sliczne maluchy, na takie to ja nigdy sie napatrzec nie moge ;]
wymiziaj szkraby od nas

Moderator: Junior Moderator

moj TŻ jeszcze wczoraj rano mowil ze jak przywioze swoje panienki to on usmazy je na grillu albo dokupi samca i bedzie rozmnazal na pokarm :/ a tu zdziwienie, w nocy przez sen mowil ze musi zobaczyc swoje skarby czy nic im nie jest, ja sie pytam jakie skarby? a on ze szczury
 moj TŻ jeszcze wczoraj rano mowil ze jak przywioze swoje panienki to on usmazy je na grillu albo dokupi samca i bedzie rozmnazal na pokarm :/ a tu zdziwienie, w nocy przez sen mowil ze musi zobaczyc swoje skarby czy nic im nie jest, ja sie pytam jakie skarby? a on ze szczury  az mi sie mordka usmiechnela
 az mi sie mordka usmiechnela  teraz tez spi i nawet jak niechcacy dotkne klatke to sie przebudza i mowi "nie ruszaj ich"
 teraz tez spi i nawet jak niechcacy dotkne klatke to sie przebudza i mowi "nie ruszaj ich"  . szkoda no ale coz mam zrobic...
 . szkoda no ale coz mam zrobic... 

zaluje ze na 4 doszczurzanie sie konczy ale na wiecej miejsca i funduszy brak
 zaluje ze na 4 doszczurzanie sie konczy ale na wiecej miejsca i funduszy brak 
 tylko Lalka nie nadaza nad mlodymi. albo siedzi sama na poleczce ale sama wedruje po pokoju w czasie gdy mlode sie ganiaja. niestety dopiero teraz zauwazylam jaka Lalka jest spasiona
 tylko Lalka nie nadaza nad mlodymi. albo siedzi sama na poleczce ale sama wedruje po pokoju w czasie gdy mlode sie ganiaja. niestety dopiero teraz zauwazylam jaka Lalka jest spasiona  i ma lekkie trudnosci ze zwinnoscia w wiekszej klatce szczegolnie ze nie ma jeszcze drabinek (nie moja wina ze Lalka jest wiecznie nienajedzona i zje to co jej sie da...
 i ma lekkie trudnosci ze zwinnoscia w wiekszej klatce szczegolnie ze nie ma jeszcze drabinek (nie moja wina ze Lalka jest wiecznie nienajedzona i zje to co jej sie da...  ). i chyba w tym momencie nie bede juz ich rozdzielac (tzn. nie zabiore Lalki i Lolki do Bialegostoku ) bo widze ze w wiekszym stadku jest im o wiele lepiej. szkoda tylko ze moj piesio ktory teraz zostal sam w domu nie ma juz swoich przyjaciolek... siedzi biedak przy klatce a tam sie nic nie rusza... nic nie biega... i z tesknoty piszczy caly czas... szkoda. zaproponowalam mamie do kupienia do tamtej malej klatki chomika zeby psiakowi nie bylo smutno
 ). i chyba w tym momencie nie bede juz ich rozdzielac (tzn. nie zabiore Lalki i Lolki do Bialegostoku ) bo widze ze w wiekszym stadku jest im o wiele lepiej. szkoda tylko ze moj piesio ktory teraz zostal sam w domu nie ma juz swoich przyjaciolek... siedzi biedak przy klatce a tam sie nic nie rusza... nic nie biega... i z tesknoty piszczy caly czas... szkoda. zaproponowalam mamie do kupienia do tamtej malej klatki chomika zeby psiakowi nie bylo smutno 

?
?
 Lola z Lena jak sie tlukly tak sie tluka ale z mniejsza czestotliwoscia
 Lola z Lena jak sie tlukly tak sie tluka ale z mniejsza czestotliwoscia  za to najmniejsza w stadku Legia zaczyna walczyc o cos ciezko mi powiedziec o co i rzuca sie na te dwie panny...
 za to najmniejsza w stadku Legia zaczyna walczyc o cos ciezko mi powiedziec o co i rzuca sie na te dwie panny...   mimo wszystko spia razem i widac ze sie bardzo kochaja kazda na swoj sposob chociaz pewnego zobaczylam Lole z biala sierscia Legii w pyszczku ale nic jej nie bylo
 mimo wszystko spia razem i widac ze sie bardzo kochaja kazda na swoj sposob chociaz pewnego zobaczylam Lole z biala sierscia Legii w pyszczku ale nic jej nie bylo  ogolnie jedna wielka rodzina a jak wiadomo w kazdej rodzinie zdarzaja sie klotnie
 ogolnie jedna wielka rodzina a jak wiadomo w kazdej rodzinie zdarzaja sie klotnie 

strona otworzyła...
  strona otworzyła... .Czy ktoś mógłby o tym ze mną porozmawiać?
 .Czy ktoś mógłby o tym ze mną porozmawiać?  

Ale one mogły odejść ze starości lub chorób, a albinoska po prostu sprzątała w klatce. Szczury czasami tak robią, zjadają martwe ciałka, to instynkt - aby w gnieździe nie było zakażenia. Tak samo jak matki szczurze zjadają czasami martwe młode... Inne zwierzęta również tak robią.
 Ale one mogły odejść ze starości lub chorób, a albinoska po prostu sprzątała w klatce. Szczury czasami tak robią, zjadają martwe ciałka, to instynkt - aby w gnieździe nie było zakażenia. Tak samo jak matki szczurze zjadają czasami martwe młode... Inne zwierzęta również tak robią.