KASTRACJA SZCZURKA

Wszystko o zachowaniu i nawykach naszych milusińskich - obserwacje i porady.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: pomarańczowy jelcz »

eeee tam,wkrecasz sobie ^^
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Gomusan

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Gomusan »

uu do mnie pretensje :)
Skad wiesz ze jestem panem ???

Nie widzisz mnie na zdjeciu :)

Guma to rodzajnik zenski :)

By the way... za mna nikt nie placze wiec xD

i tylko nie zacznij rozkladac przenosni na czynniki :))))))))))) bo sie wzrusze :)
""Guma"" says : They call me G

18:35 You see yourself. You are an elite knight.

Jak sie lubi co sie nie ma to sie lubi co sie ma

Jak sie nie ma co sie pragnie
to sie kradnie co popadnie .... :P
Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: AngelsDream »

Tam mi jakos odruchowo wpadlo na mysl, za ewentualna pomyłke przepraszam.
Wyjątki i dwa psy.
Gomusan

KASTRACJA SZCZURKA

Chyba wam szczury nie daja spac ze tak pozno siedzicie na forum.
Jesli ktos napisze ze ja tez nie mam co robic i tu siedze to odrazu odpowiem... Cierpie na bezsennosc :P

Slowo odruch jest bardzo obszerne :>

Heli

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Heli »

[quote="krwiopijka"]zaden ze stalych bywalcow tego forum nie traktuje szczura jak zabawke i nie poddaje samca kastracji tylko po to, zeby moc dolaczyc do niego samiczke... gwarantuje... bardzo cie prosze, zebys nie obrazala ludzi, ktorzy w opiece nad szczurami maja o niebo wieksze doswiadczenie i sporo wiecej wiedzy teoretycznej...[/quote]

jedni moga zdobyc doswiadczenie w krotszym czasie niz ci sie wydaje.

ciagle gadacie ze jestescie tu dla dobra szurow, to czemu nie umiecie ich zaakceptowac takie jakie sie urodzily ? trzeba bylo kupic samiczke jak wam cos nie pasuje w samcach...szkoda ze wasze szczury nie moga wam powiedziec co o tym mysla i jak by sie czuly..i nauczcie sie szanowac zdanie innych.. a nie za wszelka cene chcecie zeby kazdy uwarzal was za jakiegos super znawce szurow...
mozna zrozumiec ze ktos robi to bo musi... ale nie dla wlasnego kaprysu.. bo wam malo zwierzakow...
jak wy byscie sie czuli gdyby ktos pozbawil was mozliwosci miec dzieci...napewno nie bylo by to mile uczucie...
i postawcie sie na ich miejscu.. a nie myslicie tylko o sobie i jak dla was bedzie lepiej...
Anita

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Anita »

Nie próbuję się postawić na ich miejscu... bo szczury myślą troszkę inaczej niż ludzie. NIe myślą abstrakcujnie, nie planują przyszłości...
Kastrat nie myśli sobie: "ach jak ja wyglądam bez jąder" albo "zabiję się bo nie mogę spłodzić potomka, kto zadba o ciągłośc mojego rodu?"
Moim zdaniem argumenty tego typu są bezsensowne. Nie uczłowieczajmy zwierząt.
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: krwiopij »

coz, Heli, jak juz zdobedziesz to doswiadczenie (mam nadzieje, ze w krotszym czasie, niz mi sie wydaje) - daj mi znac... poki co radze zapoznac sie z powodami, dla ktorych szczury forumowiczow zostaly poddane kastracji...
Ostatnio zmieniony pn sty 24, 2005 10:13 pm przez krwiopij, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Gomusan

o.O

A i o to nadeszla kolejna osoba przeciwna kasowaniu fabryczki plemniczqw u szczurla :]

Za chwile dostanie tak jak i ja a takze moja kolezanka wczesniej piszaca Pare soczystych powtorek ..;]
Zaraz napiszecie ze to dla ich dobra ze po co miec tyle szczurkow, z ktorymi nie ma co zroibc i takie tam pierdolki.. ale jak ta wczesniejsz osoba napisala.. Jesli nie chcesz miec malych to kup samice.

Pewnie tez napiszecie ze nie robicie tego z kaprysu co koliduje z tym co piszecie. Tak jak twierdzicie iz nasze argumenty same siebie obalaja tak teraz i wy zrobicie..

Poprawcie mnie jesli sie myle ;]

Awatar użytkownika
Eruntale
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Eruntale »

Gomusan:wyraźnie zaznaczyłam że łkać będę długo i przenikliwie :wink: a na bezsenność jest dobre mleko.ciepłe.spróbuj.
a żaden szczczur nie był kastrowany z powodu "jej, robi mi smugi jajami na stole"

heli:w pełni popieram tok roumowania.o tym właśnie mówimy w caaaaałym temacie.akceptujemy szczury, a kastrujemy kiedy naprawdę rzadko i staramy się tego uniknąć...na ile tylko możemy
"Nie jest umarłym ten, który może spoczywać wiekami
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami"

Do what thou Wilt, but harm none
Heli

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Heli »

[quote="Anita"]
Moim zdaniem argumenty tego typu są bezsensowne. Nie uczłowieczajmy zwierząt.[/quote]

poprostu bez komentarza :D... wspolczuje twoim zwierzaka :D bo musza miec naprawde okropne warunki...
zwierzaki sa bardzo podobne do ludzi.... i nie bylas nim ze wiesz jak mysla... to ze ktos sobie tak powiedzial nic nie znaczy... zreszta maja takie same potrzeby jak my...i nadal trzymam sie zdania ze wygladaja tak jak powinny wygladac samce szczorow... wiec po co to zmieniac
? po to zebyscie mogli sobie popatrzec jak samiec i samiczka chodza po wspolnej klatce ? bezsens
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Gomusan, specjalnie dla ciebie bede grzeczna... bardzo ladnie cie prosze, zebys wpierw zapoznal sie nieco z powodami, dla ktorych wyglaszamy takie a nie inne opinie, a dopiero pozniej komentowal... moim zdaniem nie posiadasz zadnych argmentow na poparcie swoich osadow... oczywiscie masz prawo miec wlasne zdanie, ale opiero sie ono wylacznie o twoje widzimisie i nie ma zadnego uzasadnienia w faktach... chyba pora, zebys uznal ten fakt... jesli nie zgadzasz sie - podaj w koncu te argumenty...

Heli, zwierzeta nie mysla abstrakcyjnie... to udowodnione naukowo... jesli nie nie zgadzasz - proponuje pismo z protesetm do profesorow wyslac...
Ostatnio zmieniony pn sty 24, 2005 10:20 pm przez krwiopij, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
Gomusan

KASTRACJA SZCZURKA

A Co jesli szczur by CI powiedzial "odwal sie od moich jader chyba ze chcesz je possac"

znaczylo by to ze je lubi i nie ma zamiaru w nich nic zmieniac.

Zadko robione ale robione. To zabrzmialo jak by one mialy "czasem" uposledzenie ;]

A nie maja... Z glupoty czlowieka bo sie pomylil i kupil samca samiast samiczki... trzeba jego Sciac... obciac przy samej dupie a jajka wlozyc do sloika i zalac Kislem malinowym ... moze bedzie przypominac mózg.. a wtedy zobaczy jak to wyglada i moze mu sie spodoba uzywanie swojego.. Jesli takowy istnieje..

Ska du blokhar ?

Awatar użytkownika
AngelsDream
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: AngelsDream »

Uwaga, będą duże litery: ŻADEN NORMALNY WŁASCICIEL SZCZURÓW NIE KASTRUJE SAMCÓW , BO CHCE. TAK JAK ŻADEN NIE POWINIEN ROZMNAŻAĆ ICH BEZMYSLNIE, PODCZAS, GDY TYLE MALUCHOW ZE SKLEPOWYCH WPADEK CZEKA NA DOM. Tylko najwyraźniej nikt nie może tego zrozumiec, że w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo... A szczury nie moga myslec tak samo, jak my... U człowieka wspolzycie wsobne jest chorobą, u szczura normalką, prowadzącą do wielu schorzeń u potomstwa.
Wyjątki i dwa psy.
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

KASTRACJA SZCZURKA

Gomusan, moze sporobojmy od innej strony, co? paluszkiem pokz osobe, ktora, twoim zdaniem, bez powodu wykastrowala samca (z zabawy wylaczymy Nakashe, bo za latwo by bylo)...
Obrazek
sokrates
Dona

KASTRACJA SZCZURKA

Post autor: Dona »

Gomusan, Manda20, czy do Was nie dociera, że tutaj NIKT nie kastruje samca dla własnego widzimisię, bo jeszcze chce samiczkę? Bo z tego co widzę to nie... :? nie wiem czy to jest złośliwe, czy to z czystej przekory... :?

Krwiopij, doskonały pomysł!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachowania i nawyki”