[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Claire32

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: Claire32 »

Mam pytanie.
Za parę miesięcy będę mieć 2 szczury. Najprawdopodobniej 2 samce. Chcę dla nich kupić fajną klatkę ale nie wiem dokładnie jaką. Jak na razie zainteresowały mnie te.
http://allegro.pl/super-klatka-dla-fret ... 73833.html
http://allegro.pl/super-klatka-dla-fret ... 72807.html
http://www.nokaut.pl/oferta/petsi-klatk ... yzoni.html
Doradzicie która najlepiej się nadaje?
Jakbyście widzieli jakieś fajne klatki w granicach 200zł (Jak na razie tylko na taką mnie stać) to podeślijcie linki.
Z góry dziękuję.
Izabela

Post autor: Izabela »

Pierwsza ma za duży rozstaw prętów dla małych szczurków, trzeba będzie ją osiatkować, co zwiększy koszty (chyba, że weźmiesz dorosłe samce). Druga jest ok. Trzecia jest w podobnej cenie, jak druga, ale mniejsza. Z tych 3 wybrałabym więc drugą
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Awatar użytkownika
Jelly123

Post autor: Jelly123 »

Claire, jak już mówiłam wcześniej, dosłownie parę stron tematu wcześniej pojawiły się świetne oferty klatek na 2 lub 3 szczurki. Zajrzyj tam, po co przepłacać skoro można kupić taniej ;)
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

ano, ta druga zdecydowanie :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
lukasz1692

Post autor: lukasz1692 »

Wie ktoś może, czy w Łodzi można kupić gdzieś tanio klatkę, bo niedługo jadę i mógł bym przy okazji kupić, jak nie to pozostaje tylko allegro.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

hm, może na giełdzie zwierząt? albo poszukać na allegro sprzedawcy z łodzi...
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Vena

Post autor: Vena »

Czy taka http://allegro.pl/item1226251527.html klatka nadaje się dla dwóch szczurzyc? Bo jestem zupełnie zielona ;)
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Wielkościowo tak, ale musiałabyś wywalić te półki, bo szczury się o nie pokaleczą..
I drzwiczki maleńkie, ledwo szczur przelezie.
Z resztą, sama nazwa wskazuje, że klatka dla chomika lub myszy, a nie dla szczura, który jest kilka razy większy ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Vena

Post autor: Vena »

W sumie, nie spojrzałam, patrzyłam raczej na wygląd i wymiary. Jeszcze się rozglądnę, nie ukrywam że cena ma ogromne dla mnie znaczenie, laski póki co mieszkają osobno, ale też w skromnych klatkach.. Czas by próbować je połączyć (szczury, nie klatki ;) ) i przeprowadzić do nowego lokum..
Awatar użytkownika
kao

Post autor: kao »

lukasz1692 pisze:Wie ktoś może, czy w Łodzi można kupić gdzieś tanio klatkę, bo niedługo jadę i mógł bym przy okazji kupić, jak nie to pozostaje tylko allegro.
Zależy, co rozumiesz przez "tanio". Poza Manufakturą, Galerią itp. ceny nie wydają mi się zawyżone (klatek czy transporterów), ale wybór jest malutki i zdecydowanie lepiej kupić przez internet. Napewno Ty i szczury na tym nie stracicie :)
Vena pisze:Czy taka http://allegro.pl/item1226251527.html klatka nadaje się dla dwóch szczurzyc? Bo jestem zupełnie zielona ;)
Będziesz mniej zielona, jak przejrzysz ten temat.
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Taka klatka jest nie praktyczna..

Raz, że musiałabyś wyścielić czymś półki, lub je wymienić.
Dwa, że pięterka są bardzo niskie, a konstrukcja półek nie pozwala na skakanie.
Trzy, że z takiej klatki ciężko jest wyjąć dorosłego szczura -> ręka razem ze szczurem może nie przejść przez drzwiczki, a niech się jeszcze zapiera o kraty łapami, to można mu zrobić krzywkę...

Kup klatkę z plastikowymi / drewnianymi półkami (tu trzeba czymś zabezpieczyć bo w drewno wsiąka mocz i śmierdzi). Kup taką, w której będzie miejsce na hamak, tunel i pełno innych śmieci które szczury wprost uwielbiają... Ale przede wszystkim taką, żeby szczur mógł skoczyć, obrócić się z każdej strony, rozpędzić się i ewentualnie spaść z półki do kuwety, jak będzie miał na to ochotę :)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
sasza&masza
Numer GG: 9176574

Post autor: sasza&masza »

Do Vena. NIE POLECAM CI TEJ KLATKI, ponieważ ja też ją zamówiłam dla szczurasów, (ale teraz już sprzedana i mam tą dużą od PYKO) po 1. Tamta klatka nie ma drzwiczek na dole, więc jak szczuras jest w kuwecie, to nie masz możliwości wyciągnięcia go, chyba że całą klatke podniesiesz. Poza tym, szczury nie lubią biegac po prostej powierzchni gdzie wpadają im na dodatek łapki ,
Klatka może i jest bardzo solidnie zrobiona, to nie nadaje sie dla szczurka, ja jak chcialam wyjąć pięterka to sie nie dało.
Także nie kupuj tej tylko wybierz tą dobra:) PRZEJRZYJ FORUM :)
Dog&cat: Vega i Zuza
Ratz: Arkadia Melania Nayeli Malibu Aniołki[*]
bemyself

Post autor: bemyself »

kao pisze:
lukasz1692 pisze:Wie ktoś może, czy w Łodzi można kupić gdzieś tanio klatkę, bo niedługo jadę i mógł bym przy okazji kupić, jak nie to pozostaje tylko allegro.
Zależy, co rozumiesz przez "tanio". Poza Manufakturą, Galerią itp. ceny nie wydają mi się zawyżone (klatek czy transporterów), ale wybór jest malutki i zdecydowanie lepiej kupić przez internet. Napewno Ty i szczury na tym nie stracicie

zapytalam kiedys na gieldzie z ciekawosci faceta po ile ma 100x50x80 czy jakos tak, ta popularna szynszylowka, bo moja kosztowala 140 zl bodajze, i powiedzial ze 110, co uwazam za fantastyczna cene, z tym ze do osiatkowania jak mlode i szczuplutkie stwory tam maja byc.
ADHD z ogonem i jajcami :)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

na giełdach są czasem naprawdę świetne klatki w świetnej cenie.
ja za swoją króliczówkę, dla dwóch grubasów, 120x45x58, z dwoma parami dużych drzwiczek u góry i jednymi z przodu, składaną, z plastikowymi zaczepami i w stanie idealnym - kuweta była w jednym miejscu drapnięta, ale na zewnątrz, więc pewnie o coś się otarła jak ją wieźli - dałam całe 50zł.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Post autor: zuzka-buzka »

Wiem, że to pytanie było zadane już milion razy, a ja pytam po raz milion pierwszy... ale nie muszę sama o to zapytać. :P

Czy ta klatka:
http://allegro.pl/klatka-mega-70cm-szyn ... 68641.html
będzie ok. dla 2 panów do końca? nawet jak będą dorośli?
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”