A tak sobie...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: A tak sobie...
no toz moje wpieprzaja to samo ( mam tez VL to zwykle z ziarenkami i cudami na kiju) dostaja kleik ryzowy w ciul warzyw salete marchewke gotowana pietruszke , natke pietruszki, gerbery jedza nolanie na tony groszek z puszki i kukurydze jabluszko banana tez.... ehhh moze w Krk masz lepsze jedzenie jakies zmutowane genetycznie czy cuś xD
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
GROSZEK !!!!!
sama jesteś jak Gruszka xd głodnemu gruszki na myśli xD
sama jesteś jak Gruszka xd głodnemu gruszki na myśli xD
- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
gruszki xD hahaha xD

Ale kupiłam bananową kaszkę ryżową. I powiem wam, że była zadyma przy misce (ja je kiedyś przy tej misce muszę nakręcić jak się tłuką po łbach, bo to wygląda komicznie), mnie natomiast naszły refleksje... Ola Ty to z mlekiem robisz?? Bo mleko to białko, a białko fee dla szczurków... Czyli co?? Na wodzie??

- WildHeart
- Kontakt:
jogurty tez białko, w ziarenkach tez białko. białko nie jest fee dla szczurów, tylko trzeba z nim uważać, bo niektóre maja uczulenie, a dotego łatwo przebiałkować.
Czyli w praktyce oznacza to, że mogą to mleczko sobie spokojnie spożywać kilka razy w tygodniu??
Nie będzie tego dużo, z 50 ml jednorazowo? Bo ja to nigdy nie wiem co to znaczy "ograniczona ilość"... 

- WildHeart
- Kontakt:
generalnie mleko chyba nie bo tam jest cos czego szczury nie trawia? tak jak ludzie? musialabys poszukac, ale nabial jak najbardziej, dla bezpieczenstwa mozesz robic z woda ta kasze
im to nie zrobi roznicy 

gietkafredka pisze:generalnie mleko chyba nie bo tam jest cos czego szczury nie trawia? tak jak ludzie? musialabys poszukac, ale nabial jak najbardziej, dla bezpieczenstwa mozesz robic z woda ta kaszeim to nie zrobi roznicy
Laktozy nie trawią, jak większość ssaków

Ooooo Booożżeee... dostały z mlekiem... dlatego bestie się tak zajadały... nigdy więcej... 

ja robie z wodą albo z mlekiem dla kociąt ( ale to zadko od czasu do czasu)
kiedys robilam im z mlekiem(niewiedza ma) i jakos nic im się nie działo wrecz przeciwnie Herka uwielbia ser biały i żółty( dostaja raz w miesiącu) i jogurt i kefir tez opierniczy i tylko ona z mego stadka ma takie parcie na bialko nie wiem czemu ( oczywiście dostaja niewielkie ilości tak tylko dla smaku raz na miesiac)
kiedys robilam im z mlekiem(niewiedza ma) i jakos nic im się nie działo wrecz przeciwnie Herka uwielbia ser biały i żółty( dostaja raz w miesiącu) i jogurt i kefir tez opierniczy i tylko ona z mego stadka ma takie parcie na bialko nie wiem czemu ( oczywiście dostaja niewielkie ilości tak tylko dla smaku raz na miesiac)
moje szczurzydła, kaszki lubią tylko z mlekiem.
No to ja, chytruska, kupuję taką już z mlekiem i taką bez mleka
Mieszam i wszyscy zadowoleni: Kwarki- bo mają mleczko i odmienna- bo mleczka mniej niż Kwarkom się zdaje, a poza tym w tych kaszkach mleko jest już odpowiednio zmodyfikowane i ryzyka uczulenia nie ma, a jeszcze - łatwe w przyrządzaniu
.
...wiem, że agucior nie lubi - ale zrób to proszę dla mnie i ucałuj brzuchola.
No to ja, chytruska, kupuję taką już z mlekiem i taką bez mleka

...wiem, że agucior nie lubi - ale zrób to proszę dla mnie i ucałuj brzuchola.

hahaha, nooo dooobra, nawet jeśli potem będę wyglądać jakbym wpadła twarzą w różeodmienna pisze: ...wiem, że agucior nie lubi - ale zrób to proszę dla mnie i ucałuj brzuchola.

I niestety kupiłam taką kaszkę bez mleka, ale truuudno, pewnie zjedzą i tak te moje obżartuchy

Popieram, mleko krowie bleeeVena pisze:Laktozy nie trawią, jak większość ssaków

A klaciora super, ten porządek

- tahtimittari
- Kontakt:
Gruszki z puszki
wariatki;p