[Transporter] - temat główny
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- zuzka-buzka
Re: [Transporter] - temat główny
Mogę prosić o jakieś propozycje dosyć tanich transporterów na 2 panów? 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
- Paul_Julian
- Kontakt:
Tanie , czyli do ilu zlotych ? Za Ferplast Aladino Large zapłaciłem 50 zł w sklepie. Pomiescił 1 albinkę 200 g , 2 kastraty ok. 300 g każdy , 2 dziewuchy ok 300 g każde. Generalnie jest to chyba drozszy transporter, ale mocno wykonany.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Ja się pochwalę, że mi pomieścił raz 10 szczurów, które same do niego wlazły i urządziły sobie tam spanie..Tanie , czyli do ilu zlotych ? Za Ferplast Aladino Large zapłaciłem 50 zł w sklepie. Pomiescił 1 albinkę 200 g , 2 kastraty ok. 300 g każdy , 2 dziewuchy ok 300 g każde. Generalnie jest to chyba drozszy transporter, ale mocno wykonany.

Warto. Stabilny i naprawdę porządny transporter. Zimą bardzo łatwo ocieplić

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
*W tym trzy grubasy prawie kilogramowe..
ucina mi zdania! muszę poprawiać ciągle..

ucina mi zdania! muszę poprawiać ciągle..

Stworzenie bezszczurowe.
Diabeł - gdzieś tam..
Diabeł - gdzieś tam..
- zuzka-buzka
Tani... no nie wiem... tani! xD Chodzi o to, żeby właśnie nie był jakiś ogromny. Poproszę taki na 2 panów na oko do kilograma.
Więcej mi nie potrzeba, nie muszę mieć transporterów na 10 szczurów. 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Jeżeli potrzebujesz czegoś naprawdę taniego, to możesz spróbować z plastikowym koszem piknikowym. Mój kosztował 30zł. Udało mi się nawet wywiercić małą dziurkę i na stałe zamontować poidełko, czego nie dało się zrobić w transporterze ferplasta (aladino large). Wadą jest dosyć słabe zamknięcie pokrywy, chociaż moje bestyje nigdy sobie nie otworzyły. Zaletą: dużo miejsca w środku. W koszyku jeździł kot, a teraz do pięciu szczurzynek. Do ferplastowego transportera wsadzam max. trzy, bo mam wrażenie, że im ciasno.
-
http://www.gryzoland.pl/index.php/compo ... ransporter
Ja sobie tego bykola sprawiłam, ogromniasty transporter - ale chyba warto, bo jak się wybieram do domu to podróż trwa ponad cztery godziny - niech mają miśki komfortowe warunki w tym czasie, no :] Jeszcze sobie kupię mniejszy transporter, taki awaryjniak, na drogę do weta (odpukać) czy coś...
Ja sobie tego bykola sprawiłam, ogromniasty transporter - ale chyba warto, bo jak się wybieram do domu to podróż trwa ponad cztery godziny - niech mają miśki komfortowe warunki w tym czasie, no :] Jeszcze sobie kupię mniejszy transporter, taki awaryjniak, na drogę do weta (odpukać) czy coś...
Hmm... jaki dizajn 
Zuzka, nie szukaj całkiem taniego, lepiej, żeby był porządny. A one oscylują w cenach +40. Ja dziewczyny pakuję do bardzo podobnego do Ferplast Aladino Large 30x21x23. Przewoziłam też dwóch chłopców, były śpiące kłębki, rozleniwione u celu

Zuzka, nie szukaj całkiem taniego, lepiej, żeby był porządny. A one oscylują w cenach +40. Ja dziewczyny pakuję do bardzo podobnego do Ferplast Aladino Large 30x21x23. Przewoziłam też dwóch chłopców, były śpiące kłębki, rozleniwione u celu

- zuzka-buzka
Ja mam z kolei w domu takie cudo...
http://animalia.pl/produkt,16048,114,Ha ... _Blue.html
z zeżartym do połowy kartonowym wkładem (jak poniżej zdjęcie)
Miało to być jako "labirynt" dla myszastych, ale w końcu jedna w tym mieszkała przez 2 dni, jak nie wiedziałam nic o ich płci.
I każda musiałabyś rozdzielona, jedna w akwa, jedna w klatce, a jedna w takim czymś. Chyba może być to jako transporterek? (oczywiście bez wkładu, bo podejrzewam, że szczur się w to nie zmieści...
)
http://animalia.pl/produkt,16048,114,Ha ... _Blue.html
z zeżartym do połowy kartonowym wkładem (jak poniżej zdjęcie)

Miało to być jako "labirynt" dla myszastych, ale w końcu jedna w tym mieszkała przez 2 dni, jak nie wiedziałam nic o ich płci.

Witajcie,
Udało mi się kupić transporter Aladino Medium (taki: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3747 ... ransporter ) w bardzo okazyjnej cenie. Posiadam dwóch panów, jeszcze bardzo młodych (maja 1,5 i 2 miesiące). I tu moje pytanie - czy jak ogony dorosną taki transporter im wystarczy?
Z góry dziękuje za pomoc
Udało mi się kupić transporter Aladino Medium (taki: http://www.zoo-sklep.pl/index.php?p3747 ... ransporter ) w bardzo okazyjnej cenie. Posiadam dwóch panów, jeszcze bardzo młodych (maja 1,5 i 2 miesiące). I tu moje pytanie - czy jak ogony dorosną taki transporter im wystarczy?
Z góry dziękuje za pomoc

- zuzka-buzka
Tak, moi mają niewiele większy, a są dorośli.
Więc na pewno im starczy!

- zuzka-buzka
proszę bardzo. 

- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
u mnie do transportera tej wielkosci z wlasnej nieprzymuszonej woli pakuje sie 6 samic xD
- Paul_Julian
- Kontakt:
Tylko całej 6stki nie bierz wtedy do weta w Ferplast Medium , bo bedzie za ciepło i za duszno
Zmiescic sie zmieszczą, tylko musza mieć troszke miejsca do łazenia i odetchnięcia
U mnie 2 samce i 3 mniejsze samiczki siedzą w Large na czas sprzatania i po godzince w transporterku jest taka ...dziwna atmosfera ;p Ścianki w środku są "zaparowane" i lepkie, i jak włozy się rękę to czuć ciepło.

U mnie 2 samce i 3 mniejsze samiczki siedzą w Large na czas sprzatania i po godzince w transporterku jest taka ...dziwna atmosfera ;p Ścianki w środku są "zaparowane" i lepkie, i jak włozy się rękę to czuć ciepło.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju: