Moje stadko
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Moje stadko
Witam. To może ja się też pochwalę. Jestem nowa tutaj i pragnę wspomnieć o moich pupilach:) Więc tak... mieszkają u mnie: królik (Tosia), kotek, (Kicia), papuga nimfa(Kurczak, bądź Kleopatra) rybki też mam:P, no i szczurek oczywiście Aslanek
Kocham od zawsze zwierzęta i pragnę im dać jak najlepszy dom. Tosia jest przygarnięta jak i kotka. Papuga niedawno została zakupiona po śmierci mojego Leonka (papuga modrolotka), a Aslanek kupiony w sklepie. Wiem że to niedobrze, ale moja przygoda z tym gryzoniem zaczęła się niedawno i nie wiedziałam, że są takie możliwości adopcji. Następnym razem na pewno będzie z adopcji. Pozdrawiam...

Re: Moje stadko
może jakieś zdjęcia zwierzaków. Szczurki są zwierzątkami stadnymi, powinny mieć towarzysza (tej samej płci)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
-
szczur potrzebuje towarzystwa. no i uważaj na papugę, pod żadnym pozorem nie wypuszczaj jej gdy szczur jest na wybiegu.
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
-
Tu już się przejechałam
szczurek był w klatce a papuga latała. Polatała i potem usiadła na górze klaki Aslanka. No a on jak to zwierzak i instynkt cap i dwa pióra z ogona ptak stracił. Teraz już nigdy nie spuszczę ich z oczu. Nie darowałabym sobie jakby coś się stało 

były przypadki na forum że szczur zabił papugę
pamiętam że ktoś nawet pisał że szczur nauczył się otwierać klatkę i podczas wybiegu papugi uciekł i popędził prosto do niej tak że nawet nie zdążyła zareagować...tak że trzeba bardzo uważać.

ze mną: leszek, kendrick
Tosia wygląda jak pluszowa 

- Domcia2605
Ale świetne zwierzaki! Tez miałam kiedys nimfę, najlepsze, że sama mi wleciała do domu! Musiała komuś uciec. 

Szczury Ludzi Lodu
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I.
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I.

-
-
Witaj dorotkapaid!alken pisze:były przypadki na forum że szczur zabił papugępamiętam że ktoś nawet pisał że szczur nauczył się otwierać klatkę i podczas wybiegu papugi uciekł i popędził prosto do niej tak że nawet nie zdążyła zareagować...tak że trzeba bardzo uważać.
alken, ja bym pomyślała, że jeżeli w ogóle ktoś komuś mógłby zrobić krzywdę to papuga szczurkowi, złapać w dziób.....
Jestem zaskoczona.
dorotkapaid, jasne, że można adoptować - a czym szybciej tym lepiej. Bo jakiś szczurek czeka na dom a Twój jest samotny.
W jakim sklepie go kupiłaś jeśli to nie jest tajemnica? I czy jest zdrowy? (Nie kicha, nie widzisz u niego jakichś niepokojących symptomów?)
Oby był zdrów.
A stadko jako takie masz zróżnicowane i świetne

Ale uważaj właśnie żeby się któremuś zwierzakowi nie stała krzywda!
Pozdrawiam

Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
-
szczurka kupiłam w takim dużym zoologicznym w Bydgoszczy. Mam nadzieję, że szczurek jest zdrowy. Ma niewielkie strupki pod brodą ale to chyba wina pazurków ponieważ ostatnio mu obcięłam i powoli mu schodzi. Kichać czasem kichnie ale wyda=je mi się, że to nic niepokojącego. O zwierzaki uważam i zawsze jestem jak biegają. Wiem, że powinnam adoptować i zbieram już na większą trochę klatkę 

Dużo jest tych strupków? I czy są jeszcze gdzieś na ciele czy tylko pod brodą?dorotkapaid pisze:Ma niewielkie strupki pod brodą ale to chyba wina pazurków ponieważ ostatnio mu obcięłam i powoli mu schodzi.
Jakiej ściółki używasz? Bo nie mogę się dopatrzećdorotkapaid pisze:Kichać czasem kichnie ale wyda=je mi się, że to nic niepokojącego.

To dobrzedorotkapaid pisze:O zwierzaki uważam i zawsze jestem jak biegają. Wiem, że powinnam adoptować i zbieram już na większą trochę klatkę

Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
-
o ściółce już wiem, że mam złą ale to już ją zmienię na żwirek dla kota. Strupki ma tylko pod brodą i troszkę za uszkami ale już znikają.
Mam nadzieję, że nie na ten drobniutki biały? On pyli.dorotkapaid pisze:o ściółce już wiem, że mam złą ale to już ją zmienię na żwirek dla kota.

Jak już to Cat's Dream:

Opaki