje w szpitalu to tez tak strasznie cierpi?przeciez bolowi sie zapobiega jak tylko sie da! nikt szczurkowi krzywdy nie chce robic..czasem to lepsze wyjscie,jesli ma caly czas siedziec samotny...wiadomo,ze w przypadku szczurkow zawsze jest ryzyko zwiazane z narkoza,to jest jedyny minus jaki widze.decyzje nalezy podjac realnie oceniajac co dla zwierzaka korzystniejsze-poniesienie tego ryzyka czy skazanie go na dalsze samotne zycie.
zostaly tylko koty i papugi....
[']: Rocky,Gaja,Gryzelda,Maja,Doti,Arka i Tosia
http://tailending3.blog.pl
http://www.empatia.pl
Masterton
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Masterton »

Ryzyko niewybudzenia z narkozy tyczy się przecież każdego zwierzaka i nie uważam, aby kastracja była operacją plastyczną co wnioskuję z wypowiedzi Manda20. Mam kota kastrata i zastanawiam się kiedy cierpiał. Hm? 2 godziny po wybudzeniu szalał ze swoją ulubioną zabawką i domagał się jedzonka, szwami absolutnie się nie interesował. Gdyby zaszła konieczność kastrowania moich samczyków wolałabym to zrobić niż skazywać któregoś z nich na samotność. Niedługo grono kastratów powiększy moja świnka morska, właśnie ze względu na samotność.
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

grrrr
Ostatnio zmieniony pn sty 24, 2005 5:56 pm przez Manda20, łącznie zmieniany 1 raz.
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

omg!dla mnie to wy meczycie tylko te zwierzeta!skad wiesz czy on nie cierpi z bilu jak naprzyklad spi?czy go tam wszystko nie boli!po co sobie kupujesz takie zwierzatko ktore potem kastrujesz????to lepiej kupi samice!jak chcesz miec kotka albo psa to wiesz co chcesz jezeli chcesz samca i juz go kochasz nie widzac go to dlaczego chcesz go kastrowac dla wlasnego widzi mi sie dla wlasnej wygody zeby nie biegal za sukami albo kot zeby nie uciekal z domu i nie bylo go tydzien bo sie ugaanial za panienkami!

kastracja to dla mnie cos nie moralnego!

krutka rozmowa z kolega ktory ma szczury w domku od 20 lat!

Mandarynka (17:43)
cosadzisz o kastrowani szczurow?
GUMA (17:44)
a co sadzisz o wycieciu Tobie macicy ?
GUMA (17:44)
Moze szczur nie powie... ale czuje to samo.. pomysl czasem o tym.
Mandarynka (17:44)
o boshheee nie
GUMA (17:45)
Ja bym mial na Ciebie focha jak bys mu to zrobila, dla mnie szczur to bardzo szanowany gryzon....
Jest najinteligentniejszy.. i zawsze byly przy mnie..
GUMA (17:46)
Mozesz kastrowac sobie Dzikie szczury, te ktore sieja zniszczenie i spustoszenie... ale nie te, ktore sa chodowane przez ludzi, i ktore ufaja nam i sa przy nas .. always.... az padna
Mandarynka (17:46)
wkurzaja mnie ci ludzie na forum kupuja sobie samca a potem czekaja az bedzie mila 8 miechow i go kastruja#
GUMA (17:46)
Bo to glupie wiesniaki......
GUMA (17:47)
Ja bym ich wykastrowal ciekawe jak by sie poczuli...
Wogole... to sa ludzie, ktorzy kochaja zwierzeta .PFFF ale smieszni sa... omg...
Czlowiek kochajacy swoje zwierze nie zadaje mu bólu...
GUMA (17:48)
to jest stworzenie takie jak my.. jego minu jest taki ze jest kilkadziesiat razy mniejszy od nas i nie umie mowic.... wiele sie nie roznimy od nich....
GUMA (17:48)
one tez maja zasady.

to on naprawde kocha szczury a nie wy!
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
Masterton
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Masterton »

A co sądzisz o decyzji nie sterylizowania kotki z ropomaciczem?
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Ech... przeciez nikt nie kastruje/sterylizuje zwięrzęcia dla zabawy... mojej kotce sterylizacja uratowała zycie...
Wyjątki i dwa psy.
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

co? co ty tu napisales bo nierozumiem tego?
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

okey sa przypadki kiedy naprawde trzeba ale to wtedy zalez zycie albo smierc z tym jeszcze moge sie zgodzic ale nie zeby kastrowac sobie samca bo sie chce kupic sobie smaiczke(bo tak sie mu nagle zachcialo ale zdania nie zmieni wiec co tam wykastruje sobie zczura a tam to tylko takie male zwierzatko)ono tez czuje tym bardziej ze jest bardzo inteligentne to nie jest jakis zolw wodny albo cos!w stworzylisie stowarzyszenie i ci co sie do niego zapisal ito niektorzy powinni ratowac wasze szczury z waszych samych rak!myslicie bardzo bezmyslnie!mowiecie ze kochanie je tak bardzo tak ladnie sie wypowiadacie o ich inteligencji a tak naprawde gowno was obchodzi co one czuja :shock: to jest dla mnie glupota

Uzywaj opcji 'edit' i przestrzegaj regulamin.
edit.
mod.
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: pomarańczowy jelcz »

Matko...Menda20...o,pardon...Manda20...jestes czasami naprawde przekomiczna....
wkurzaja mnie ci ludzie na forum kupuja sobie samca a potem czekaja az bedzie mila 8 miechow i go kastruja#
O,dokladnie,wszyscy tak robia! 0_o
Normalnie my je kupujemy tylko dla tej frajdy kastrowania!
Prosze cie,wez czasem pomysl... Wiekszosc z ludzi na forum,ktorzy kastrowali swoje samce,robili to z powodow zdrowotnych,a juz napewno nikt nie wykastrowal swojego szczura,bo mu brzydko pachnialo 0_o

Kastruje sie samce ze scisle okreslonych powodow,a nie "tak o"

A tak na marginesie,to nie wiem,jak mozna o kims,kogo sie kocha,mowic "padl" a nie "umarl"-a sama mowisz,ze on kocha szczury...

Aha,jak jestesmy tacy "glupi,zli,zli,niedobrzy,pojdziemy do piekla,gdzie nas bedzie *cenzura* wujek Szatan" to poprostu znajdz sobie inne forum,na ktorym ludzie beda mieli gdzies wzgledy zdrowotne na przyklad,bo ich szczur jest mniej meski bez jader.

Pa.

edit:
a co sadzisz o wycieciu Tobie macicy ?
wiesz,to moze byc szkodliwe dla zdrowia,ale ja bym nie miala nic przeciwko np.podwiazaniu mi jajnikow (bylby spokoj raz na zawsze 0_o)
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Manda20

KASTRACJA SZCZURKA

kurde mac ja tu sie nie wypowiadam na temat zdrowotny naucz sie czytac !napisalam ze wkurzaja mnie ludzie ktorzy kupuja szczura samca czekaja 8 miechow i go kastruja tu nie jest napisane ze wszyscy!naucz sie czytac ze zrozumieniem!napisala posta chyba wczesniej ze z powodow zdrowotnych tez moge sie zgodzic!naucz sie czytac!......pomaranczowy jelczu.....bo widac ze kiepsko u ciebie z tym!chodzi mi tu o kastarje ludzi ktorzy maja ochote zrobic sobie stadko i kastruja sobie samcow bo maja ochote na samice!niewiem czy jestes chlopakiem ale ciekawe jakbys sie czul jak ja bym ciebie wykastrowala?????????co cwaniaku

co do podwiazania jajnikow od tak sobie zeby miec spokoj raz na zawsze ty chyba jakac sado maso jestes!i musisz byc jakas nawiedzona skoro w normalnym zyciu prowadzac normany tryb zycia takie rzeczy na mysl ci przchodza!naprawde chyba sie bardzo nudzisz to moze zrobisz sobie narzad meski tak dla zabawy(grrrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:
=======================
30.12.2004r=SNOFFY
=======================
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania i nawyki”