Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Klimatyczna Szajka
Pamiętaj że to szczenię i z bieganiem ostożnie bo jak mu siądą stawy to będzie bieda. A zmęczenie psychiczne, takie ponaukowe męczy bardziej i na dłużej 

-
- Kontakt:
biega tylko w ogródku, ja go chwilę pogonię, porzucam butelkę czy piłkę, później siadam na schodkach i daję mu wolną rękę. najczęściej jeszcze trochę poszaleje, po czym wróci do domu i śpi. na spacerach poza posesję nie ma jak pobiegać, niestety chodzimy na smyczy (automatycznej, więc ma 5m dla siebie), bo nie przychodzi na zawołanie i coraz chętniej się ode mnie oddala niezwracając na mnie totalnie uwagi..
jak mogę go pomęczyć psychicznie ?
jak mogę go pomęczyć psychicznie ?

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
wygląda jak taki aniołek
a taki z niego niegrzeczny facet 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
-
- Kontakt:
mam jakieś takie wrażenie, że ojciec Prima mógł być pitbullem. no popatrzcie tylko :
(po lewej zdjęcie pitbulla, po prawej Prima)
=> 
=> 
tutaj Primo nie ma tak szeroko rozstawionych oczu, chyba, że gdyby mu zrobić zdjęcie od dołu też by tak wyszedł :
=> 
ale jak patrzę na to powyższe zdjęcie, to normalnie morda Primka ! identico
do tego zdjęcia nie mam porównawczego, ale podobny strasznie, tylko uszka mniejsze :

wydaje mi się, że może wyrosnąć na coś w tym typie :

czasem zdarzy mu się uszy tak całkiem dac do tyłu, jak większość pitbullów (chociaż ten z ostatniego zdjęcia tak nie ma), ma podobny strasznie pyszczek, no i znaczenie na brzuszku. trochę też budową ciała mi przypomina bullka w tym wieku, jak patrzyłam na zdjęcia i porównywałam. a i sierść ma krótszą niż labradory. w sumie od urodzenia miał, bo w miocie była część z krótką sierścią, część z nieco dłuższą. no i Primo jest jednym z 3 ( w miocie ogólnie było 7 szczeniaków), które miały znaczenia na brzuszkach.
ciekawa jestem strasznie, co z niego wyrośnie
ale mnie wzięło na dociekanie, kto był ojcem i co z niego może być..
jutro prawdopodobnie kupię kliker, wcześniej nie miałam czasu, a i choruję teraz. po drodze od lekarza wstąpię do zoologa i zakupię. już mam pomysły jak uczyć kilku komend
(po lewej zdjęcie pitbulla, po prawej Prima)

tutaj Primo nie ma tak szeroko rozstawionych oczu, chyba, że gdyby mu zrobić zdjęcie od dołu też by tak wyszedł :

ale jak patrzę na to powyższe zdjęcie, to normalnie morda Primka ! identico

do tego zdjęcia nie mam porównawczego, ale podobny strasznie, tylko uszka mniejsze :

wydaje mi się, że może wyrosnąć na coś w tym typie :

czasem zdarzy mu się uszy tak całkiem dac do tyłu, jak większość pitbullów (chociaż ten z ostatniego zdjęcia tak nie ma), ma podobny strasznie pyszczek, no i znaczenie na brzuszku. trochę też budową ciała mi przypomina bullka w tym wieku, jak patrzyłam na zdjęcia i porównywałam. a i sierść ma krótszą niż labradory. w sumie od urodzenia miał, bo w miocie była część z krótką sierścią, część z nieco dłuższą. no i Primo jest jednym z 3 ( w miocie ogólnie było 7 szczeniaków), które miały znaczenia na brzuszkach.
ciekawa jestem strasznie, co z niego wyrośnie

ale mnie wzięło na dociekanie, kto był ojcem i co z niego może być..

jutro prawdopodobnie kupię kliker, wcześniej nie miałam czasu, a i choruję teraz. po drodze od lekarza wstąpię do zoologa i zakupię. już mam pomysły jak uczyć kilku komend

bez szczurków...
-
- Kontakt:
wracając do szczurów.
jeszcze niedawno będąc z psem u weterynarza, przekonywałam pewną dziewczynę, że szczury są stadne i każdego szczura da się połączyć z innym (miała jednego samczyka). dzisiaj wiem, że nie. na własne oczy przekonałam się, że istnieją samotniki.
ponad 3 miesiące, co tydzień, łączyłam Fluffyego z chłopakami. jego tłukli, on tłukł ich, z klatki uciekał łamiąc prawie kręgosłup, gdy przeciskał się między prętami.
jemu jest dobrze samemu, nie lubi i boi się innych szczurów.
była nawet próba, że Aresa (reagował na Fluffyego najlepiej) wrzuciłam razem z F. do klatki na kilka dni. Fluffy wisiał na prętach na samej górze i ani myślał przejść nawet obok Aresa.
tak więc dzisiaj Fluffy dostał swoją własną 2-3 szczurową klatkę, z domkiem, większą ilością koszyczków. i cała tylko dla niego.
a ja lubię tego paskudnika, on strasznie lubi ludzi. potrafi całą noc ładnie przespać koło mojej poduszki
klatki posprzątane, żarełko szczurom się robi.
jeszcze niedawno będąc z psem u weterynarza, przekonywałam pewną dziewczynę, że szczury są stadne i każdego szczura da się połączyć z innym (miała jednego samczyka). dzisiaj wiem, że nie. na własne oczy przekonałam się, że istnieją samotniki.
ponad 3 miesiące, co tydzień, łączyłam Fluffyego z chłopakami. jego tłukli, on tłukł ich, z klatki uciekał łamiąc prawie kręgosłup, gdy przeciskał się między prętami.
jemu jest dobrze samemu, nie lubi i boi się innych szczurów.
była nawet próba, że Aresa (reagował na Fluffyego najlepiej) wrzuciłam razem z F. do klatki na kilka dni. Fluffy wisiał na prętach na samej górze i ani myślał przejść nawet obok Aresa.
tak więc dzisiaj Fluffy dostał swoją własną 2-3 szczurową klatkę, z domkiem, większą ilością koszyczków. i cała tylko dla niego.
a ja lubię tego paskudnika, on strasznie lubi ludzi. potrafi całą noc ładnie przespać koło mojej poduszki

klatki posprzątane, żarełko szczurom się robi.

bez szczurków...
ale o tym się trzeba, tak jak piszesz, na własnej skórze przekonać 
ale książę będzie rezydował w apartamencie

ale książę będzie rezydował w apartamencie

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
-
- Kontakt:
o tak. gdyby nie on, dalej byłabym pewna, że każdy szczur potrzebuje towarzystwa.alken pisze:ale o tym się trzeba, tak jak piszesz, na własnej skórze przekonać![]()
książę właśnie siedzi w koszyczku na szczycie wręcz, prawie wieżyczce, i obserwuje co się dziejealken pisze: ale książę będzie rezydował w apartamencie

bez szczurków...
pewnie z rodzeństwem by się dogadywał będąc z nimi od początku cały czas, ale i tak by nie był do nich jakoś mocno przywiązany. taki typ 

ze mną: leszek, kendrick
-
- Kontakt:
powiem Ci, że na początku żałowałam, że nie wzięłam go razem z jednym z braci. ale jak widać lepiej czuje się sam. może dlatego, że ma wszystko swoje, nie musi się dzielić ?
bez szczurków...
- Mucha321
- Kontakt:
Ja mam wykastrowanego samotnika , który czując zapach innych szczurów dosłownie demoluje klatkę. Mieszka w casicie15 od zalbi, a to klatka na 2 szczurki. Samotnicy są ale to naprawdę wyjątki potwierdzające regułę.
Mój Tanzan to samiec BN więc on aspołeczność ma we krwi, a Fluffy, no cóż, zdarza się.
Może ma korzenie BN. 

' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

-
- Kontakt:
możeMucha321 pisze: Może ma korzenie BN.

bez szczurków...
- Mucha321
- Kontakt:
eee.. :> Ja mam, obie. 

' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
+ RESZTA TOWARZYSTWA
+ RESZTA TOWARZYSTWA

-
- Kontakt:
no dobra.... wierzę 

bez szczurków...
Fluffy <3 teraz jest panem swojego lokum i zadnych "intruzów" nie musi tolerować
taki typ 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
-
- Kontakt:
A wiesz,mój Otiś(jego młodszy brat) też ze strachu zawsze uciekał na najwyższe szczyty...Coś rodzinne to chyba...
Do tej pory tak ma,jak się któregoś wystraszy...

Do tej pory tak ma,jak się któregoś wystraszy...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38