Rozpoznawanie płci

Hmmm... temat mówi wszystko. :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zuzka-buzka

Re: Rozpoznawanie plci

Post autor: zuzka-buzka »

No, poczekaj 1 tydzień, wstaw zdjęcia, a jak dalej nic nie będzie wiadomo, to może poszukaj jakiegoś specjalistycznego weta?
ObrazekObrazekObrazek
Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Awatar użytkownika
Lusia

Post autor: Lusia »

okey bardzo dziękuje Wam. ;]
Klusek[*][/color][/b] Hasko[*][/color][/b] Lusiek[*][/color][/b] Shogun[*][/color][/b]
Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

Lusia, w Twoim temacie widziałam zdjęcia i jedno jest jak szczur idzie i widać coś pod ogonem. odrazu się zdziwiłam, że Lusia a ma jajka. ale nikt nic nie pisał, to też się nie odzywałam, myślałam, że mi się wydaje. ale podwozie wskazuje na chłopaka.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

i tak wypadałoby pójść do weta (porządnego) co by określił co jest nie tak z jego przyrodzeniem ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Post autor: Chyna »

Albo ja mam "szczęście" ;) do "facetów z jajami" i widać od razu że to samiec bo jajka to jego 3/4 albo może ja trafiam na wyjątkowo "ujajconych"?
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Mój Adaś tak wygląda (kastrat) .... może jak mi się urodził szczur bez oczu, to tu się urodził szczur bez jajek (?) ... ;]
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
klimejszyn
Kontakt:

a może wnęter ? faktycznie DOBRY wet by się przydał.
bez szczurków...
Aguus1988

Jaka płeć? Pomożcie rozpoznać !

Post autor: Aguus1988 »

Witam,

Adoptowałam około miesiąca temu dwa ogonki. Teoretycznie samice. Teraz mają około dwóch miesięcy i zaczynam obserwować dziwne zachowania :P Proszę, pomóżcie... czy to na pewno dwie samiczki?

http://zapodaj.net/691847b28ace.jpg.html

http://zapodaj.net/7b1fb8564675.jpg.html

Z góry dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Jaka płeć? Pomożcie rozpoznać !

Post autor: noovaa »

Wyglądają na dziewuszki ;) .. a co do "zachowań" .... jak nie ma samca, to jakoś radzić sobie trzeba ;)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
paulinka93

Post autor: paulinka93 »

pierwsza 100 % samiczka, druga raczej też choć gorzej widać, ale jajec nie widać ;) jeśli wskakują na siebie to raczej normalne, np dzieje się tak kiedy mają rujkę, tym bardziej że są małe- moje też tak czasem robią.
Moje szczurki: Chicka, Mila, Zula[*], Toyota[*], Hawana[*], Koko[*], Kika[*], Mia[*], Lajla[*].
Koszatniczki: Lola[*] i Tola[*].
Kocur Filip[*].
Pies Nestor.
Aguus1988

Post autor: Aguus1988 »

No właśnie co do tej drugiej mam wątpliwości :P To ona wskakuje na tę białą, choć z tego co zauważyłam jedynie na chwilkę. zaraz potem się rozchodzą.

No trudno. Najwyżej napiszę jeszcze kiedyś o pomoc przy ciąży :P

Dzięki za Wasze odpowiedzi :) Trochę mnie uspokoiły :)

Tutaj jeszcze jedno zdjęcie Clyda - tak na wszelki wypadek:) Może to męskie imię tak na niego wpływa :P

http://zapodaj.net/efbe0f980fdb.jpg.html
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

paulinka93 pisze:pierwsza 100 % samiczka, druga raczej też choć gorzej widać, ale jajec nie widać ;)
Tak, pierwsza to samiczka na 100 procent ale ten drugi ma może takie malutkie jajeczka lekko? Jednak ja zawsze opiekowałam się samcami a zatem nie jestem tutaj kompetentna, wyrażam swoje zdanie.

A piszę właściwie po to, żeby lekko offtopikować ale "w dobrej sprawie": zauważyliście, że ostatnio się zrobiła mała plaga pt.: "Czy to samiec czy samiczka?"

Jeśli ktoś kupuje w zoologu to się nie dziwię, że potem są problemy, ale przy adoptowanych szczurkach? Jak może taka osoba oddawać szczurka nie będąc nawet pewną co do płci? To w takim układzie interesuje się w czyje ręce on/a idzie?

Nie rozumiem.

Gdybym ja miała szczurki do adopcji pierwsze co bym zrobiła to bym poszła do weta żeby zbadał, czy zdrowe i jeśli bym miała wątpliwości co do płci wet powinien je rozwiać.
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Aguus1988 pisze: No trudno. Najwyżej napiszę jeszcze kiedyś o pomoc przy ciąży :P
Oby nie było takiej potrzeby.

Ale ja bym przy takich wątpliwościach od razu leciała do weta a nie zastanawiała się, co ewentualnie zrobiłabym, jak będę miała stadko małych...
Obrazek
Opaki
Blanny

Post autor: Blanny »

Jestem praktycznie pewna, że obie to samice.
Moje trzy szczury z różnych miotów w wieku miesiąca miały już niezłe jajca. Niemożliwe, żeby ponad miesięcznemu - dwumiesięcznemu samczykowi nie było widać jajek. (Chyba, że nie wyszły na wierzch, ale wtedy jest prawie na pewno bezpłodny).
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
klimejszyn
Kontakt:

obie są samiczkami. ale od tego jest wątek 'rozpoznawanie płci' :)
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie”