Moje Pyśki <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Re: Potwory z Szafy

Post autor: szczurzyca. »

dalej przynoszę taką ilość jedzenia, żeby było dla niego najwięcej. wczoraj siedziałam przed klatką i go szukałam. zapomniałam o tym. czekałam, aż wyjdzie mi na kolana, weźmie marchewkę, którą mu przyniosłam, wskoczy do miski z jogurtem, jak zawsze. :'(
ostatnie zdjęcia Barnusia. :( był taki szczęśliwy :)
Obrazek
Obrazek
On jest pod Chanelką, najbardziej po lewej

i Malinka z ekipą.
Obrazek

i dobra wieść: niedługo dołączy do mnie agutkowa panienka z Łodzi, z drugiego forum oraz ślicznotka z Wałbrzycha od BabyP (zdjęcia są jej własnością) :D to ta z czarną górą główki, resztą ciałka białą i tą największą plamką na czole. nazywa się Foczka, tak nazwała ją BabyP, a ja jej zostawiam. nad imieniem dla aguta jeszcze myślę. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

zdjęcia agutkowej są bardzo niewyraźne i nieopisane, więc nie zamieszczam. nie wiem, która z nich do mnie przyjedzie nawet. ???
ale dziękuję Kitusik z drugiego forum :-*

inne wieści:
Charlotta gryzie Dżumkę. wczoraj ją oddzieliłam na noc, dzisiaj też tak zrobię. gryzła się też z Chanel, ale z Dżumą już tak bardzo na poważnie. ona jest w ogóle taka odizolowana. woli spać sama na dole klatki, kiedy one śpią w kupie na górze. ale akceptują ją. jak przyjdzie do nich to robią jej miejsce i się przytulają. :)
Beza jest słodziutka, utrzymuje moją miłość do wacików. jest taka delikatna, ciągle śpi. dla nie ważne czy w klatce, czy na moim ramieniu. całe stado ją kocha, chyba najbardziej. :)
Malina ma taki motorek w tyłku.. rozwesela mnie zawsze. np. zaczepia moją stopę, gryząc (boleśnie) w palec, przez skarpetkę. ucieka i jeszcze raz! mogłaby tak cały dzień. wszędzie jej pełno, ale nie narzekam. moja mama jak wchodzi do pokoju to tylko Maliny teraz szuka (wiele czasu jej to nie zajmuje ::) ). Malinka przybiega, zaczepia i delikatnie, tak bardzo wymownie gryzie paznokcie. "łaaap mniee!". ;)
dobrze mieć po stracie Przyjaciela innych Przyjaciół. nie zastąpią Go, ale wypełnią choć część dziury, która po Nim została.
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

nie wiem, która z nich do mnie przyjedzie nawet. ???
która z agutów, bo przyjedzie i Foczka i agutkowa. :)
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

maleństwa: totalna słodycz!! ja bym na twoim miejscu wzięła wszystkie ;) ;)
też chcę kolejnego!!

kurcze ja się nie mogę przekonać do tych czerwonych oczu za bardzo
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

hah, dobrze, że wszystkie zarezerwowane, bo pewnie wzięłabym wszystkie. :D a czerwone oczka są najpiękniejsze!
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

jakoś mnie nigdy albinosy nie ciągnęły, boję się tych oczek chyba ;) ;)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

ja tam uwielbiam albinosy i gdyby nie to, że ich nie odróżniam miałabym same labiśki. :D ale wiadomo - dla każdego coś innego. mnie się wszystkie podobają, ale chyba najmniej hasiorki. a większość moich to właśnie haszczaki :D za to zachorowałam na fuzza i poluję już od jakiegoś czasu. najwcześniej będą w maju :( a i zapisałam się na miot W of Anahata. trzymajcie kciuki za Pavatkę. moja mama pokochała blutki i widząc Pavati się rozpłynęła. teraz tylko mieć nadzieję, że się załapię i oczywiście żeby miot doszedł do skutku. ^-^
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

fuzz to ten bez sierści? o niee, to też nie moja działka ;)
to już takiego z hodowli będziesz kupowała?

ale co do wacików przekonuję się coraz bardziej. chociaż najpierw bym dumbo chciała i to tak już teraz! :D

haszczak to husky, tak?
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

tak, tak - fuzz to moje łyse marzenie. :D a haszczak to husky. nie mam szczurka z hodowli, więc czas to zmienić ;D
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

jak niektórzy wiedzą byli u mnie czterej panowie na dt z laba w Lublinie. 2 pojechało do CzarrnejWdowy, 1 do Pająka, a jeden został chwilowo bez przydziału.. ;D jak się domyślacie - niedługo straci męskość. ale życie wśród 10 samiczek to jest coś..
początkowo zwał się Bazyl, teraz jest Rubinem, co może się zmienić jeszcze ze 100 razy. ::) wszyscy panowie z tego laboratorium to nieziemskie miziaki, jednak mój.. jest "lekko" nadpobudliwy. :D nie boi się mnie już, ale i tak najciekawszy jest parapet i to, że jak się po nim idzie to spadają wszystkie rzeczy. ::) powoli uczy się do czego służą kaszka, chrupki i inne łakocie. oto mój Białuch i zarazem mój pierwszy labiś:

Obrazek - ale zrobił minę :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

to są najnowsze, przed chwilą zrobione zdjęcia. w wątku o labisiach jest więcej, ale nie mam siły kopiować. 8)

we wtorek przyjedzie jeszcze z Lublina jeden, dla IHime. też pod skalpel ^-^ mniej się martwię niż przy moim Barnusiu [*], teraz będą kastrowani u dr Lewandowskiej, która zna się na trudnych pacjentach, jakimi są szczury i ogólnie gryzonie. :P
po historii z Barneyem umawiamy się na wizytę z WSZYSTKIMI szczurkami. na przegląd pod względem guzków i innych nieprawidłowości.
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Śliczności :) Rubin to śliczne imię. Rubinowe oczka, mmm ;)
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

no i dylemat. pomocy. lepsze imię to ERNEST czy RUBIN?
z Ernestem mam śmieszne skojarzenia, tak nazywa się biały szczurek z ikei (pluszowy), który kąpał się w Bałtyku, a teraz siedzi na moim biurku. :D tak wiem..
a Rubin jest ładne i pasuje mu do oczy. :)
???
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

dla mnie rubin lepsze, ernest jakoś tak ciężko się wymawia :)
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

pewnie w użycie będzie Erni, Ertek, Ernicjusz (cóż.. ja potrafię wymyślać głupie zdrobnienia ;D ) i TenDebilCoZniszczyłMojąUkochanąBluzę! :D
sheila.

Post autor: sheila. »

zdecydowanie podoba mi się najbardziej to imię/przezwisko : TenDebilCoZniszczyłMojąUkochanąBluzę! ;D ;D ;D
sheila&mysia <3
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

został Rubin, ale i tak jest "ten większy biały". ::) bo samiec dla IHime jest ciut mniejszy, ale oboje to byki.
jutro zabieram stado do dr Lewandowskiej na przegląd. Może zobaczy coś czego ja nie zauważyłam. Po Barnusiu wolę chuchać na zimne. W ogóle mi się śnił. :)
a teraz mam rozłożone 5 klatek w pokoju.. Mysz, tower dziewczyn, klatka samców i dwie samiczek. jedne carpathia odbiera w styczniu. Ja tam je wypyszczam na łóżko, ale uważam, żeby się nie przywiązać ::) zakochałam się szczególnie w haskulce ::) to dwie czarne panny, husky i kaptur. w drugiej MOJA KOCHANA FOCZKA z sistrzyczką. :D tutaj tak samo - zbyt kochana, nie oddam. ::) gochapyziocha, strzeż się ;D Foczunia to w ogóle ideał, to umaszczenie.. :-* moje ulubione, mimo że nie znam nazwy :D zawsze się ślinię do tych z plamką na czole..
jak będą zdjęcia to dodam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”