Brak energii, zimna skóra, osowiałość

Wszystko inne, czego nie można zakwalifikować do żadnego z podanych działów. Na przykład: kilka objawów, dotyczących ogółu zachowań chorobowych, czy niewydolność kilku organów, obejmujących zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne.
To jest dobry dział, jeśli nie wiesz gdzie możesz umieścić swój post - by najlepiej pasował.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Satini

Brak energii, zimna skóra, osowiałość

Post autor: Satini »

Mój Toffi ma kilka miesięcy, zawsze był bardzo żywym szczurem (mało powiedziane! trudno było go utrzymać na rękach) a od dzisiaj/od nocy jest strasznie osowiały, ciągle śpi, jest zimny, ledwo się rusza, strach na niego patrzeć. Nie jest samotny, dzieli klatkę z Shane'm. Naprawdę nie mam pojęcia co może mu dolegać, w domu jest ciepło. Myślałam, że może mógł się zatruć rzodkiewką lub jej liściem, ale drugi szczurek jest cały i zdrowy. Toffi siedzi teraz koło mnie okryty kocykiem i podjada kawałek suchego chleba. Nie mam możliwości pojechania z nim do weterynarza, co mam robić?!
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Brak energii, zimna skóra, osowiałość

Post autor: noovaa »

Nie mam możliwości pojechania z nim do weterynarza
Znaleźć taką możliwość jak najszybciej. A do tego czasu dogrzewać, dokarmiać i poić.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Hanka&Medyk

Re: Brak energii, zimna skóra, osowiałość

Post autor: Hanka&Medyk »

Dobrym sposobem na dogrzewanie jest szklana butla z mocno ciepłą wodą włożona np. w skarpetę albo termofor (też lepiej w coś wsadzić, żeby szczury go nie pogryzły; można dostać w każdej aptece za grosze), ew. żarówka średniej lub wysokiej mocy, świecąca w niewielkiej odległości od klatki.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne / ogół objawów”