`naatka pisze:byłam w zoologu, typka powiedziala ze szczury zostaną"zabrane" jak nikt ich nie kupi. nie chciała powiedzieć dokąd.
Naprawdę nie wiecie, co to znaczy, że zostaną zabrane? Po prostu zostaną zabite i wyrzucone do śmietnika, ewentualnie po prostu wyrzucone. Szczur kosztuje średnio 7-10 w sklepie zoologicznym. W takiej hurtowni pewnie płacą za niego ok. 1-3 zł. Serio sądzicie, że będą się sami z siebie kłopotać, co z nimi zrobić? Po prostu je zatłuką.
sheila, oswajanie zwierzaków jest bardzo fajnym pomysłem. Ostatnio, jak byłam w Kakadu w ZT, Pani wyjmowała jaszczurki i każdą głaskała, chwile trzymała i brała kolejną.

Ale z drugiej strony, jest to dawanie namiastki ciepła zwierzątku, które może jej więcej nie otrzymać. Godzinkę spędzą z Tobą, a resztę dnia będą wariować z tęsknoty za tym ciepłem.. Albo skończą u węża. Poza tym, jeśli zwierzęta w zoologicznych będą oswojone, coraz więcej ludzi będzie je tam kupować, bo takie fajne, przyjacielskie. A przecież nie o to nam chodzi.
Poza tym, nie sądzę, by ktoś się na to zgodził w sklepie. Przede wszystkim będą się bać, że szczurek Ci ucieknie, upadnie, że coś mu zrobisz. A po drugie, będą się bać, że Cię ugryzie - mogliby za to słono zapłacić. No i pewnie musieliby mieć zgodę Twojej mamy/taty.