Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
manianera

Re: Dueciki dwa

Post autor: manianera »

Myślami jesteśmy z Wami i kciuki zaciśnięte. Tak smutno czytać o cierpiącym Dżumiku... :(
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Jestem Wam bardzo wdzięczna za obecność i dobre myśli, wiemy, że nie jesteśmy sami w zmartwieniu. :)
Chyba te zastrzyki trochę jej ulżyły, bo choć chwiejnie, ale dotarła na drugie piętro domku i tylko do koszyczka nie zdołała się już wdrapać. Dałam ją niedawno pod kołderkę na łóżku, idę sporządzić coś , czego choć troszkę z palca zje. Wygłaszczę chorutkę od Was bardzo cieplutko
Dzięki za wszystkie kciuki! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

Post autor: IHime »

Nadal kciukamy i myślami jesteśmy z Dżumką. :-*
Awatar użytkownika
unipaks

Jakoś udało mi się rano pomaleńku podać strzykaweczką z wenflonem ten lek, choć trochę to trwało. Delikatnie ją też odrobinkę napoiłam, ale szczura połyka z wyraźnym trudem i widać , że choć gerberek czy kaszka jej zapachnie, to po pierwszej chwili ożywienia i próbie pożywienia się czy napicia się rezygnuje , bo nie może , coś jej nie pozwala. W nocy próbowała sama z miseczki i z mojej dłoni , ale tylko zmoczył jej się przy tym nosek i musiała odkichać.
W pracy nie mogłam sobie znaleźć miejsca, bo w domu z Dżumą nikogo...Zostawiłam małą w chorobówce, bo chodzi bardzo chwiejnie , ale gramoli się gdzie zdoła i łatwo jej spaść z fotela, wersalki , oparcia. Jak wróciłam , już nie była jak na początku zakutana w szmatki, tylko siedziała na wierzchu skurczona; pierwsze co zrobiła po wyjęciu ze środka to siku. Niestety wygląda niedobrze i broni się przed podawaniem picia i jedzenia , choć staram się robić to najdelikatniej jak umiem; pewnie ją boli samo nawet połykanie jak tłumaczył wet...
Nosek ma dziś w porfirynie, z której usiłuje się umyć. Na ile będzie trzeba , będę jej pomagać w utrzymaniu higieny.
Smutno patrzeć na tę naszą biedulkę, cierpię widząc co się dzieje... :(
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

Uni - wiem przez co przechodzisz. Mam to na świeżo w pamięci.
Najważniejsze, żeby temu maleństwu w miarę możliwości pomagać, by jak najmniej odczuło dyskomfort związany z chorobą. Świadomość, że robimy wszystko, co możliwe, że niczego nie zaniedbujemy, jest równie ważna dla nas, jak dla tego stworka.
Widzę, że Dżumka ma najlepszą z możliwych opiekę. Do tego liczne kciuki na forum.
Trzymajcie się obie - i Ty i Dżumka.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Awatar użytkownika
unipaks

Jest coraz gorzej :'( Mała broni się przed karmieniem i pojeniem, widocznie ból wtedy jest większy niż głód i chęć jedzenia; oczy wyglądają strasznie, całe w porfirynie, nosek też...
Poczuła teraz zapach jogurtu i wysunęła się cała ku niemu, ale znów nie udało jej się otworzyć pyszczka ani nabrać choćby odrobiny języczkiem. Karmię ją wbrew jej samej , bo ona biedna wtedy stara się unikać kontaktu z końcówką strzykawki, z ludzkim palcem... Już jest z niej szkielecik, czuję pod dłońmi chudr drobne kosteczki :-\
Bezradność jest straszna... :(
odmienna

Post autor: odmienna »

...nawet nie bardzo jest co poradzić.... moim, przy ostrych problemach z serduszkiem- pomagał Nitrocard... ale, żaden nie miał stwierdzonego przerostu... mogę tylko myśleć o Was :( tak! ta bezsilność....
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Tak strasznie mi przykro...
Tak źle czytać tak złe wieści.. :'(
Ślę Wam ciepłe myśli... Oby jak najmniej bólu Wam towarzyszyło... :-*
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Tak chciałoby się coś zrobić, poradzić, ale czasami człowiek jest po prostu bezsilny :(
Cały czas jestem myślami z Wami... ach tak okropnie smutno :'(
Dżumka walcz, nie poddawaj się... :-*
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Uni tul ją mocno, trzymaj dużo na rękach i głasiaj!
Chciałabym bardzo bardzo bardzo, aby było inaczej niż u Diesel, ale jest tak samo... boję się bardzo :'(
Trzymam bardzo mocno kciuki za Dżumkę!!! Lek musi zacząć działać, no dalej!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
odmienna

Post autor: odmienna »

...a, że tak się o Was boję, idę tulić moje Lolaru; Opowiem mu o Dżumce- przecież w porównaniu z nim, ona jest smarkata... mamy nadzieję na dobry obrót sprawy :-*
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Trzymaj się Uni
Napisz coś od czasu do czasu to postaramy się podnieść Cię na duchu
Dżuma walcz!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Malutka leżała na boczku , spała i odpoczywała; była z nią nasza córka.
Czasem odchodzi na bok, żeby się wysikać . Coraz większe problemy z karmieniem. Jutro mamy jechać na zastrzyki, trzeba ją znowu nawodnić
Denewo, ona też tak jak Diesel podczas jedzenia i picia gmera łapkami przy pyszczku, jakby chciała z niego coś usunąć, wyczyścić... :(
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

To tak smutne :-[
Spróbujcie może póki co kroplówek..?
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Dżumko, trzymaj się ....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”