Szczypanie

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

nemeczek93

Szczypanie

Post autor: nemeczek93 »

HEj. To znowu ja ;)
Nie wiem czy to problem czy nie. Jak niektorzym oze wiedza w tamtym tygdoniu trafily w moje ręce i klatke Bolek i Lolek . Codziennie ja i mama gadamy do nich, dajemy jesc, wkladsamy rece do klatki. Od pewnego czasu zauwazylem ze jak daje reke do klatki szczurki, w sumie to bardziej Bolek odwazniej wychodzi z klatki i biega dookola reki, wącha ją, ale nie daje sie dotknąc. Lolek nie wychodzi tak mocno z domku ale tez wącha i jest ciekawski. Ale zauwazylem ze obydwoje podgryzaja reke. Nie są to jakies ogromne ugryzienia bo defacto to nie boli tylko czuc ze gryza. Częsciej Lolek ale Bolkowi tez sie zdarzy podejsc do reki, dziabnac i zwiaz. Czy to normalne ?
nemeczek93

Re: Szczypanie

Dopowiem jeszcze, że tak to chowają się na moje oko poprawnie. Już powoli na dźwiek 'Bolek, Lole' albo ciumkanie wychodzą z klatki, gonią się, tarzają, czasami zaszamoczą o kawałek jedzonka, ale ogolnie sa spokojni.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

A tu poczytaj :)
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... lce#p69915
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... odgryzanie

Jesli tylko tak sobie podskubują albo podgryzają paznokcie, to znaczy że Cię lubią.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
nemeczek93

No wlasnie nie wiem czy to przez to, że one myślą, że moja reka to jedzeniwe czy cos.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

jesli pachnei jedzeniem , to tak , ale wtedy raczej złapia i ciągną . A jak nie pachnie jedzeniem, to po prsotu Cie lubią skubać. Jak bedziesz mieć plaster albo dłuzsze paznokcie, to też będą skubać. Jeśli boli, to możesz np. syknąć, żeby zaznaczyć że mają tego nie robić. A jak nie boli, to sie nie przejmuj - to jeden z wielu uroków posiadania ogonków.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”