KALKULATOR - Wymiary klatki na
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: KALKULATOR - Wymiary klatki na
moze postaram sie wymienic na szynszylowke, zreszta w planach i tam mam wiecej ogonków więc może po prostu kupię drugą.
szkoda, bo to spory wydatek jednak.
szkoda, bo to spory wydatek jednak.
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Klatki warto kupować przez Internet, np. w sklepach internetowych, bo w stacjonarnych sklepach są narzucane kosmiczne marże. 
Na dwa szczurki, póki będę małe, to styknie, ale jak podrosną trzeba będzie kupić większą. Możesz też kupić drugą i je połączyć.

Na dwa szczurki, póki będę małe, to styknie, ale jak podrosną trzeba będzie kupić większą. Możesz też kupić drugą i je połączyć.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

To prawda. Często w sklepie internetowym możesz nową dużą klatkę kupić za 130 zł, a taką samą w Kakadu czy innym sklepie za 250.
A w Internecie za 250 to mozesz prawie dwie takie kupic, a nie jedną.
Albo jedna i to duzo wiekszą.

67 x 37 x 40 (wysokość) - dla dwóch?
Witam serdecznie!
Jestem dość zielona w temacie szczurków, a zmierza do mnie Mała Szczurka wyratowana przed wężem.
Chciałabym przygarnąć w swym czasie zbliżoną wiekowo do niej szczurkę, ale nie kupując, tylko dając dom.
Czy klatka dla dwóch szczurków może mieć wymiary 67 x 37 x 40 (wysokość) czy za mało?
Jestem dość zielona w temacie szczurków, a zmierza do mnie Mała Szczurka wyratowana przed wężem.
Chciałabym przygarnąć w swym czasie zbliżoną wiekowo do niej szczurkę, ale nie kupując, tylko dając dom.
Czy klatka dla dwóch szczurków może mieć wymiary 67 x 37 x 40 (wysokość) czy za mało?
- mmarcioszka
Re: 67 x 37 x 40 (wysokość) - dla dwóch?
Ta klatka jest za mała dla dwóch szczurków.
Tutaj: http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ jest kalkulator kaltek dla szczurków ;-)
Tutaj: http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/ jest kalkulator kaltek dla szczurków ;-)
hej, taka klataka będzie za mała, ale możesz ją wykorzystać, łącząc z inną klatką, np. z niską i długą króliczówką
Fantazyjne HAMACZKI
zapraszam!

Ten kalkulator nie jest wiarygodny, ponieważ wiele uzależnia od wysokości,
toteż co byłoby szczurowi po klatce o wysokości 1m, gdyby podstawa wynosila 20x20(cm)?
toteż co byłoby szczurowi po klatce o wysokości 1m, gdyby podstawa wynosila 20x20(cm)?
minimalny wymiar boczny dla szczura to 40 cm., więc taka klatka też nie byłaby dobra
kalkulator jest narzędziem orientacyjnym i ma pomóc oszacować pojemność klatek. Ale nawet największa klatka bez wyposażenie będzie nieodpowiednia.

Fantazyjne HAMACZKI
zapraszam!

Zakłada się że najmniejszy wymiar klatki nie może być mniejszy niż 40cm. Jeśli spełni się ten warunek, to kalkulator będzie wiarygodny. Przy tym, powinno się jeszcze uwzględnić to że szczury lubią się wspinać i klatka powinna być wyższa niż szersza\dłuższa.
klatka na 2 szczury: np. 40x 60x 70
klatka na 3 szczury: np. 40x 70 x 80
klatka na 4 szczury: np. 40x 70x 95
klatka na 2 szczury: np. 40x 60x 70
klatka na 3 szczury: np. 40x 70 x 80
klatka na 4 szczury: np. 40x 70x 95

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
i jeszcze jedno - tak naprawdę minimalna, kmfortowa klatka dla dwóch szczurów, to taka, która wg kalkulatora jest na 3-4. Im większa klatka, tym bardziej jest rozciągliwa - np. klatka na 10 szczurów spokojnie pomieści 13 przy odpwiednim urządzeniu.
Fantazyjne HAMACZKI
zapraszam!

Dziękuję za pomoc, wskazówki i sprostowania 
Zainwestuję więc w 40x70x64, wedle Waszych podpowiedzi będzie dobra dla dwóch ogonków, gdyż według kalkulatora pomieściłaby trzy

Zainwestuję więc w 40x70x64, wedle Waszych podpowiedzi będzie dobra dla dwóch ogonków, gdyż według kalkulatora pomieściłaby trzy

Dla 2 będzie dobra
.
Tylko trzeba ją jeszcze odpowiednio urządzić
.. Pooglądaj fotki naszych klatek ... jest tam sporo super pomysłów na szczurze klatki ;]

Tylko trzeba ją jeszcze odpowiednio urządzić

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Yupii ! Moja przyszła klaciora pomieści 5 ciurków (ta moja starcza tylko na trzy) :/
Zaszczurzona o__O
uważaj, ja mam 5 i ledwo wyrabiam. ciągle muszę je liczyć bo mi jakiejś brakuje. no a nosić wszystkie jednocześnie to komedia 

Heh, no to wesoło masz
Ale ja mam pozwolenie na max. trzy dziewuchy, tylko klatkę chciałam im większą zafundować 

Zaszczurzona o__O