[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
mietła

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: mietła »

co myślicie o tej http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/kla ... 95157#more ? może ktoś ma taką wolierę?Tylko czy szuflada nie jest za niska?
Moje "szczochy" kochane:
[*]Mysza,Mućka,Czarnula :(
Blanny

Post autor: Blanny »

mietła, przyznam, że sama zastanawiałam się nad tą klatką, ale ostatecznie zrezygnowałam z niej dlatego, że oni musieliby ją dopiero sprowadzić, a poza tym, wybrałam coś o większej powierzchni poziomej, bo moje samcole są duże i leniwe. Jednakże ta woliera wygląda bardzo kusząco. Jednakże wydaje mi się, że 'kuweta' jest w niej faktycznie za niska i zapewne nie można by było do niej sypać żwirku, tylko trzeba by było kłaść papierowe ręczniki.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
WildHeart
Numer GG: 5104941
Kontakt:

Post autor: WildHeart »

tak jak ja nie wyobrazam sobie trzymania w niej 4 samcow ;)

mietla, ja w podobnej cenie wybralabym woliere tridoor :) mi wydaje sie bardziej praktyczna, jak chodzi o ilosc szczurow podobna wielkoscia :) ma duze drzwi i oslonke na dole przez co nic sie nie wysypuje. a no i rozklada sie na 3 czesci, bo jak chodzi o ta to nie wyobrazam sobnie mycia jej ;)
Pająk

Post autor: Pająk »

Problem w tym, że tridoora nie ma już w ofercie zooplusa od końca grudnia, czy nawet połowy.
A ja tak marzyłam o tej klatce, niestety.
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
mietła

Ja mam 3 samiczki z czego jedna nie skacze jak małpka ale 2 owszem więc bardziej szukam na wysokość.W tych wolierach to chyba wszędzie takie szuflady niskie są co mnie dziwi,bo skoro przeznaczone dla gryzonia to wiadomo,że jakąś ściółkę sie daje i musi być na to miejsce.Tak narazie obserwuję,bo klatke mam ale myślę właśnie o czymś wyższym i półki inne niż drewno.
A może jeszcze się pojawi woliera treidoor?Zapytam.
Moje "szczochy" kochane:
Pająk

Ja zamierzałam ją kupić własnie w grudniu. Była wtedy możliwość wpisania swojego maila, tak, że zostanie się poinformowanym kiedy tridoor będzie dostępny. Ale od jakiegoś czasu w ogóle nie ma go w sklepie u nich w ofercie. Maila nadal nie dostałam.
Ale zapytać warto.
Myśmy kupili z braku tridoora klatke Perfect - http://www.zooplus.fr/bilder/1/94815_kl ... fe_1_1.jpg
Generalnie to ten typ co tridoor, jedyna różnica - perfect nie jest rozkładana. Ale jej tez w tym momencie nie ma w ofercie zooplusa, chociaż ona akurat się pojawia i znika.
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
mietła

Tridoora nie ma i nie będzie niestety.Szkoda,bo naprawdę fajna.A ta 2 jak się nazywa?I ile kosztowała?Zapytam czy będzie.Ale wygląda na większą od tridoora.
Moje "szczochy" kochane:
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

ja też używam perfekta cudowna :) duża dobry dostęp ogromne drzwi :) willa
Obrazek
Pająk

Klatka nazywa się "Klatka Perfect dla gryzoni", wymiary ma takie: 79 x 52 x 141. Mam ją prawie 2 miesiące i jestem bardzo zadowolona. Jest stabilna, porządna, nie ma mowy o jakimś chwianiu się - pręty są grube. Drzwiczki są duże, także nie ma problemów z wyciąganiem szczurów, czy zawieszeniem czegoś w klatce. Mają dobre zamknięcie, wiadomo, nie jest to jeden klik by ją zamknąć, bo trzeba wsadzić ten pręcik na łańcuszku, ale jest to dodatkowe zabezpieczenie - szczury tego nie otworzą.
Kuweta jest bardzo niska, ale dla nas to nie problem, bo my zostawiliśmy pręty na dole, tak, ze szczury nie dostają się bezpośrednio do żwirku. Dla kogoś kto by chciał normalną kuwetę to może być problem.
Klatka jest wysoka, szczury mają gdzie biegać - moje lubią po niej chodzić na wybiegu i zjeżdżać na dół - klatka z przodu i z tyłu ma mniej poziomych prętów, trochę to utrudnia możliwości przywieszenia czegoś, ale da się to obejść i sobie poradzić. I dużym plusem są półki - dają sporo możliwości urządzenia. Tridoorowe półki np da się tylko umieszczać przy bokach klatki.

I minusem jest fakt, że odległość między prętami jest spora (2 cm bodajże).
Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

http://allegro.pl/klatka-mega-70cm-szyn ... 64343.html
Co uważacie o tej klatce? Ja się nad nią zastanawiam, bo jest składana a to dla mnie ogromny plus, bo studiuje i jak wracam do domu łatwiej by ją się pakowało do samochodu. Jednak widziałam też kilka nieprzychylnych opinii...
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Ja ją mam... Już ponad pół roku.. Nie połamana, nie powyginana ... kuweta cała.
Tylko pięterka wymieniłam jak zaśmiardły :).

Jak na tą cenę to jest bardzo dobry wybór :)
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Blanny

Post autor: Blanny »

Ludzie na nią narzekają głównie z powodu: drewnianych półek, stosunkowo małych drzwiczek, zaczepów do kuwety, które czesto są za duże lub za luźne, prętom zdarza się odpadać (bardzo rzadko, ale jednak). Jej plusami na pewno jest niska cena w stosunku do wielkości klatki, fakt, że się składa.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
noovaa

drzwiczki w cale nie są takie małe ... Nie mam problemu ze złapaniem szczura, gdziekolwiek w klatce by się nie schował :). Po za tym góra się zdejmuje bardzo łatwo, więc gdyby komuś potrzebne było większe pole manewru, to nie ma problemu :).

Zaczepy, fakt... nie pasują w ogóle. Trzeba je wygiąć żeby trzymały klatkę. Ale to też nie problem, prawda ? :)
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

Drewniane półki to raczej nie problem, bo można je zmienić. W tych klatkach co je obecnie mam też w zestawie były drewniane półki i zmieniłam je na plastikowe. :) A zaczepy może uda się zmienić, albo poprawić.
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
noovaa

Wystarczy odgiąć.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”