Maluchy Pchełki :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: oddam 9 maluchów w dobre ręce:)
zgadzam się:D śliczne maluchy:)
- L'urine-Boruta
oja oja oja! ;DD
Chciałam Ci wysłać zdjęcie które ciulki wpadły mi w oko, ale trudno wybrać sobie tego 'najlepsiejszego' kapturka...
Wszystkie są podobne, a ich ślepia spowodują, który do mnie trafi
Od razu wpadł mi w oko ten do połowy czarny [na pierwszym planie], a później ten, którego wystaje TYLKO główka... czarna...
)
Poczekam, aż maluchy zaczną otwierać oczka... Mam nadzieję, że będziesz robić zdjęcia co tydzień, kiedy to maluchy naprawdę się zmieniają
)
Chciałam Ci wysłać zdjęcie które ciulki wpadły mi w oko, ale trudno wybrać sobie tego 'najlepsiejszego' kapturka...

Poczekam, aż maluchy zaczną otwierać oczka... Mam nadzieję, że będziesz robić zdjęcia co tydzień, kiedy to maluchy naprawdę się zmieniają

Sheepiee 23.12.2011
L'urine ur. 5.10.2010r. - 1.02.2013r.
Gandzia: ur. 14.01.2011r. - 4.04.2013r.

W tym wieku różnice będą już dobrze widoczne. Samce mają większą odległość między cewką moczową a odbytem, przez porównanie powinnaś zobaczyć, które szczurki to chłopaczki, a które to dziewczynki. Dodatkowo maluszki nie są jeszcze mocno ofutrzone, więc u samiczek powinny być mocno widoczne sutki na brzuszkuvAnetav pisze:nie potrafię rozpoznać płci w takim wieku, one mają 10 dni więc nie wiem jak to sprawdzić

aha, rozumiem:) to w takim razie w następną niedzielę jak będę robiła kolejne zdjęcia to zerknę może uda mi się coś rozpoznać heh;)
Dzięki za rade:)
- L'urine-Boruta
jeszcze jedno... miziaj je, miziaj jak będą biegały! przyzwyczajaj je do ręki co by dzikuskami nie były:)))

Sheepiee 23.12.2011
hehe, wiem wiem;]
- L'urine-Boruta
już się doczekać nie mogę!! kiedy będziesz je 'rozdawała' najprędzej? coś mi się kojarzy, że muszą 4 tyg mieć... ale zaraz dokładniej poczytam... <myśli>

Sheepiee 23.12.2011
L'urine-Boruta mogla bys mi podac w wiadomosci prywatnej swoj nr gg?? 

Sutki są dobrze widoczne zaraz po ofutrzeniu, czyli ok. 10 dnia, poźniej futerko robi się gęste i w ten sposób trudno rozpoznać płeć. Natomiast w kolejną niedzielę różnice w odległościach między odbytem a cewką moczową będą już bardzo dobrze wyraźne, tylko trudniej będzie Ci szczurki oglądać (ok. 14 dnia otworzą oczy i zrobią się naprawdę bardzo ruchliwevAnetav pisze:aha, rozumiem:) to w takim razie w następną niedzielę jak będę robiła kolejne zdjęcia to zerknę może uda mi się coś rozpoznać heh;)

ok dzięki 

jutro podam płcie maluchów jeśli mi się to uda 

właśnie przed chwilą sprawdziłam płeć maluszków.
Okazuje się że chyba jeden nie przeżył i mamusia chyba go nie ładnie mówiąc skonsumowała;(;/
Albo się pomyliłam w liczeniu, sama nie wiem, urodziło się 11, liczyłam 3 razy z koleżanką.
Teraz kiedy sprawdzałam płeć każdego z nich okazuje się że jest maluchów tylko 10.
No trudno, nie mam co się zastanawiać czy ja się pomyliłam w liczeniu czy po prostu jeden nie przeżył i tak nic na to niestety nie poradzę.
Także jest do adopcji 8 maluchów a nie 9. Ponieważ dwie samiczki biorę ja.
No więc po sprawdzeniu okazuje się że jest 5 samic i 5 samców, czyli po równo się podzielili hehe:);)
dwie samiczki są już zajęte i jeden samczyk też.
Do adopcji została jedna dziewuszka i 4 samczyki:)
W niedzielę dodam kolejne zdjęcia, już osobno każdemu malcowi zrobię "portrecik"
Zgłaszajcie się po malce, one też chcą mieć kochający dom i właściciela:)
Pozdrawiam:)
Okazuje się że chyba jeden nie przeżył i mamusia chyba go nie ładnie mówiąc skonsumowała;(;/
Albo się pomyliłam w liczeniu, sama nie wiem, urodziło się 11, liczyłam 3 razy z koleżanką.
Teraz kiedy sprawdzałam płeć każdego z nich okazuje się że jest maluchów tylko 10.
No trudno, nie mam co się zastanawiać czy ja się pomyliłam w liczeniu czy po prostu jeden nie przeżył i tak nic na to niestety nie poradzę.
Także jest do adopcji 8 maluchów a nie 9. Ponieważ dwie samiczki biorę ja.
No więc po sprawdzeniu okazuje się że jest 5 samic i 5 samców, czyli po równo się podzielili hehe:);)
W niedzielę dodam kolejne zdjęcia, już osobno każdemu malcowi zrobię "portrecik"

Zgłaszajcie się po malce, one też chcą mieć kochający dom i właściciela:)
Pozdrawiam:)
To ile samiczek zajętych ile zostaje ? Bo coś się doliczyć nie mogęvAnetav pisze: No więc po sprawdzeniu okazuje się że jest 5 samic i 5 samców, czyli po równo się podzielili hehe:);)

Co do skonsumowania młodego, jest to całkiem naturalne zachowanie, jeśli ten wcześniej padł.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
no czytałam że to normalne. 
No napisałam, że zostaję jedna samica do adopcji i 4 samce

No napisałam, że zostaję jedna samica do adopcji i 4 samce