A tak sobie...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
aleksa

Re: A tak sobie...

Post autor: aleksa »

no toz moje wpieprzaja to samo ( mam tez VL to zwykle z ziarenkami i cudami na kiju) dostaja kleik ryzowy w ciul warzyw salete marchewke gotowana pietruszke , natke pietruszki, gerbery jedza nolanie na tony groszek z puszki i kukurydze jabluszko banana tez.... ehhh moze w Krk masz lepsze jedzenie jakies zmutowane genetycznie czy cuś xD
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

hehehe, dzięki za pomysły na jedzonko ::) gruszki z puszki?? To brzmi uroczo... :D
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

GROSZEK !!!!!
sama jesteś jak Gruszka xd głodnemu gruszki na myśli xD
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

gruszki xD hahaha xD
Awatar użytkownika
Effie

:-[ :-[ :-[ No coooo?? To tłumaczy dlaczego w Kauflandzie nie znalazłam gruszek w puszce.... :(
Ale kupiłam bananową kaszkę ryżową. I powiem wam, że była zadyma przy misce (ja je kiedyś przy tej misce muszę nakręcić jak się tłuką po łbach, bo to wygląda komicznie), mnie natomiast naszły refleksje... Ola Ty to z mlekiem robisz?? Bo mleko to białko, a białko fee dla szczurków... Czyli co?? Na wodzie?? ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

jogurty tez białko, w ziarenkach tez białko. białko nie jest fee dla szczurów, tylko trzeba z nim uważać, bo niektóre maja uczulenie, a dotego łatwo przebiałkować.
Awatar użytkownika
Effie

Czyli w praktyce oznacza to, że mogą to mleczko sobie spokojnie spożywać kilka razy w tygodniu?? ??? Nie będzie tego dużo, z 50 ml jednorazowo? Bo ja to nigdy nie wiem co to znaczy "ograniczona ilość"... :-\
Obrazek
Awatar użytkownika
WildHeart
Kontakt:

generalnie mleko chyba nie bo tam jest cos czego szczury nie trawia? tak jak ludzie? musialabys poszukac, ale nabial jak najbardziej, dla bezpieczenstwa mozesz robic z woda ta kasze ;) im to nie zrobi roznicy ;)
Awatar użytkownika
Vena

Post autor: Vena »

gietkafredka pisze:generalnie mleko chyba nie bo tam jest cos czego szczury nie trawia? tak jak ludzie? musialabys poszukac, ale nabial jak najbardziej, dla bezpieczenstwa mozesz robic z woda ta kasze ;) im to nie zrobi roznicy ;)

Laktozy nie trawią, jak większość ssaków ;)
Awatar użytkownika
Effie

Ooooo Booożżeee... dostały z mlekiem... dlatego bestie się tak zajadały... nigdy więcej... ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksa

ja robie z wodą albo z mlekiem dla kociąt ( ale to zadko od czasu do czasu)
kiedys robilam im z mlekiem(niewiedza ma) i jakos nic im się nie działo wrecz przeciwnie Herka uwielbia ser biały i żółty( dostaja raz w miesiącu) i jogurt i kefir tez opierniczy i tylko ona z mego stadka ma takie parcie na bialko nie wiem czemu ( oczywiście dostaja niewielkie ilości tak tylko dla smaku raz na miesiac)
odmienna

Post autor: odmienna »

moje szczurzydła, kaszki lubią tylko z mlekiem.
No to ja, chytruska, kupuję taką już z mlekiem i taką bez mleka :P Mieszam i wszyscy zadowoleni: Kwarki- bo mają mleczko i odmienna- bo mleczka mniej niż Kwarkom się zdaje, a poza tym w tych kaszkach mleko jest już odpowiednio zmodyfikowane i ryzyka uczulenia nie ma, a jeszcze - łatwe w przyrządzaniu ;) .

...wiem, że agucior nie lubi - ale zrób to proszę dla mnie i ucałuj brzuchola. :)
Awatar użytkownika
Effie

odmienna pisze: ...wiem, że agucior nie lubi - ale zrób to proszę dla mnie i ucałuj brzuchola. :)
hahaha, nooo dooobra, nawet jeśli potem będę wyglądać jakbym wpadła twarzą w róże :D
I niestety kupiłam taką kaszkę bez mleka, ale truuudno, pewnie zjedzą i tak te moje obżartuchy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Vena pisze:Laktozy nie trawią, jak większość ssaków ;)
Popieram, mleko krowie bleee :P

A klaciora super, ten porządek :) . http://yfrog.com/ms201009291384j hamaczek mi się podoba, taki czysty, nienaruszony... hmmm bardzo ładny :)
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Gruszki z puszki ;D wariatki;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”