Łączenie szczurasków- archiwalne
Moderator: Junior Moderator
-
Re: Łączenie szczurasków i ewentualności z tym związane
wiem wiem dzieki:) ale ty go codziennie myles?? mi lekarz zalecil raz w tygodniu i ze po 2-3 tyg zejdzie;)
sorry, wcięło mi kawałek tekstu przez zwariowany kursor
Co drugi dzień myłam
Radzę przygotować "zajmujące" smakołyki 

Co drugi dzień myłam

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
-
narazie jest tak przestraszona ze nie w glowie jej jedzonko;) juz raz ja mylem, potem dalem na ziemie w toalecie i poprostu biegala i niuchala, 0 mycia sie i zlizywania:) skoro polecasz 2x to oki:)
Dobrze mieć pod ręką drugą osobę do pomocy; jak już masz przygotowane wszystko i szczurek jest u Ciebie na kolanach , ktoś drugi daje dropsika czy chrupek albo listek rzodkiewki - Ty wtedy delikatnie , bez płoszenia - jakbyś głaskał - przemywasz. Ja spłukiwałam , bo za bardzo obawiałam się zlizania świństwa 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
- zuzka-buzka
Chcę połączyć 2 ok. 11 miesięczne samce z 3 - 4 miesięcznym. Od czego zacząć? Jak to zrobić? Opowiedzcie dokładnie i szczegółowo, proszę...

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
Łaaa. Marudzę
Masz tyyyyle fajnych tematów do czytania, żeby się dowiedzieć co robić
Nikt Ci gotowego przepisu nie da, bo każdy szczur i każde łączenie jest inne, więc: DO CZYTANIA
I czekamy na wieści jak poszło 

- zuzka-buzka
Łaa! Ale mi się nie chce czytać 68 stron tematu. :|

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
No to Twój problem.. Te 68 stron tematu jest właśnie dlatego, że co 2 strony tłumaczy się od początku jak łączyć. Gdyby każdy czytał, zamiast prosić o gotowca, to ten temat miałby 10 stron, nie 70.
- zuzka-buzka
To może podajcie mi jakiś numer strony, gdzie mogę wyczytać? 

a widzisz... ja jeszcze zanim myślałam o adoptowaniu dodatkowego szczurka przeczytałam z ciekawości te 68stron 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
- zuzka-buzka
Calutkie od początku do końca 68 stron? o.O
Dobra, to się zabieram... -.-
Dobra, to się zabieram... -.-

-
@ unipaks
wiem:) pierwszy raz mylem z dziewczyna, ale byl strasznie spiety, a dzis sam, namoczenie, "namydlenie" nizoralem, splukanie bylo ok, tylko przy wycieraniu strasznie zaczela sie denerwowac i sama chciala:) ale bylo dobrze:P drugie mycie za mna, jeszcze jakies 5-7 i do weta na kontrole:)
wiem:) pierwszy raz mylem z dziewczyna, ale byl strasznie spiety, a dzis sam, namoczenie, "namydlenie" nizoralem, splukanie bylo ok, tylko przy wycieraniu strasznie zaczela sie denerwowac i sama chciala:) ale bylo dobrze:P drugie mycie za mna, jeszcze jakies 5-7 i do weta na kontrole:)
1. post na 1. stronie.zuzka-buzka pisze:To może podajcie mi jakiś numer strony, gdzie mogę wyczytać?
Ja niedługo będę łączyć 2 samiczki.Moja Mysza ma ok 4 mies i do tej pory jest sama,a szczurka którą na 99% będę miała ma 9 mies i mieszka z innymi samiczkami.mam nadzieję,że wszystko pójdzie jak trzeba.Czy kolejność wpuszczania samiczek do klatki ma znacznie jeśli klatka jest nowa dla obu?
Moje "szczochy" kochane:
[*]Mysza,Mućka,Czarnula
[*]Mysza,Mućka,Czarnula

-
Siema
Dumbasek juz zdrowy:PP
Wczoraj pierwsza próba łaczenia:) wszystko ok w wannie poszło, nie liczac paru kopniaków zadanych przez "łatke" i szczania na mała to ok:PP
ale dziś łatka strasznie sie nastroszyła, czerwone oczy i zamarły, mała sie nie ruszała i sie bała a tamta jakby ja lekko po pysku gryzla, ale nie bylo to podobne do iskania xd o co chodzi:)? pozniej w toalecie juz ja raczej iskala wiec nie jest tak zle xd ale czemu tak sie zdenerwowala latka? czemu tak ja podgryzala? drugi ciul "czarna" jest spokojna, olewa mała luub ja niucha:) mala biega za nimi i wacha, bawi sie ale po chwili sie meczy bo chyba kondycji nie ma:P
czekam na odp:P
Dumbasek juz zdrowy:PP
Wczoraj pierwsza próba łaczenia:) wszystko ok w wannie poszło, nie liczac paru kopniaków zadanych przez "łatke" i szczania na mała to ok:PP
ale dziś łatka strasznie sie nastroszyła, czerwone oczy i zamarły, mała sie nie ruszała i sie bała a tamta jakby ja lekko po pysku gryzla, ale nie bylo to podobne do iskania xd o co chodzi:)? pozniej w toalecie juz ja raczej iskala wiec nie jest tak zle xd ale czemu tak sie zdenerwowala latka? czemu tak ja podgryzala? drugi ciul "czarna" jest spokojna, olewa mała luub ja niucha:) mala biega za nimi i wacha, bawi sie ale po chwili sie meczy bo chyba kondycji nie ma:P
czekam na odp:P