Ja tylko napisałam jak to wygląda w moim oku.Devona pisze:już kilka razy w tym wątku pisałam, jaka jest różnica między trocinami Chipsi Citrus i Classic, a nie jest to tylko różnica w cenie.

Moderator: Junior Moderator
Ja tylko napisałam jak to wygląda w moim oku.Devona pisze:już kilka razy w tym wątku pisałam, jaka jest różnica między trocinami Chipsi Citrus i Classic, a nie jest to tylko różnica w cenie.
Zuzka, ale przy 3 szczurach raczej trudno zauważyć różnicę w wydajności ściółki, przy mojej (wtedy) piętnastce różnica była bardzo duża.zuzka-buzka pisze:Ja tylko napisałam jak to wygląda w moim oku.Devona pisze:już kilka razy w tym wątku pisałam, jaka jest różnica między trocinami Chipsi Citrus i Classic, a nie jest to tylko różnica w cenie.Dla MNIE nie ma żadnej różnicy, a dla reszty? To już zależy.
W porównaniu do jabłkowych, cytrusowe są prawie bezzapachowe, no chyba, że to dotyczy dużych paczek (bo jak raz kupiłam kilka małych, to rzeczywiście cytrusowe mocniej pachniały).Sky pisze:Cat's Best Universal to właśnie te drewniane kołeczki.
co do Chipsi, jeżeli chodzi o trociny, to i jabłkowe i cytrynowe mają dość intensywny zapach, choć rzeczywiście, jabłko wypada gorzej - pachnie bardziej intensywnie.
Można stwierdzać, ze szczurki mogą być na droższych trocinach i podać firmę. Chyba sie zgodzisz ze mną, ze większośc userów jak słyszy "trociny" to widzi najtańszy woreczek za kilka złotych. Zmiany w płucach do jakich doprowadzi kilka dni na najtańszych lub zapachowych trocinach mogą być nieodwracalne. Wiem po swoich wacikach, dałem im droższe chipsi (prasowane trocinki) , i mimo że na poprzednich łaciatkach było zupełnie ok - waciki natychmiast dostawały zapalenia oskrzeli.greenfreak pisze:Dlatego sądzę, że stwierdzenie, iż szczury nie mogą być na trocinach jest wprowadzaniem nowych userów w błąd, bo mogą, trzeba je wypróbować i się co do nich upewnić, jak co do chyba każdej ściółki.