8 niespodzianek z merchowego pola (NIE MA wolnych maluchów)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
KITEgirl
Numer GG: 491855
Kontakt:

Re: 8 niespodzianek z merchowego pola (NIE MA wolnych maluch

Post autor: KITEgirl »

super razem wyglądają :)
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Też nie chciałabym aby temat umarł, może można poprosić moderacje o przeniesienie do działu Narodziny? Tam są wszystkie czapeczkowe tematy i tam łatwiej bedzie go odnaleść, bo tu pewnie szybko zaginie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

...a może załóżcie wspólny temat w dziale NASI PUPILE :) i każdy kto ma w stadku merchowego brzdąca, będzie mógł tam pisać i wrzucać fotki. :)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

Prosze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

jutro będę miała moją Missi u siebie! :D ale się cieszymy, wszyscy! doczekać się nie mogę.. ::)
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Hanka&Medyk

Post autor: Hanka&Medyk »

A ja z kolei zmuszę męża do wycieczki w sobotę do Was :) Musieliśmy nasz samochód zostawić u mechanika, ale mamy pożyczony od szwagra, więc nie ma odwołania :P
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Hanka&Medyk

Post autor: Hanka&Medyk »

P.S. Muszę chyba poczytać więcej o łączeniu zawistnych staruszek z maluchami... Patrząc po zachowaniu moich bab względem owieczki (Rexi) z tymczasu, mam pewno obawy co do czasu, jaki trzeba będzie poświęcić na tę operację.

Te moje cholery od razu atakują... Dobrze, że niedługo przychodzi nowa klatka, będzie o jeden znany teren mniej. Myślałam nad puszczaniem stworów w wielkim kartonie, bo trzymania na małej przestrzeni się boję - vide przypadek malucha zagryzionego w czasie transportu z hodowli Emerald Moon.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Post autor: Justka1 »

Hanka&Medyk, a nie można zrobić 2 stad? Ja nie ufam nawet swoim staruszkom i mają swoje starcze stado :) Nie ryzykowała bym na Twoim miejscu poza tym,staruszki to staruszki i wolą spokój ,a nie skakanie po głowach jakiś wypierdków. Sama nowa klatka nie rozwiązuje problemu,a jeśli rozwiąże,może to być tylko na chwilę,potem tragedia gotowa ::) Pomyśl może o stadzie młodych i starych w 2 oddzielnych klatkach ;)
Blanny

Post autor: Blanny »

Justka, co Ty mówisz. Ja łączę staruchy z miesięcznymi i nie ma żadnych problemów. ::) Częściej jak młode łączę, to się właśnie kłócą. :P
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Blanny pisze:Justka, co Ty mówisz. Ja łączę staruchy z miesięcznymi i nie ma żadnych problemów. ::) Częściej jak młode łączę, to się właśnie kłócą. :P
Czy czytałeś co napisała H&M ? Samice rzucają się od razu na maluchy.Też mam taką "staruszkę" i nigdy nie zaryzykowała bym połączenia jej z innym,młodym szczurem,bo ona chce być sama i mieć spokój(żyje sama,bo jej siostra umarła,a ja chcę oszczędzić jej stresu na koniec jej życia).
Blanny

Post autor: Blanny »

Czytałam, ale chodzi mi o to, że nie każdy dorosły czy stary szczur atakuje młode. To nie jest reguła.
Poza tym jestem pewna, że H i M świetnie dadzą sobie radę z łączeniem, choć może będzie to odrobinę dłużej trwało.
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Justka1
Kontakt:

Blanny(sorrki,za "czytałeś"),ja nie twierdzę,że jest to regułą ale jeśli mamy takiego,a nie innego staruszka i wiemy,że nie prędko stoleruje lub wcale innego,młodego szczura,to po co narażać obydwa szczury(nowo przybyły szczur i stary) na stres i łączenie na siłę jeśli wiadome,że nie każdy stary szczur chce znosić humory młodego,a tym bardziej obecność nowo przybyłego :)
Ja mam samce,które tolerują maluchy i nie muszę koniecznie poznawać ich na całkowicie neutralnym terenie(im wystarczy inna klatka,byle nie była to ich ).H&M powinna przemyśleć dokładnie czy warto narażać szczury i przy okazji siebie ;) Sama zdecyduje,a co stanie się (oby nie stała się tragedia) to okaże się w czasie.Ja mając takie samice,nie ryzykowała bym choć spróbować pewnie bym spróbowała ale gdybym nie widziała żadnego przyjaznego zachowania ze strony starych szczurów,zdecydowała bym się na 2 stada.Sama obecnie mam kilka stad i łączę jedynie łagodne wobec siebie szczury,a tych nie tolerujących "na wejściu" nie łączę wcale.
Ale każdy zrobi jak uważa,ja natomiast nie chciała bym po raz kolejny słyszeć/czytać o zabitym maluchu przez dorosłego szczura...
EOT ;)
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

A może niech najpierw maluch w ogóle trafi do Hanka&Medyk? ;)
Spróbują łączenia,jak trzeba będzie pomęczą się trochę i pokombinują,jak się nie uda,to w końcu zrobią dwa stada,co? ;)
A na razie nie ma co się stresować
;D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Zgadzam się ze zdaniem Nietopera całkowicie.
Hanka oczekujemy was w takim razie w sobotę, muszę was uprzedzić że trafi do was najbardziej dominująca samiczka (co to oznacza w przypadku tych maluchów może powiedzieć Nietoper ::) )
Wstawiam link do metryki miotu, i tu wielkie słowa uznania należą się Izabeli za ogrom włożonej pracy.
http://www.pracownia82.home.pl/metryki/ ... kanski.pdf
Obrazek
Awatar użytkownika
pariscope

Post autor: pariscope »

Ja już sobie wydrukowałam. Dzięki serdeczne.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”