Devona, czytałam (na forum) o łączeniu ogonków w różnym wieku i wtedy podjęłam decyzję, że nie będę Janeczki męczyć.Tym bardziej, że po wylewie ma wystarczające problemy z dojściem do siebie.
A Januśka ma 27 m-cy.
Szczerze ja też dopiero od kilku dni korzystam z forum, wcześniej moim kompendium wiedzy była jakaś śmieszna książeczka o szczurach, wg której dbałam o ogonka. I po wejściu na forum, ze zgrozą stwierdziłam jak mój maluch ma u mnie smutno

Fakt klatka odpowiada wymiarom na jednego szczurka (nawet jest troszkę większa), ale nie ma hamaczków i niektórych innych zabawek i do tego ona jest SAMA
Poświęcam jej mój czas, tym bardziej ostatnio kiedy nie może nawet sama jeść i ostatnio nawet nie jest trzymana w klatce bo leży u mnie w łóżku. Po rekonwalescencji czekać na nią będą nowe zabawki, to na pewno. Nie chcę więcej popełniać tak głupich błędów.
Nie ma się co oszukiwać, nie zapewniłam mojemu ogonkowi wszystkiego co powinna mieć. Na swoją obronę mam tylko tyle, że w książkach nie było wielu rzeczy, które są powiedziane na forum i (może to wielu ludziom wyda się śmieszne) stały dostęp do internetu mam dopiero od miesiąca.
Do czasu zanim pojawią się nowe ogonki przeczytam całe forum, wątek po wątku. Chciałabym być jak najlepiej przygotowana na przyjęcie nowych lokatorów.
Myślałam, że jest ktoś w naszym woj. kto zajmuje się hodowlą i w sumie temat założyłam żeby się tego dowiedzieć i otrzymać ewentualne namiary.
Ze mną: Bianka vel. Janeczka[*]