kolczykowanie(się)

Dział, w którym zamieszczamy ankiety i organizujemy konkursy.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)

kolczyk w nosie/jezyku/brwi?

Czas głosowania minie ndz lut 07, 2106 7:28 am

dziekuje, posiedze
146
31%
mam juz :)
250
53%
fuuu!
74
16%

Liczba głosów: 470

Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: kolczykowanie(się)

Post autor: Paul_Julian »

Po przebiciu zawsze zostanie blizna, to z powodu stosowania grubej igły (nawet 1mm to gruba).

Sheerun, na dole masz akrylową kuleczkę ? Jeśli tak , to moze byc po prostu kamień, taki jak sie osadza na zębach, nie wiem czy da sie coś z tym zrobić , moze delikatnie szczoteczką z pastą ? Ale czy warto ;)
A wygoiło sie ładnie, nie masz jakiegoś nalotu na języku ( bardziej niż zwykle) ? Bo normalnie to zawsze jakiś tam nalot jest, zalezy co sie zjadło i wypiło :)
Aha, jak płuczesz jakimiś ziołkami, to może byc osad jeszcze od płynu. U mnie jest osad, ale od kamienia, i bardzo mało, przy samym gwincie.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Mam kolczyk tytanowy, z takimiż kuleczkami. Nawet w tym wcześniejszym (który miałem do czasu wygojenia) dolna kulka zachodziła mi nalotem takim. Myslałem, że to jakaś ropa od gojenia, ale na tym jest to samo. I nie da się tego odczyścić - próbowałem z pastą.
Wszystko jest ładnie wygojone, nalotu na języku raczej nie mam :P
Może to kamień i po prostu tak ma być ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

Mnie też się taki kamień osadza- szczególnie przy tych kuleczkach które nieruchome są. Myśle że to norma i tylko skrobanie by pomogło- ale jak wiadomo skrobanie powoduje jeszcze większe osadzanie kamienia także chyba trza się przyzwyczaić albo wymieniać co jakiś czas kolczyk na nowy :)
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
Awatar użytkownika
szczuruleczka

Post autor: szczuruleczka »

Tak już jest :)
Nawet po godzinnej jeździe na wędzidle konai też się kamień osadza. Na kolczykach ma prawo :)
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Awatar użytkownika
szczuruleczka

A co sadzicie o play piercingu? Jak dla mnie to ssssstrasznie musi boleć... Masohiści... xD
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Niekoniecznie musi boleć. A poza tym, takie osoby to lubią. Mogą to np. robić dla zrobienia fajnych fotek np. zrobić tzw. gorset , czy kształt skrzydeł na plecach. Albo dla udowodnienia sobie, że sie da.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
szczuruleczka

Paul_Julian pisze:Niekoniecznie musi boleć. A poza tym, takie osoby to lubią. Mogą to np. robić dla zrobienia fajnych fotek np. zrobić tzw. gorset , czy kształt skrzydeł na plecach. Albo dla udowodnienia sobie, że sie da.
Co jak co, ale gorsety są przepiękne <3 Ale tylko an fotkach, nie wyobrażam sobie takiego rządku kolczyków na np. plecach... zachaczałoby o bluzkę... Ehh nie dla mnie xD
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Gorsety są tymczasowe :) Max to 2 tygodnie, organizm to wszystko wyrzuca. Poza tym , to niezdrowo robić tyle kolczyków na stale. To wszystko musi sie wygoić , i wtedy nawet glupie przeziębienie jest klopotliwe.
Np. przy swiezym przekłuciu czy dwóch drobna choroba moze miec ostrzejszy przebieg. Organizm ma do wygojenia dziurę po kolczyku ( a my nie pozwalamy na to wygojenie, bo mamy w ranie kolczyk :D ) , poświęca temu siły , i nie ma ich dostatecznie dużo na walke z np. przeziębieniem.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
BabeOfJazz

Post autor: BabeOfJazz »

Paul_Julian pisze:to niezdrowo robić tyle kolczyków na stale.
A przede wszystkim tyle dziur na raz... ; )

Już chyba przy okazji opisywania przełucia sutka, mówiłam, że ten ból jest jednym z powodów dla ktorego robię kolczyki (z resztą nie jest taki straszny)... : p Gdyby nie to że mdleję na widok igły, dla zabawy mogłabym zrobić sobie gorsecik : ) Poza tym przy gorsecie z kolczyków jest kilka dziur, a kiedy ktoś robi sobie jakiś 'wzorek' w linii, igły wbija od szyi po pupę, jedna obok drugiej, to i z kilkadziesiąt dziur 'bierze na klatę'... : p
Dla mnie całkowitym hardcorem jest podwieszanie się na hakach... Ja nawet patrzeć na to nie mogę...
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

BabeOfJazz pisze:Dla mnie całkowitym hardcorem jest podwieszanie się na hakach... Ja nawet patrzeć na to nie mogę...
podwieszenie się to moje marzenie. miało się spełnić na 18stkę, jako, że znam się z ludźmi, którzy się tym zajmują. chcę się sprawdzić strasznie i zobaczyć jak to jest, podobno uczucie niesamowite. narazie nie mam nawet czasu, i szczerze mówiąc jak te 18 lat skończyłam, trochę zaczęło mnie to przerażac. ale mimo wszystko chcę spróbować :)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Tylko dobrez wybierz ludzi, moja kumpela sie podwieszala ze średnio zaawansowanym kumplem i ma blizny :/ Po prawidłowym "zabiegu" blizn nie powinno być , lub będa mniejsze (no chyba, że ktos ma predyspozycje). W każdym razie okazało sie , ze była nierówno podwieszona czy coś.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
klimejszyn
Kontakt:

o to się nie martwię, to grupka ludzi, myślę, że dość znanych w tym kręgu, oni robią pokazy na np tatoofestach czy innych tego typu imprezach, mają specjalnie zrobione salki do podwieszania, wszystko czyściutkie, sterylne.
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

a właśnie, pozwolę sobie ogłoszenie wstawić :P nie chcę w bazarku, bo tutaj pewnie więcej osób w temacie modyfikacji zaglądnie.

mam na sprzedaż silikonowe czarne tunele - 14 i 18mm. z obu rozmiarów dwie sztuki. gdyby ktoś reflektował - pisać śmiało ;)
bez szczurków...
Awatar użytkownika
`naatka

Post autor: `naatka »

ja bede przekłuwać pępek, dajcie mi jakieś rady - to bedzie na koniec roku szkolnego. moge chodzić na plaże i nosić odsłonięte bluzki? mam to czyms smarowac?
Obrazek
Ze mną od końca września'10
szczurzaszczuralubiszczurę.
Awatar użytkownika
molll

Post autor: molll »

unikać bezpośrednich ekspozycji na słońce, wody z jeziora czy morza (słona dodatkowo bedzie szczypać), nosić przewiewne ubrania i przedewszystkim przebić u kogoś wykfalifikowanego a nie u zwykłej kosmetyczki które często robią potworne błędy i nie smarować niczym tylko solą fizjologiczną przemywać. Powodzenia :)
Ze mną: liczi... mango juz za TM ... :'(
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety i Konkursy”