Łączenie szczurasków- archiwalne
Moderator: Junior Moderator
-
Re: Łączenie szczurasków i ewentualności z tym związane
Paul niestety wiem dlatego nie chce ich laczyc teraz:) a czy jesli beda sie czuly to dobrze? moze juz troche zapach swoj beda pamietaly?...
-
a ogolnnie ja jestem bezpieczny;D? czy tez moge sie zarazic xD?
Raczej się nie zarazisz. Dane bakterie nie przechodzą z gatunku na gatunek, chyba, że są zmutowane (np. świńska grypa), ale to się bardzo rzadko zdarza.
-
to dobrze
ponawiam pytanie czy szczury nie beda zle ze czuja nowe kolege w pokoju? i na odwrot czy maly nie bedzie sie bal?

ponawiam pytanie czy szczury nie beda zle ze czuja nowe kolege w pokoju? i na odwrot czy maly nie bedzie sie bal?
Moim nie przeszkadza.
Kiedy miałam tylko Jima i Paula, przywiozłam do domu Nero i jego tymczasową klatkę ustawiła 1,5m od klatki chłopaków. I w ogóle nie zwracali na siebie uwagi.
Teraz J, P i N mieszkają razem, a w osobnej klatce, 1,5m od nich stoi najnowszy maluch - Dante. I też w ogóle nie widzę żadnych objawów, by w ogóle go zauważyły, a jeśli już, to wcale im nie przeszkadza. Ot, kolejny element umeblowania świata poza klatką.
Kiedy miałam tylko Jima i Paula, przywiozłam do domu Nero i jego tymczasową klatkę ustawiła 1,5m od klatki chłopaków. I w ogóle nie zwracali na siebie uwagi.
Teraz J, P i N mieszkają razem, a w osobnej klatce, 1,5m od nich stoi najnowszy maluch - Dante. I też w ogóle nie widzę żadnych objawów, by w ogóle go zauważyły, a jeśli już, to wcale im nie przeszkadza. Ot, kolejny element umeblowania świata poza klatką.
-
to jak moj maly wyzdrowieje calkowicie to je tak blisko postawie:) narazie niech sie tylko czuja:) a mam pytanie, czy sposob taki ze zamieniam je klatkami potem jest dobry? tzn 1 dzien w swojej dumbasek siedzi a tamte w swojej potem zmiana i tak w kolo przez tydzien?:) dopoki sie nie polubia?
Nie stawiaj ich koło siebie w klatkach!
Jeśli będą stały koło siebie, a nie będą się znały, to będą się denerwować. Mogą nawet pogryźć się przez pręty.
A nie lepiej zwykłe łączenie? Samo zamienianie klatkami i nie spotykanie ich ze sobą nic nie da..
Jeśli będą stały koło siebie, a nie będą się znały, to będą się denerwować. Mogą nawet pogryźć się przez pręty.
A nie lepiej zwykłe łączenie? Samo zamienianie klatkami i nie spotykanie ich ze sobą nic nie da..
-
stary ale ja o tym wiem... ale czytaj wyzej ze mala ma grzyba i one sie zaraza xd
- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
jak ma grzyba to przez zamienianie klatkami tez sie zaraza
-
kurde czytajcie co pisze.... pisalem ze jak wyzdrowieje to dopiero zaczne je poznawac, zamieniac klatkami itp
operacja zakończona sukcesem dziewczyny śpią i żyją razem 

- zuzka-buzka
Za niedługo odbieram ogona ze prawdopodobnie złamaną łapką. Czekać aż się wyleczy czy łączyć?

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
-
witam.
mam pytanie odnosnie moich szczurkow, pytam tu bo tu pytalem o laczenie;)
jesli zarazony dumbasek latal sobie po biurku to czy jesli moje 2 szczurki beda mialy ochote wejsc na biurko to moga sie zarazic? dla jasnosni tamtego juz tam nie bedzie;]
mam pytanie odnosnie moich szczurkow, pytam tu bo tu pytalem o laczenie;)
jesli zarazony dumbasek latal sobie po biurku to czy jesli moje 2 szczurki beda mialy ochote wejsc na biurko to moga sie zarazic? dla jasnosni tamtego juz tam nie bedzie;]
Oczywiście, że tak. Przecież na biurku zostały zarazki, bakterie. Umyj biurko czymś odkażającym, najlepiej z gorącą wodą.
Jeśli to grzybica , jest zaraźliwa - dla dobra innych ogonków trzeba odkazić , zdezynfekować buirko i wszystkie miejsca , gdzie chodził chory szczurek.
Naszej szczurce podejrzanej o grzybicę wg zaleceń wetki przez 2 tygodnie myłam chore miejsce i wszystkie łapki Nizoralem , parę minut zajmowałam uwagę szczurka , a potem płukałam dokładnie te miejsca. W przypadku grzybicy powinno pomóc po tych 14 dniach.
Ale w razie wątpliwości najlepiej jest pobrać zeskrobiny do zbadania pod mikroskopem.
Wstrzymaj się z łączeniem do czasu , aż ogonek będzie zupełnie zdrowy , na razie musi mu wystarczyć twoje towarzystwo
Naszej szczurce podejrzanej o grzybicę wg zaleceń wetki przez 2 tygodnie myłam chore miejsce i wszystkie łapki Nizoralem , parę minut zajmowałam uwagę szczurka , a potem płukałam dokładnie te miejsca. W przypadku grzybicy powinno pomóc po tych 14 dniach.
Ale w razie wątpliwości najlepiej jest pobrać zeskrobiny do zbadania pod mikroskopem.
Wstrzymaj się z łączeniem do czasu , aż ogonek będzie zupełnie zdrowy , na razie musi mu wystarczyć twoje towarzystwo

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889