Rozpoznawanie płci

Hmmm... temat mówi wszystko. :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Re: Jaka płeć? Pomożcie rozpoznać !

Post autor: WildHeart »

mam 2 miesiecznego samca, ma jajka wielkosci swojej glowy ;D trudno byloby je przeoczyć, jak na moj gust (mam 6 bab) obie to dziewuchy ;) jach chodzi o skakanie na siebie, to u mnie to jest norma w stadzie, jak tylko ktoras ma rojke to inna ja ''atakuje'' ;)
Awatar użytkownika
Chyna
Kontakt:

Re: Jaka płeć? Pomożcie rozpoznać !

Post autor: Chyna »

gietkafredka pisze:mam 2 miesiecznego samca, ma jajka wielkosci swojej glowy ;D
No i o to i o to i o to...

Chyba w skrajnych przypadkach małe samce mają małe jajeczka, wada genetyczna, wrośnięcie.. Bo tak to gdzie nie spojrzysz tam jajka.

8)
Obrazek
Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
Awatar użytkownika
marta1000

Re: Rozpoznawanie plci

Post autor: marta1000 »

Witam,

Bardzo proszę doświadczonych właścicieli szczurków o odgadnięcie płci tego maluszka. Dokładny wiek nie znany myślę, że ok 4 tyg. ???

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ee ... 4a706.html
Awatar użytkownika
marta1000

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Doświadczony w rozpoznawaniu nie jestem, ale spróbuj zrobic bardziej wyrażną fotkę (tryb makro).

Może uda Ci sie policzyć dziurki w podbrzuszu ? Dwie to dziewczynka , a jedna dziurka to chlopak . O tak jak tu http://www.knowledgebank.irri.org/ipm/i ... image1.gif
(Male-samiec, female-samica)

Tutaj http://media.wiley.com/CurrentProtocols ... 1-full.gif podane są też odległosci pomiędzy odbytem a genitaliami.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
marta1000

postaralam sie zrobic wyrazniejsze fotki chociaz ten diabelek jest srasznie ruchliwy.
mysle, że on jest jescze bardzo malutki czy wyglada na 4 tyg?? futerko ma jeszcze takie mieciutkie, delikatne. I Help!! czy to chlopak czy dziewzcynka? Na razie ze wzgl na nieustalona płec przebywa sam:( Mam jescze pytanie co do jedzonka otóż karmie maluszka karma rat/mouse nature wyczytalam, ze to dobra karma (cena mowi za siebie;p) ale ten potworek wybiera tylko chrupeczki z karmy drobniejsze ziarno zostawia, nie chce jesc owocow (soczyse jablko, banan, suszone jablka) jadlby tylko chrupeczki z karmy i podgotowane brokuly az piszczy na ich widok;) ale dostal w malej ilosci bo chyba nie sluza w wekszej ?? oprocz tego niczego nie wcina no może poza platkami z musli ale dalam tylko na sprobowanie bo sa słokie....Kupilam chudy twaróg dzis dostanie na kolacje tylko sie boje zeby przebialczenia nie dostal ???
tu fotki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90b ... aea24.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/522 ... c043d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29b ... 7cbd9.html
Awatar użytkownika
marta1000

tu jescze fotka malucha :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/063 ... 3a5f9.html

a i jeszcze zapomnialam dodac, ze gerberkowe przeciery tez omija szerokim lukiem. :-\ ogolnie szczurus mial isc do weza na obiad jak podrosnie. Odkupiony od pana, ktory mial z 200 szczurow. Wiem, wiem, ze zle postapilam odkupujac go ale nie moglam tam zostawic tgo malucha:(byl biedny inne szczury dorosle po nim deptaly :( Poza tym wyglada na zdrowego, mam nadzieje, ze nie ma zadnego chorobska bo zyjac w takich warunkach w jakich zyl to wiadomo...
Awatar użytkownika
Lusia

Post autor: Lusia »

wydaje mi sie ze to dziewczynka. ale niech sie jakis znawca odezwie;]
Klusek[*][/color][/b] Hasko[*][/color][/b] Lusiek[*][/color][/b] Shogun[*][/color][/b]
Obrazek
Awatar użytkownika
marta1000

Lusia pisze:wydaje mi sie ze to dziewczynka. ale niech sie jakis znawca odezwie;]

o dziekuje bardzo, osobiscie to chcialabym zeby to byla dziewczynka hhe ze wzgl na dyndajace ekhm bagazniki u samcow i, ze ponoc znacza teren;) ale co bedzie to bedzie i tak sie juz polubilismy;) tylko wole miec 100% pewnosci bo byc moze w przyszlosci uda sie znalezc mu towarzysza i lepiej miec pewnosc, ze szczurasy sa tej samej plci bo nie chce kinder niespodzianek :P
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Mnie się też wydaje , ze to dziewczynka, chlopczyk miałby już jakieś jajeczka. Za siusiadlem w stronę powinien być otworek (pochwa) , i przy ogonie drugi (odbyt) . Delikatnie zobacz czy jest :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
marta1000

dziękuję- spr i wydaje mi się, ze dziewuszka;p poczekamy zobaczymy ;D
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

to dziewczynka :)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Szaruch
Kontakt:

Post autor: Szaruch »

witam wszystkich.
moje szczurasy mają ok. 6 tyg, u mnie są 2 tyg. miały być dwie samiczki (siostry), ale mam wątpliwości, czy Pestka przypadkiem nie jest samczykiem... Ogonek to 100% samiczka, ale dla pewności zamieszczam fotę. Jutro jadę do weta, szczury oddzieliłam, z tym że dopiero dzisiaj, bo dopiero dzisiaj zaczęło mi coś nie pasować ;/ mianowicie - wiem, na zdjęciu wygląda to strasznie, Pestka ma zażółcone futerko. czy to może być ślad od znaczenia terenu? dwa - porównując z innymi zdjęciami szczurków, jąder chyba nie ma, ale odległość jest ciut większa niż u Ogonka (wiem, pomieszane imiona mam teraz...). trzy - dzisiaj widziałam, jak Pestka leży na Ogonku, z tym, że nie kopulowały, po prostu wyglądało to jakby jej się przytuliła do pleców. Dodam że Ogonek jest większa od Pestki (bądź Pestka).
mam nadzieję że powiecie mi, czy to chłopiec czy dziewczynka, bo wiadomo jak to z wetami bywa... i że jednak tylko mi się wydaje, strasznie osowiałe są teraz, patrzeć nie mogę :( teraz się tylko modlę żeby Ogonek nie była zaciążona ;/

http://pokazywarka.pl/qgb0ki/#zdjecie925423 tu jest Ogonek
http://pokazywarka.pl/qgb0ki/#zdjecie925424 a tutaj Pestka, niewyraźne bo się strasznie miotał/a

Czekam na rady...
We are in, take a breath but don't forget, it isn't real, it isn't true...
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

2 dziewczynki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Szaruch
Kontakt:

Post autor: Szaruch »

Hej!
dopiszę parę rzeczy. byłam dzisiaj u dwóch wetów. pierwszy powiedział, że mam przyjść za trzy tyg bo teraz on nic nie stwierdzi, ale jeśli byłby to samiec, to i tak jej nie zapłodni bo nie ma rozwiniętych klejnotów.
drugi, tzn druga, obmacała dokładnie, porównała z Ogonkiem i tez obstawia samiczkę, ale wprost powiedziała że nie jest specjalistą od szczurów i nie będzie mi wmawiać że to na 100% kobita. zaznaczam że penisa nie udało się wysunąć a przy trzymaniu w pozycji "zwisu" :P jajek nadal nie widac.

no i tyle. byłabym wdzięczna jakby ktoś jeszcze się dopisał. chociaż na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że to dziewczyny.
We are in, take a breath but don't forget, it isn't real, it isn't true...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie”