1. Rozbroił mnie tekst, że ludzie są samolubni [czy jakoś tak] bo kastrują psy czy koty żeby te nie ginęły na dwa tygodnie dla własnej wygody. Rozbroił dosłownie, aż zadzwoniłam do koleżanki :lol: Skoro autor tak rozumie kastrację dla zdrowia i ratowania życia to ja mam pytanie- czy miał kiedyś w domu kocura? Ja miałam i kotek na wiosnę dostawał głupawki i musiałam go wypuszczać. Przychodził do domu pogryziony, podrapany i chory [nie mówiąc już o pchłach, ale będzie, że jestem samolubna
2. Kolejnym "klejnotem" był tekst, że zwierzęta to boli przez sen. Widocznie pisała go osoba która chodzi do podstawówki
3. Jeśli kastracja zwierząt jest taka zła to czemu jest nadal wykonywana i popierana przez orgznizacje humanitarne? Może Ci z tych organizacji to tak jak my psyhopaci? Dla przykładu podam Stwoarzyszenie Arka które zorganizowało beztialski dzień STERYLIZACJI ZWIERZĄT! http://arka.strefa.pl/ Pewnie to jacyś sadyści... Lepiej żeby wszystkie zwierzaki się rozmnażały do woli. Tylko widzicie pieski schroniskowe się kastruje mimo że jakies tam jest to jakieś zagrożenie dla życia...
4. Proszę nie wyzywać mnie, bo ja tego nie robię, że bez potrzeby kastruję Nergala bo nie znacie jego historii. Choćby fakt, że trafił do mnie zawszony i zapchlony do Was nie przemawia? Nie, oczywiście. Lepiej niech się męczy.
5. Ktoś to tak romantycznie ujął "my nie mamy kaleczyć zwierząt tylko dawać im szczęśliwe życie i opiekę". No to powiedz Nergalowi żeby w tej klatce sam był szczęśliwy. Puszczam go ok. 2 godziny dziennie, bo 2 dwie chcą pobiegać samiczki. Razem są to 4 godziny. Resztę czasu spędza sam i wcale nie czuje się dobrze. Niby lepiej nie ryzykować- niech sobie żyje, ale... co to za życie? Samiczek sobie i tak nie "pokocha"...
6. Zwierzęta nie mają uciechy z sexu- wszystko dobywa się za sprawą hormonów.
7. Jeśli znacie lekarza który może sprawić, że będę bezpłodna- mówię poważnie i nie na poczekaniu- wszyscy wiedzą, że ja nie lubię dzieci i jestem w 100% chętna.
8. Rozmowa hipotetyczna z Nergalem:
- Wykastruję Cię.
- Sama się wykastruj...
- Będziesz mieszkać z samicami a nie sam w klatce.
- Mówisz nie sam?
9. Ja także polecam wysłać list do naukowców i też myślę, że jesteście od nich mądrzejsi [co niektórzy :lol: ].
10. Proszę nie porównywać zwierząt do ludzi bo to obraza. Zwierzęta nie zabijają dla przyjemności, nie ubliżają innym... Do tego który uważał, że są tak podobne- nie do siebie.
11. Trochę kultury bo większość śmiesznych ludzi jest przez to jeszcze bardziej zabawna.
Pozdrawiam i czekam na dalsze rozwinięcie