NIETOPERENDING STORY

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: Siedmiu Wspaniałych, a Ósmy w "Babiszonowie"

Post autor: alken »

Nietoperrr... pisze:W końcu ten jeden dodatkowy,to żadna różnica,no nie? ::)
biorąc pod uwagę jak szybko się szczury starzeją (co akurat nie jest jasną stroną) to fakt, żadna...
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

alken pisze:
Nietoperrr... pisze:W końcu ten jeden dodatkowy,to żadna różnica,no nie? ::)
biorąc pod uwagę jak szybko się szczury starzeją (co akurat nie jest jasną stroną) to fakt, żadna...
No właśnie...A mi za max rok z kawałkiem,stado zacznie się wykruszać...I to 5 na raz,bo w podobnym wieku wszystkie... :-[
Trzy interwencyjne,plus Bazyl i Zgredek...Wszystkie w podobnym wieku.I kochany Basiek,nieobecny ciałem,ale wiecznie w moim stadku(nawet zwidy mam codzienne,że wiecznie jakaś czarna dupka przelatuje mi po klatce czy pokoju...A to przeważnie niebieski pod słońce wydaje się czarny taki...)
Aż strach pomyśleć,co się będzie z moim serduchem wtedy działo,kiedy nagle tak jeden po drugim będą odchodzić...
Dlatego wyprosiłam u Menża tego kolejnego,jako towarzysza dla Otisia,bo on najmłodszy.Przyjęcie kolejnego młodziaka teraz,to szansa dla niego na uniknięcie szoku straty jednego przyjaciela po drugim.Zawsze mu jednak KTOŚ zostanie.
Niebieski jest tak wiekowo "pomiędzy"...
Ale z młodziaków został i tak jedynie Otiś...

Tak mnie męczy ten "jaśniutek"...Aż mnie sumienie boli,że na rzecz klona Kleofasa muszę go odmówić...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

Nietoper Ty się lepiej przyznaj, ze masz wyrzuty sumienia, że Ci sprzed nosa taka piękna podpalana dupka umyka, a nie, ze nie znajdzie domku. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

toż to klon naprawdę! :-*
Iwonko "jaśniutek" napewno szybko znajdzie domek :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Iwona, nie walcz z ciągotkami, to prowadzi do frustracji i poczucia wewnętrznego rozbicia emocjonalnego ;) ;D

Pozdrowienia od Baśki :) Wyleguje się na hamaczku i ziewa wciąż do łapki łypiąc tylko ciekawie w kierunku aparatu..
Obrazek

Wtem piękna bladolica przechadza się opodal.. Wygolona cudnie w strategicznych miejscach ;D .
Obrazek

Ta krótka historia kończy się jak w bajce.
"Żyli długo i szczęśliwie
tuląc się do siebie chciwie".
Obrazek
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Nietoperrr...
Kontakt:

Ojej!Jakie love-story!!! ;D
Brakuje tu strasznie tej jego czarnej dupki,ale dobrze wiedzieć,że ma się tam do kogo przytulić i objąć męskim ramieniem... ;)
Dzięki sr-ola za wieści,wiesz,to dla mnie bardzo ważne. :)

Co do walki z ciągotkami...
Człowiek chciałby wiele rzeczy.Ale trzeba mierzyć siły na zamiary.Nie mogłabym sobie pozwolić na dziewiątego szczurka,żebym nie wiem,jak chciała.Tak racjonalnie myśląc.Przy dwójce dzieci i wszystkich obowiązkach mam tak czasowo wszystko poukładane,że starcza mi czasu maksymalnie na osiem śmierdzieli.Każdy kolejny,to dodatkowe sprzątanie i te kilka chwil dla niego.W dodatku teraz jest jeszcze kot,a on też sam po sobie nie sprząta i nie szykuje sobie papu.Wszystko jest czasochłonne.Już teraz nawet zdarza mi się,że sprzątam nocami,bo mi w dzień czasu nie starczyło... ::)

Za dwa tygodnie odbieram maluszka.Mój pierwszy szczurek z papierami! ;D
Tylko muszę mu jakieś dumne imię na A wymyślić... :D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Awatar użytkownika
alken

a to on jest z hodowli?

edit: a no tak, znalazłam sobie. ale reinkarnacja się trafiła ;)

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Braciszek moich 2-óch. ;D
Iwonka, strasznie się cieszę, wiesz? ;)
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

http://img225.imageshack.us/i/dscn0878c.jpg/ czemu kot ma nierówne źrenice? Koty tak mają? Bo u ludzi to jest niedobry objaw... A na kotach się kompletnie nie znam ;)
Nietoperrr...
Kontakt:

alken pisze:ale reinkarnacja się trafiła ;)
No i jak mogłam się o niego nie dobijać,zobaczywszy to cudeńko??? :D
Mucha321 pisze:Braciszek moich 2-óch. ;D
Iwonka, strasznie się cieszę, wiesz? ;)
Jesteśmy wszyscy wielką,forumową rodziną,he,he! ;)
A Ty Muszka to już nie pierwszy raz ze mną w szczurzych koligacjach,no nie? ;)
Cyklotymia pisze:http://img225.imageshack.us/i/dscn0878c.jpg/ czemu kot ma nierówne źrenice? Koty tak mają? Bo u ludzi to jest niedobry objaw... A na kotach się kompletnie nie znam ;)
No wygląda to zastanawiająco na "pierwszy rzut oka" ;) ,ale jak robiłam te zdjęcia,to kot był w długiej fazie zamykania jednego oka i otwierania go,stąd różnice w szerokości źrenic.To zdjęcie było zaraz po otwarciu jednego oka :D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
Mucha321
Kontakt:

Post autor: Mucha321 »

Nietoperrr... pisze:A Ty Muszka to już nie pierwszy raz ze mną w szczurzych koligacjach,no nie? ;)
Ba. :) Mam dwójke niebieskich Frodo-Piorunów. ;D
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.

+ RESZTA TOWARZYSTWA :)
Awatar użytkownika
kalinda

Post autor: kalinda »

Nietoperrr... pisze: No właśnie...To ten sam Mr.Big Bandito Pudziano...A tu się okazuje,że Mr.Cykorro... ::)
A jabym jeszcze dodała Gwałciciello Pedallo ;) I w ogóle z kim cykorzy - z Panem Zgredzilem, który się pewnie o swą łysą dupkę boi. :) A nie wiem czy mnie pamięć nie zawodzi, ale chyba Zgrzedziol też zaczął gwałty??? Coś chłopcy mają zły wpływ na siebie. ;)
Nietoperrr...
Kontakt:

kalinda pisze:
Nietoperrr... pisze: No właśnie...To ten sam Mr.Big Bandito Pudziano...A tu się okazuje,że Mr.Cykorro... ::)
A jabym jeszcze dodała Gwałciciello Pedallo ;) I w ogóle z kim cykorzy - z Panem Zgredzilem, który się pewnie o swą łysą dupkę boi. :) A nie wiem czy mnie pamięć nie zawodzi, ale chyba Zgrzedziol też zaczął gwałty??? Coś chłopcy mają zły wpływ na siebie. ;)
A to wszystko przez Pseudo-Bandito-Pudziano...Normalnie w życiu nie spotkałam się z tak totalnie durnym szczurem,jak on... ::) Nie chodzi tu tylko o upodobanie do gwałtów,jakie wprowadził do mojego stadka,ale tak ogólnie...Jest tępy jak nie wiem co... :-[
Taka ruda słoninka bezmyślna...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
alken

trza mu dres sprawić ;D

Nietoperrr...
Kontakt:

alken pisze:trza mu dres sprawić ;D
Padłam na ryj pod trafnością tej sugestii!!! :D taki "ADIDOS"!!! ;D I koniecznie złoty łańcuch na owłosioną kędziorkami klatę!!!Hue,hue,hue!!! ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”