Brygada Er - Er - To już koniec brygady

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Re: Adaś i Różyczka ;)

Post autor: szczurzyca. »

Ale cudaki! :D Kuukuuryydzaa.
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

Cudowna rodzinka :D
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Wczoraj Różyczka zraniła sobie łapkę.... :/
Ma delikatne rozcięcie na jednym paluszku przedniej łapy. Wydaje mi się że to od zębów któregoś, bo nic innego mi nie przychodzi do głowy ..

Czekam teraz na jakiś transport z Warszawy ;) . Przyjedzie do mnie albinka z laboratorium. Klatka już na nią czeka ;).
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Domcia2605

Post autor: Domcia2605 »

Pierwsze zdjecie jest najlepsze! ;D
Mały zmarzluch ? ;>
Niech się łapka szybko goi ;)
Szczury Ludzi Lodu
Każdy ma czasem takie chwile, że chciałby się wczołgać pod łóżko i czekać na jakiegoś potwora.
Zaszczurowiona od 13. I. ;)
Awatar użytkownika
noovaa

Raczej strachajło, nie zmarźluch ;] ... w prześcieradle przecież jest bezpieczniej :)
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
noovaa

Normalnie nie mogę tego pojąć... po kilkudniowej depresji jaką miała Różyczka po stracie Majki, teraz widzę same postępy. Socjalizuje się dużo szybciej i "wydajniej" ... Prawie zawsze biega z Adaśkiem, zamiast sama. Kiedy coś robię na ziemi, zaraz przybiega...

Mimo że nie bardzo chce by ją brać na ręce, nie ucieka jak tylko się poruszę... Czasem sama na mnie wlezie.. zobaczy co mam na ramieniu i pójdzie dalej w swoją stronę..

Jestem po prostu zdziwiona... wczoraj:
najpierw przyszła jak jadłam kanapkę i nie chciała dać mi spokoju.
później przyszła jak pakowałam ubrania do szafki (jej ulubione miejsce) i podstępem chciała wcisnąć się tam z ubraniami... też nie poszła sobie póki nie skończyłam i nie zamknęłam szafki.
później zamknęłam Adaśka w klatce... miałam iść szukać następnego szczura, patrzę.. a tu Jagódka się napatoczyła. Troszkę się zdziwiłam łatwą zdobyczą, ale capnęłam ją i zamknęłam z Adaśkiem... już wstaje szukać Różyczki... a tu przybiega do mnie zadowolona... więc też capnęłam i do klatki ...

Jeszcze trochę i polubi branie na ręce jak tak dalej pójdzie ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
szczuruleczka

Post autor: szczuruleczka »

to dobrze! trzymam kciuki za oswajanie :)
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Awatar użytkownika
noovaa

Chwaliłam kiedyś, że kabli nie gryzą :( ... Przy każdym wybiegu pilnowałam kabli...Wczoraj nie upilnowałam :/ .. nie wiem kiedy, ale któreś dobrało się do kabla z przedłużacza idącego do akwarium :/ ... Właśnie zostałam dotkliwie porażona prądem z wielkiej dziury, której nie zauważyłam jak łapałam za kabel :/ Nie wierzę że szczura nie popieściło ..:/
Obrazek
Awatar użytkownika
szczuruleczka

Post autor: szczuruleczka »

noovaa pisze:Chwaliłam kiedyś, że kabli nie gryzą :( ... Przy każdym wybiegu pilnowałam kabli...Wczoraj nie upilnowałam :/ .. nie wiem kiedy, ale któreś dobrało się do kabla z przedłużacza idącego do akwarium :/ ... Właśnie zostałam dotkliwie porażona prądem z wielkiej dziury, której nie zauważyłam jak łapałam za kabel :/ Nie wierzę że szczura nie popieściło ..:/

Uuuuu... Nie ciekawa sytułejszyn.
Może uważaj noovaa :)
Ważne że szczurki całe, no i Ty...
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

cholery potrafią tak pogryźć że prądem nie dostaną, znam to z autopsji, już dwa razy mnie pokopało a szczury nietknięte :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
noovaa

Przejrzałam, wydotykałam i wymęczyłam całą trójkę ... u żadnego nie widać śladu poparzenia ryjka.. więc może i nic im nie było ..
Obrazek
Awatar użytkownika
noovaa

Specjalnie dla gietkiej, fotki przedstawiające "rozmiar" Jagódki :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

śliczne fotki, laseczko Ty jedna :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/972 ... 74ca3.html A Ci co robią??? Genialne ujęcie ;D
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Stopy ! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bb ... 834f8.html Zupełnie jak moja Kredka ! Takie stópki Murzynki :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
noovaa

Właśnie przyjechała do mnie albinka. Z początku bardzo wystraszona sztywniała przy mojej ręce w klatce... Szybko jednak dała się troszkę udobruchać. Co prawda ani kęsa ode mnie z ręki nie wzięła, ale przeleżała z pół godziny grzecznie wtulona na moich rękach... ;)

W tej chwili jest już w swojej tymczasowej klatce, dopóki nie połączę jej ze stadkiem i wcina karmę :) .. Dostała też ryż z jabłkiem i dropsa jagodowego (zamiast wisienki :P)

Wydaje się, że będzie to miziak.. jest bardzo spokojna.

Jutro obcinam jej pazurki... koniecznie... Ma tak ostre, że nie idąc zostawia dziurki w skórze :|

W klateczce obok siedzą też dwa chłopaki od Mal .... Jutro i po jutrze jadą do nowych domków :) ... Jej.. jakie one są słodziutkie :D Jeszcze nie widziałam dumbola na żywo :D....

Mal napchała im jedzenia chyba na tydzień:P (może jakby się zgubiły po drodze:P), ale mimo to im również dałam ryż z jabłkiem, karmę i wodę... Pierwsze co, to potłukły się o ryż :P
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”