Trzeba się pośpieszyć, póki na magazynie mają, żeby nie czekać potem. Jak dostanę wszystkie trzy paczuszki, to wrzucę zdjęcia.
  Trzeba się pośpieszyć, póki na magazynie mają, żeby nie czekać potem. Jak dostanę wszystkie trzy paczuszki, to wrzucę zdjęcia.Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Karmy POLECANE
Ja właśnie w piątek złożyłam   Trzeba się pośpieszyć, póki na magazynie mają, żeby nie czekać potem. Jak dostanę wszystkie trzy paczuszki, to wrzucę zdjęcia.
  Trzeba się pośpieszyć, póki na magazynie mają, żeby nie czekać potem. Jak dostanę wszystkie trzy paczuszki, to wrzucę zdjęcia.

Trzeba się pośpieszyć, póki na magazynie mają, żeby nie czekać potem. Jak dostanę wszystkie trzy paczuszki, to wrzucę zdjęcia.Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]

W Krakowie jest to w kilku sklepach, bardzo prawdopodobne, że macie to w mieście u siebie, w którymś zoologu.
Na stronie producenta trza sprawdzić. http://certech.com.pl/zl/?sub=16&sub2=33&id=182&lang=pl Są nawet zdjęcia jak wyglądają wszystkie trzy odmiany.
Na stronie producenta, po prawej stronie jest mapka polski, klik na województwo, później wybór miasta i można sprawdzić jaki sklep jakie ich produkty ma.

Na stronie producenta trza sprawdzić. http://certech.com.pl/zl/?sub=16&sub2=33&id=182&lang=pl Są nawet zdjęcia jak wyglądają wszystkie trzy odmiany.
Na stronie producenta, po prawej stronie jest mapka polski, klik na województwo, później wybór miasta i można sprawdzić jaki sklep jakie ich produkty ma.

Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
rat complete czy rat nature??

- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Ja zamawiam w zooplusie 2 x 15 kg Timy, prawie zawsze mają tę promocję.  Wychodzi naprawdę tanio, a karma jest rewelacyjna.
 Wychodzi naprawdę tanio, a karma jest rewelacyjna.  Mi to schodzi w 1,5 miesiąca, no ale ja mam nadprogramową ilość szczurów
 Mi to schodzi w 1,5 miesiąca, no ale ja mam nadprogramową ilość szczurów  
Fajnym pomysłem byłoby gdyby na taką Timę zrzucały się 2 osoby, to wypada po worku 15 kg na głowę. Przy stadku liczącym powyżej 10 ogonków można na spokojnie kupować taką ilość.
 Przy stadku liczącym powyżej 10 ogonków można na spokojnie kupować taką ilość. 

Wychodzi naprawdę tanio, a karma jest rewelacyjna.
 Wychodzi naprawdę tanio, a karma jest rewelacyjna.  Mi to schodzi w 1,5 miesiąca, no ale ja mam nadprogramową ilość szczurów
 Mi to schodzi w 1,5 miesiąca, no ale ja mam nadprogramową ilość szczurów  
Fajnym pomysłem byłoby gdyby na taką Timę zrzucały się 2 osoby, to wypada po worku 15 kg na głowę.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Ja mam 5 i też spokojnie mogłabym chyba 15 kg kupić..  Czasem się zastanawiam, gdzie one to mieszczą..
 Czasem się zastanawiam, gdzie one to mieszczą.. 

- Paul_Julian
- Kontakt:
Jak to gdzie mieszczą ? przodem wchodzi, tyłem od razu wychodzi 
Jak to było w reklamie pedigree ... http://adbuzzer.files.wordpress.com/201 ... =530&h=171

Jak to było w reklamie pedigree ... http://adbuzzer.files.wordpress.com/201 ... =530&h=171
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
- 
				Nakasha
- Kontakt:
Otóż to.przodem wchodzi, tyłem od razu wychodzi
 My tu inwestujemy w najlepsze karmy, ziółka, witaminki, smakołyki dla szczurów, a one to wszystko mają w d....
 My tu inwestujemy w najlepsze karmy, ziółka, witaminki, smakołyki dla szczurów, a one to wszystko mają w d....  

I to dosłownie. 

ja przestaję używać Vitakraftu Emotion Beauty. Niewiele tam jest do jedzenia dla moich szczurów i zostawiali za dużo. za to JR Farm Wellness schodzi błyskawicznie, także tę POLECAM  ! Jak mi się skończy, to zobaczymy jak im się podoba uczta dla szczura też z JR Farmu.
! Jak mi się skończy, to zobaczymy jak im się podoba uczta dla szczura też z JR Farmu. 
i ich mieszanki owocowe i warzywne też polecam

! Jak mi się skończy, to zobaczymy jak im się podoba uczta dla szczura też z JR Farmu.
! Jak mi się skończy, to zobaczymy jak im się podoba uczta dla szczura też z JR Farmu. i ich mieszanki owocowe i warzywne też polecam

TAK TAK TAK! jedzą beaphara xtra vital!!! zostawiają tylko troszeczkę ciemnych chrupków dosłownie tyci.

A jak to jest z Versele Laga dla innych gryzoni? Ostatnio dostalam od koleżanki mieszankę dla szynszyli i szczurom smakuje, chociaż i tak coś tam z niej zostawiają (jeszcze nigdy nie trafiłam na karmę, która odpowiadałaby im w 100%). U mnie w zoologicznym jeśli się nie mylę, jest jedzenie tej firmy, ale dla chomików i bodajże królików. Mogę zaopatrywać się ze spokojnym sumieniem w takie, czy jednak nie polecacie? 

Ja miałam dla świnek morskich. Nic z tego moje szczury nie jadły, rozwalały tylko po klatce.

ja mam tak ze jak sprzedaje karmy to czasami sie zdaza, ze jakas torebka z jedzeniem sie rozerwie i nie moge jej juz sprzedac to wtedy taka karme dosypuje moim. Ostatnio dostaly karme dla swinki morskiej bylo tam sporo ziol i o dziwo bardzo ladnie znikala z miseczek (Versele-Laga)  chomikowe karmy sa zblizone skladem do szczurzych i mysich karm sa tylko drobniejsze, ( rowniez ladnie ja zjadaja - moje przetestowaly Versele-Laga, Jr farm oraz xtravital)
 chomikowe karmy sa zblizone skladem do szczurzych i mysich karm sa tylko drobniejsze, ( rowniez ladnie ja zjadaja - moje przetestowaly Versele-Laga, Jr farm oraz xtravital)   

Jednak wiadomo co karma dla szczurka to dla szczurka, karma dla np. swinki morskiej zawiera czesto witaminke C, ktora w duzej ilosci nie jest wskazana dla szczura

chomikowe karmy sa zblizone skladem do szczurzych i mysich karm sa tylko drobniejsze, ( rowniez ladnie ja zjadaja - moje przetestowaly Versele-Laga, Jr farm oraz xtravital)
  Jednak wiadomo co karma dla szczurka to dla szczurka, karma dla np. swinki morskiej zawiera czesto witaminke C, ktora w duzej ilosci nie jest wskazana dla szczura

- 
				Nakasha
- Kontakt:
Czasami można dać karmę dla innych zwierząt, ale to nie może być podstawa żywienia.  Najbardziej podobną dietę do szczurów mają myszy.
 Najbardziej podobną dietę do szczurów mają myszy.  Szynszyle, chomiki, itp., to zwierzęta typowo roślinożerne, a szczury wszystkożerne, więc mają inne zapotrzebowanie na poszczególne składniki.
 Szynszyle, chomiki, itp., to zwierzęta typowo roślinożerne, a szczury wszystkożerne, więc mają inne zapotrzebowanie na poszczególne składniki. 

Najbardziej podobną dietę do szczurów mają myszy.
 Najbardziej podobną dietę do szczurów mają myszy.  Szynszyle, chomiki, itp., to zwierzęta typowo roślinożerne, a szczury wszystkożerne, więc mają inne zapotrzebowanie na poszczególne składniki.
 Szynszyle, chomiki, itp., to zwierzęta typowo roślinożerne, a szczury wszystkożerne, więc mają inne zapotrzebowanie na poszczególne składniki. 

A wymieszanie tej karmy z jakąś typu vitapol czy megan (niestety, zbyt szerokiego asortymentu ten sklep nie ma), tylko że dla szczurów? Jest jeszcze animal, ale tego nie chcą za bardzo jeść. W ostateczności będę zamawiać/jeździć gdzieś dalej po tę karmę, ale trochę wygodniej byłoby mi to robić rzadziej.